Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ereshkigal
őstag
Újabb elvetemült kérdés: mennyire rossz ötlet mondjuk a password managerem jelszavát (ami ebben az esetben egy jó hosszú, random karakterlánc) a billentyűzet fw-ében tárolni, és szükség esetén egy speckó kombóval előcsalni? Attól tekintsünk el, hogy ellopják a billentyűzetet és meghackelik.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Ereshkigal #78552 üzenetére
Ez nem így működik. Ha a CIA-nek dolgozol, akkor nem elég biztonságos, ha meg otthonra kell és eladó vagy a Tescoban, akkor kellően biztonságos.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
[Prolixus]
addikt
Ha valaki olcsó, de korrekt tactile kapcsolót keres:
Akko V3 Cream BlueI'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
plehoczky
tag
válasz inf3rno #78553 üzenetére
Ez a "Security by Obscurity" tipikus példája ( LINK ).
Magánemberként az sem feltétlen gond, ha a jelszavak is egy postiten vannak a monitorra ragasztva otthon, sőt még jobb is, mint ugyanazt az 1-2 jelszót használni mindenhol.
Ugyanez már céges környezetben nem elfogadható. -
addikt
Redditen jott szembe: https://keeb-finder.de/
-
dqdb
nagyúr
válasz fboldog #78556 üzenetére
Az 1.5u széles R1 Esc és Backspace létező dolog, de rettenetesen ritka, mert csak pár, 3-4 éve megjelent kínai billentyűzeten fordult elő. Sculpted profilban ez az öntőforma tipikusan csak akkor létezik, ha adott kupakkészlet Ergodox támogatással jött, mert az használ még abban a sorban 1.5u-t.
Hagyományos kiosztás mellett 1.25u-t még sosem láttam abban a sorban. Ha Redox vagy hasonló columnar ortho miatt kellene, akkor használj uniform profilt és abból blanket.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Ereshkigal #78552 üzenetére
Nagyon-nagyon rossz ötlet magánemberként, elfogadhatatlan céges környezetben, és elfogadhatatlan magánemberként, ha a céges webaccess elérés jelszavát védi (bár ilyesmit magánemberként eleve nem illik jelszókezelőbe tenni).
Ha VIA-val oldanád neg, akkor ehhez hackelni sem kell, pár másodperc kérdése csak a jelszó kiszedése, ott fog virítani a makrók között, hackelni sem kell hozzá. Ha QMK-ban és nem egy layerre tennéd, hanem egy kódból lekezelt extrém kombinációra,, a firmware-ben is valamilyen kódolással szerepelne a jelszó és nem plaintext módon, akkor egy fokkal jobb a helyzet, de még akkor sem az igazi.
A jelszókezelők arra vannak, hogy elég legyen mindössze egyetlen jelszót megjegyezni, olyan nehéz begépelni?
-
dqdb
nagyúr
válasz Tsebacsi #78560 üzenetére
Szerintem határozottan ajánlott külső offline jelszókezelőt használni, mint KeePassXC, mert
1. így platform- és böngészőfüggetlenül ott lehetnek a jelszavaid mindig, minden eszközön
2. a jelszókezelőbe épített jelszógenerátor garantáltan jobb randomgenerátorral bír, mint az agyad[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fboldog #78562 üzenetére
Én le nem cserélném a gyári kupakokat, az a legjobb része az egésznek. Az F-sor kupakjai 1.25u szélesek, de a problémát a 8.5u space okozza.
Szerintem egy tisztítás után hagyd a kapcsolókat és kupakokat változatlanul, és csak egy elektronika kerüljön elé.
-
Ereshkigal
őstag
Köszi neked is, hasonló válaszra számítottam, de kíváncsi voltam.
Más.
Jól gondolom, hogy pl. a Keychronok esetében a Mac/Win kapcsoló két layer, 0.és 2. között vált, az 1. csak a 0-ról, a 3. csak a 2-ról érhető el, vagy át tudok menni ezekre a layerekre a kapcsoló állásától függetlenül is, ha úgy programozom?
Ha nekem nem kell a Mac kompatibilitás, akkor azt teszek a mac-es layerekre, amit akarok?[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ez inkább ilyen megelőző művelet részemről. Van az a pont (nem jött el, de nem akarom megvárni.) , amikor már a PCB megadja magát és akkor inkább egy fokkal tartósabbra alakítom át.
Az elektronika linket köszi, annyi ilyen jellegű megoldás kering, hogy pl. ezzel még nem is találkoztam.
@copass:
Igen, pontosan ezt. Már leadtam a rendelést 5 db pcb-re. Még a megfelelő PCB mount kapcsolókat nem vettem meg, de szépen sorban.üdv.: Boldog Ferenc
-
dqdb
nagyúr
válasz Ereshkigal #78568 üzenetére
Jól gondolom, hogy pl. a Keychronok esetében a Mac/Win kapcsoló két layer, 0.és 2. között vált
Jól, a QMK-s modellek forrásában szépen látszik. A maces az alapértelmezett 0, a windowsos a 2, és a kapcsoló állásától függően eltolja. A windowsos és maces layerek között ennyi különbség van, az F-sornál van megcserélve az Fn nélküli és Fn funkció, valamint az Alt és Win billentyűk vannak megcserélve (Opt = Alt, Cmd = Win, ugyanaz a keycode mögöttük).az 1. csak a 0-ról, a 3. csak a 2-ról érhető el?
Nem, adott layerről minden magasabb számú layer elérhető QMK-ban. Így ha a kapcsolót fixen Mac állásban hagyod, akkor 4 layered van, amit tudsz használni.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz fboldog #78569 üzenetére
amikor már a PCB megadja magát
Akkor jöhet ez az előző hozzászólásban szereplő konverter mellé.Személyes véleményem az, hogy a ház megtartása is jó dolog és dicsérendő cselekedet, de az az igazán tökéletes felújítás, ha a kapcsolók és kupakok is megmaradnak, és csak az elektronika cserélődik.
-
ATI
senior tag
Sziasztok!
A 02.15-én DROP-tól rendelt DCX BOGO egyet vesz kettőt kap akciós készleteim átestek a vámkezelésen. 9 807 Ft + 899 Ft lett a vám + postai kezelési költség. A DHL helyett a Posta hozza majd, Németország van megadva feladó országként. 36 321 Ft volt a két készlet.
Ha tényleg olyan jók, mint amilyennek elmnodta Keybored és Andy V Nguyen, akkor szerintem így megéri.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
A Drop összes raktárról kapható kupakkészlete az Amazonon is elérhető, itt a postai extraköltség elkerülhető, cserébe BOGO nincsen, és a Drop hírhedten inkompetens és pocsék supportja helyett az Amazonnal beszélgethetsz probléma esetén.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz [Prolixus] #78581 üzenetére
36 321 Ft + 9 807 Ft (ÁFA) + 899 Ft (postai vámkezelés) = 47 027 Ft.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
ATI
senior tag
válasz [Prolixus] #78583 üzenetére
Igen, 47k lesz a vége a két szettért.
-
prtk
tag
Árazásban szeretnék segítséget kérni. Adott egy Logitech G915, ANSI kiosztással, brown switchekkel. 1 éve kaptam ajándékba és nagyjából 2x volt használva, amiből az egyik a beüzemelés volt... A zöld manónál ez most 85k, a hivatalos oldalon pedig 115k. Szerintetek mennyi a reális ára Hardveraprón?
Köszi! -
daninet
veterán
Vettem amazonról egy gombkészletet és most veszem észre 6.5U a space benne 6.25U helyett
Szerintetek hol találok 6.5u cherry mount stabilizátort?
Aliexpressen és amazonon nem találtamMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Flynn
csendes tag
Sziasztok!
Tablethez keresek bluetooth-os, TKL méretű billentyűzetet. Van valami jó tipp?
sör
-
-
nyunyu
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz daninet #78589 üzenetére
Biztos az a 6.5u? Sokkal keskenyebb egy 7u space-nél, és méretre eléggé 6.25u-nak tűnik.
A két szélső stem középpontjának a távolságát kellene lemérni, mert a képről a perspektivikus torzítással nem lehet pontosan kivenni. 7u space esetében 115 mm, 6.25u space esetében 100 mm, 6u esetében 95 mm, ha jól mértem.
-
daninet
veterán
válasz nyunyu #78593 üzenetére
én építem teljesen, még nincs billentyűzet. Úgy lesznek a gombok ahogyan csak akarom.
dqdb: Igen 100mm a távolság alul. Viszont mikor berakom a gombok közé nem jön ki a 6.25 csak a 6.5
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
dqdb
nagyúr
válasz daninet #78591 üzenetére
Nagyon furák a szélességek. A jobb oldali Shift 1.5u szélesnek tűnik, és az egész 0.25u-val keskenyebb, ahogyan nyunyu is mondja. Az R5-ben a bal oldali Win, R4-ben a jobb Shift, R3-ban a Caps Lock tűnik 1.5u-nak 1.75u helyett.
-
daninet
veterán
Igen, ezt már én kombináltam, hogy működjön ezzel a space-el. Itt egy normál layout de itt meg az ANSI enter nem elég hosszú ami a szettben van [kép]
Szóval szerintem valami nem oké.
Ezt vettem amúgy: [link][ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
nyunyu
félisten
válasz daninet #78595 üzenetére
Hja, akkor 6.25U stab kell alája, viszont a stab helyét egyedileg ki kell majd mérned a PCBn(+plateen), nem lesz jó hozzá a 6.25U szabásminta.
Ha jól számolom, akkor a rendes 6.25U stab helyéhez képest jobbra kell eltolnod 0.125U-val, ami 1/8*3/4"=3/32"Vagy ha KLEből generálod a plate szabásmintát, akkor a 6.5U szóköz helyére rakj egy 6.25U-t, 0.125U-val jobbra eltolva.
(balról-jobbról egyforma rés legyen mindkét oldalán!)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest