Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZiD
tag
Bocs, most nézem a méreteket: méretek: SZ 143 mm x M 137 mm x H 152 mm
Ez azért jóval szélesebb mint az előző Teljesen más kategóriába evezve: a Arctic Cooling Freezer 7 Pro rev.2 teljesen elvetendő?[ Szerkesztve ]
-
kovimre
tag
Sziasztok! Alpenföhn Brocken hűtő mennyire csendes? i7-2600-ra szeretném kb. közepes CPU használat mellett. A gyári nagyon pörög és hangos.
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Arctic freezer 13 pro lim.edt-em van. Szerintetek megérné lecserélni egy ALPENFÖHN BROCKEN-re, esetleg Matterhorn-ra? Jelentene-e halkulást és jobb hűtést? Ez is jól hűt, de néha kicsit hangos
I5-2500K alá lenne, sima, de lehet hogy később emelt órajelre is.Milyen más hűtőt ajánlanátok még ami hasonló áron megvásárolható?
Köszi a segítséget előre is!
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
Gulyopapa
addikt
válasz kovimre #41203 üzenetére
Brocken : tegnap szereltem be, 800-ön pörög, közelről hallatszik de alig.
Egy közepes coolerhez képest ( CM TX3 ) 13-15 fokot nyertem.
A stockhoz képest többet fogsz ...
Viszont figyelni kell a ramokra ( nekem a ramok fölé lóg de elférnek alatta ) illetve a ház szélességére, mert nekem a CM 690-esben 1 cm maradt az oldalfaltól.[ Szerkesztve ]
-
djdaniel
senior tag
válasz Merlinclub #41211 üzenetére
tx3 tényleg nem valami jó, tőled kellet volna vennem ekl hűtőt.
Ilyen kábelod van ? -
ZiD
tag
Hello,
Erről a Xigmatek-ről vélemény?
[link]
I3-hoz, főleg filmre, minimális játék, de azok se grafikai csodák -
kromatika
veterán
ár értékben az egyik legjobb választás XIGMATEK GAIA SD1283 .nem hogy I3-hoz,hanem esetleg későiekben I5 höz is elég,alap feszes tuningal. gubisadam.igen mind két hűtő sokkal jobb ,és megéri cserélni. brocken halk,matti rev b nagyon halk,és még szóba jöhet NINJA 3 vagy Thermalrigt Macho.Ezek extra halkak.
[ Szerkesztve ]
-
kovimre
tag
Köszönöm a válaszokat. Még egy kérdés, Alpenföhn Brocken-t válasszam Freezer i30 CO-val szemben is?
-
Zebu
addikt
i5-3450-re milyen olcsó és halk hűtőt ajánlanátok? Bár valójában nagyon a gyárit sem hallom!
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
mivel ez a kérdés elévülőben van hadd kérdezzem meg hogy melyek azok az am3+ foglalatra jó proci hűtők amik alá beférnek ezek a magas profilú memóriák.
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
erikjoee
tag
Sziasztok! Már régebben (kb5-6éve) egy 775-ös foglalatú cpu-út és vettem rá egy coolermaster hűtőt! Kétborda van rajta és egy nagy ventilátor és kéken világít! Sajnos nem tudom a pontos adatait! Szerintetek rá lehetne e rakni egy i7-es-re? 2011-es foglalat!
-
salieven
aktív tag
Na megjött ma a CM Hyper 412 SLIM hűtőm a kis FX-6100 és már fel is szereltem. Alapfokok fényévekkel jobbak több mint 10 fokos enyhülve. Eddig alap hűtővel ugye olyan 52 fokos volt mostanival a fent említett hűtővel viszont csak 38-39 1 óra használat után netezve meg stb.
[Íme beszerelve már nincs is annyi hely a RAM-oknál de még bőven elférünk]
Csak ajánlani tudom nagyon jó kis hűtő ár/érték arányban is ott van.
PSN: salieven
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Merlinclub #41221 üzenetére
Egyébként erről mi a véleményed?
Hozza a D14 teljesítményét?You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Brutus880
tag
Erről az újdonságról mi a véleményetek? Akasa
Gyakran használnak nyomdafestéket nem tűrő szavakat, igaz, nem kötőszó gyanánt. De nekem elhihetitek: egészségesebb bármely nyugtatónál!
-
mackosajt
addikt
válasz Merlinclub #41211 üzenetére
FX-8120, perpill nincs még húzva, de eddig a freezer 7 pro bf3 alatt 55-ig engedte szaladni.
Most a Brocken 33 fokon megállítja. Enyhe változás?Ja, és a lapban a magas hűtős ramok is elférnek mellette, igaz, ez csak lentről felfelé irányban szerelve igaz, másképp nem is lehet. Biztos ami biztos én átraktam 2-4 slotba a ramokat, nehogy ciceregjen a borda a bordával.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok kérnék egy kis segítséget tx3-ról váltok és vannak lehetséges jelöltek is.
Thermaltake frio
SCYTHE Mugen 3 PCHG Edition
EKL Alpenföhn Brocken
esetleg más ilyen 10-14 körül max?
Vagy ha nagyon jó év végi prémium lenne és elmenne az eszem és raknék rá egy 20k körüli hűtőt akkor mit ajánlanátok? Noctua nh-d14 , thermaltake frio extreme, dark rock pro-2, thermalrigh silver arrow ?
Válaszokat előre is köszi. 2500k- lesz hűtve sosincs húzva mert nem igénylem a proci húzást leginkább netezésre használom néha játék de ahhoz meg elég. memóriák low profilosak házba befér a legmagasabb hűtő is thermaltake overseer rx-i.Válaszokat köszönöm előre is.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
ati888
senior tag
Hello!
Lecseréltem LGA775-ös foglalatú gépemet egy 1155-ös foglalatúra. Van egy Arctic Cooling Freezer 7 procihűtőm, amit megtartottam, hogy jó lesz az újra is, de nem bírom feltenni rá. Én vagyok ennyire béna vagy nem is lehet rátenni???
ati
-
Gulyopapa
addikt
Info a Brockenhez: 4.3 GHz-en Crysis 2 full HD-ban minden fullon így adódnak a mag hőmérsékletek : 61, 62, 58, 60
BF3-ban ( minden ultra, 4,3 GHz ) : 61, 62, 58, 60
Alap órajelen ( 3,4 GHz ) 10 fokkal kisebb értékek adódnak. -
jookomak
őstag
válasz hadogabi1 #41234 üzenetére
Nem vetném el a thermalright macho-t sem, főleg ha nem lesz tuning. Az egyik leghalkabb hűtő. Vagy ott van még a true spirit, amihez a nagyon tuti ty-140 venti van. Sőt, így a kettőt elnézve a true-t választanám, szerelni is könnyebb, mint a macsót.
20k fölötti kategóriába a silver arrow a tuti. -
Merlinclub
senior tag
-
titi1000
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem a legjobb helyre írok, de a problémámmal foglalkozó topic nem igazán aktív.
Tehát a segítségeteket kérem.
Tegnap raktam össze a gépem, és az i7 2600-as procim ( non K) rohadtul melegszik.
Bekapcsoláskor BIOS-ban már 93°C -t ír ki
Alapjáraton terhelés nélkül lemegy 65°C -ra, de csinálok valamit egyből felmegy 90 köré. (Ez azért gond, mert a szakdogámhoz eléggé számolásigényes feladatokat kellene vele végeznem, amik valszeg100% osan terhelnék sok percen keresztül...)
A BIOS-t ma frissítettem, a ventik mennek. Pasztázni nem pasztáztam, de úgy tudom, hogy az csak pár fokot jelentene.Mi lehet a gond? Van ötletetek?
Előre is köszönöm!A config így néz ki:
HÁZ: No name 3x8 cm venti
TÁP: FSP HEXA 500
CPU: i7 2600
CPU hűtő: CM Hyper TX3
LAP: Ascrock Z77 Pro3
RAM: Corsair Vengeance 8 GB
GPU: Ati Firepro v4900
SSD SATA3 250GB -
southernsun
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. HTPC építését tervezem. Ehhez kérnék segítséget a proci hűtő kiválasztásához.
Max. magassága 135mm lehet a hűtőnek. Proci AMD A8 5500K amire menni fog. Legfőbb szempont hogy minél halkabb legyen, akár passzív. Van egy ajánlatom Scythe Big Shuriken 2 Rev B típusra.
Kérnék egyéb alternatívákat, ha tud vki, ossza meg velem légyszi -
marec1122
senior tag
na megint próbálkozom egyet. alaplap 1 fajtára ment vissza.
ilyen lap, ilyen memóriával. Milyen lehet a cpu hűtő??Legalább 3 lehetőség legyen[ Szerkesztve ]
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest