Hirdetés
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5 Pro teszt
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xbox Series X|S
- Dark Souls sorozat
-
GAMEPOD.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
senior tag
Keychron K2 Ver. 2 lett a befutó itteni ajánlásra. Leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek vásárlás előtt hasznos lesz.
Laptop klaviatúrához vagyok szokva, ezért féltem a gombok távolságától és a profilmélységtől. Még a nők között számítva is kicsi a kezem, ezért tartottam tőle, hogy kényelmetlen lesz. Asus ZenBook 13-at használok, kb 27 cm széles a kiosztás, míg a K2-nél ez alíg több, 29 cm, úgy, hogy ott tulajdonképpen van még egy gombsor a szélén a Zenbook-hoz képest, tehát a tényleges távolság 1cm. És az a gép akkora, mint egy A4-es papírlap.
A gépelési élmény jobb, mint amire számítottam! Nem volt még mechanikus billentyűzetem, és nem tudtam pontosan, hogy melyik az a switch hangzás, mechanika, ami nekem be fog jönni. Kipróbáltam párat a bolti kategóriából és néztem hozzá videókat. A brown switch azt gondoltam, hogy számomra nem szépen szól, túl tompa. A blue-ra pedig azt gondoltam, hogy hangos mind a munkahelyi, mint az otthoni környezetbe, bár a blue-ra jellemző magasabb hang nekem tetszik. Emiatt maradtam a red kapcsolónál, és nem csalódtam. Nem túl hangos, de nem is halk (egyáltalán nem) szerintem még a normális, tolerálható kategória, de az élményt adja. A nagy profilmélységet ellensúlyozza az, hogy a billentyűknek pont kellemes az ellenállása. Nem "nehéz" lenyomni, de nem is az a kategória, ami lenyomódik már attól, hogy ránézek. Ahogy mondtam, összességében kiváló a gépelési élmény, nagyon elégedett vagyok, egész napos ASMR, szó szerint zene füleimnek.
A méret is nagyon kompakt, minden rajta van ami kell, de jól hordható, pont jó méret az asztalon is. Anyaghasználatban nagyon sokat hozzátesz a fémház. A billentyűk tapintása is kellemes, de szerintem viszonylag gyorsan ki fog fényesedni, és csak nagyon tiszta kézzel érdemes hozzányúlni, mert a zsír is nagyon meglátszik rajta. Itt azzal nyugtatom magam, hogy bármikor cserélhető a keycap.
A két fokozatban állítható támasztó nagyon jó, az UK kiosztástól féltem, de kiderült, hogy lényegtelen,
mertágyisóó vakpn fépelekmert úgyis vakon gépelek.Az RGB olyan funkció, ami nekem nem volt szempont, de élvezem, hogy van. Nappal nem látszik túlzottan, lehetne erősebb. A párosítás rendkívül egyszerű volt, az eszközök közötti váltás is gyors, könnyű, bár én nem használom ki. Nem gondoltam, hogy ekkora méretben helylet kapnak média funkciók és egyéb funkcióbillentyűk is.
Nekem nem feltétlenül negatívum, de megjegyzem, hogy a dobozon és a webshopokban lévő fotókon szerintem egyáltalán nem színhelyesen van ábrázolva a a billentyűk színe. Sokkal kisebb a kontraszt a valóságban.
Azt érzem, hogy nincs benne kompromisszum, és mindent hoz, amit egy 50k-s klaviatúrától várnék laikusként.
A szállításra kell még jó megoldás, jelenleg a saját dobozában hordom, a gyári tok árát sokallom.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest