Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cori14
csendes tag
válasz Gabbbb #77620 üzenetére
Ehh, ez a hamarabb aktiváló switch dolog szerintem parasztvakítás. Világ életemben membrános hulladékokon játszottam és soha nem volt problémám azzal, hogy valaki hamarabb reagált volna. (pedig játszottam magasabb szinten (persze nem esport szint) kompetitiv CSGO-t is, ahol mondjuk jobban számít a gyorsaság).
Persze ha két egyenlő tudású embert uszítunk össze, akkor a gyorsabb reakciós fog nyerni, de ilyenre mekkora az esély? Nem akkora, hogy emiatt válasszunk billentyűzetet/switchet. Akkor már inkább a latency a fontos, nem az, hogy a switchek 0,2 mm vagy 2 mm aktiválódnak.
(egyébként lehet egy posztba 3 embernek válaszolni? hogy ne kelljen duplázva posztoljak?)
-
dqdb
nagyúr
válasz cori14 #77618 üzenetére
WASD-on pihentetve se van vízszintbe a csuklód a kézfejeddel
Ha helyesen tartod a kezed, akkor vízszintben lesz az. Ha csuklógyilkos módon az asztalon pihen a csuklód, és a kézfejedet hátrafeszítve használod a billentyűzetet ("bónusz" pont, ha a kinyitottod a lábat, hogy még meredekebb legyen a billentyűzet szöge és még jobban hátra kelljen feszíteni a csuklódat), akkor persze nincsen, ezen lehet a helyes kéztartás elsajátításával vagy csuklótámasszal segíteni.Custom vonalon fontos paraméternek számít a dőlésszög és az elülső magasság (ezeket a paramétereket a nagy gyártók adatlapján hiába is keresed, mert értelme nagyon is lenne, de az RGB effektek felsorolása fontosabb nekik). Az előbbi egyértelmű, 5-8° közötti érték szokott lenni hagyományos staggered billentyűzeten, de előfordulnak 11°-osak is, ez utóbbi már igencsak csuklógyilkos, ha rosszul tartod a kezed. Az utóbbira kétféle szabványosított metrika van, az egyik az effective keyboard height, amikor a ház alja és a space alatti kapcsoló teteje közötti távolságot méri (azaz kupak nélküli magasság, vagyis a tényleges értékhez hozzá kell adni adott kupakprofilnál a felső rész vastagságát), ennél a 20-21 mm-es érték egy meglehetősen alacsony építést jelent. A másik az adjusted front height, ahol az alsó sor alsó szélénél adják meg a ház magasságát a ház aljához viszonyítva (azaz a tényleges értékhez a komplett kupak magasságát hozzá kell adni, ez Cherry profilnál olyan 7-8 mm-t jelent), ennél a 18-19 mm érték jelent egy meglehetősen alacsony építést.
Vagyis az jön ki, hogy Cherry profilnál legalább 25-27 mm magasan lesz az alsó sorban a kupakok tejete, ez alá a kapcsolók méretbeli korlátai miatt nem lehet nagyon menni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
[link]
Ha valaki egy kompakt, könnyű 65%-os szeretne flexibilis gépelési élménnyel és normál kapcsolók mellett is halk hangzással, akkor nagyon gyorsan csapjon le az Angelre ennyiérttAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
cori14
csendes tag
A baj az, hogy az eddig használt Logitech K120 kb 2,3 mm vastag mindenhol (nem állítom lábra sosem) és ehhez a mérethez a csuklóm vízszintbe fekszik a billel JÁTÉK közben, és a kezem is a tenyerem alsó részén fekszik fel (és a csuklóm nincs nyomva tartva sehol).
Míg a jelenlegi GMMK 2-nél néha csuklóm is támaszkodik játék közben, ami nem a legkényelmesebb megoldás. Gépelésre ezek nem fontosak, mert alapból emelve kellene tartani a kezünket, de játék közben az emelés elvárhatatlan. (Persze kezdek hozzászokni a GMMK 2 magassához, meg úgy helyezkedek, hogy a csuklómat nem nyomjam el, de nem tökéletes a jelenlegi asztal/szék kombómhoz)Az szintén érthető, hogy állítahtó szék és asztal magassággal beállítható kellene, hogy legyen a helyes tartás, de ez szerintem kevesek esetén valósítható meg, teljes asztal és szék csere nélkül, ami nem egy olcsó mulatság, így inkább látom értelmét a megfelelő méretű bill kiválasztásának e tekintetben.
Szomorúan kellett rájöjjek, hogy a Custom vonal nem nagyon támogatja a nem inclined bill vonalat. Pedig nincs szükség emelkedésre, azt megteheted a lábakkal, a legergonomikusabb egy víszintbe vagy 0-5° közötti emelkedés lenne, de ilyenre konkrétan nem tudok rákeresni sehogy sem, mert senki nem keres ez alapján billt.
-
Gabbbb
senior tag
válasz cori14 #77651 üzenetére
Én mecha és mecha közötti difiről beszéltem. Membránosnál nagyon jó lehet a reakcióidő és semmi hátrányban nem leszel vele játékban. Csak hát állandóan cserélgetni kell őket és rossz a gépelési élmény. Elöregedett membrán is nyilván funkcionális, de az már rontani fogja a játékteljesítményt, bár nyilván ez az egyéntől is függ. (meg a játéktól is)
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz cori14 #77655 üzenetére
Nekem volt Tesoro gram spectrum billentyűzetem. De ennek már (te jó ég! 4-5 éve)
Teljesen magyar kiosztás volt, és kb 20eFt ara nem is volt nagyon vészes.
Az nem teljesen lapos, hanem kb olyan mint az említett logi k120, és ebből a szempontból nagyon jó volt, de a piros switch nekem nagyon nem jött be, barna kapcsolóval viszont nem találtam hasonlót. -
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #77668 üzenetére
Kövesd a Mechboardsot is, szállítási költséget illetően közelebb vannak és sokkal több split group buy elérhető náluk, több, mint a SplitKB-nál.
Annyi infó jött a fenti mondaton felül egy ottani embertől, hogy a tervező kicsi szünetet tart, aztán más projektekre fókuszál, és az is, hogy figyeld a használtpiacot, mert a mellényúlások tipikusan ilyenkor kerülnek eladásra.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
Sziasztok!
Kör szűkítés céljából segítsetek még nekem!
Mephike videóit is nézegettem a témában, bár tudom hogy Ő most fúj rám a január eleji vitánk miatt, de a szakértelmét elismerve kérdezem Őt is, a Varmilo VEA109 és a Ducky One 3 között vívódok, esetleg a Keychron Q6 ISO barebone és hozzá egy silent swicth és minőségi magyar feliratos keycap.
A Cél még mindig a csendes működés és hosszú távú gondtalan használat, full méretben, ISO magyar nyelvű kiosztással.
Van a fentieken kívül más bill, ami hasonlóan nulla vagy kevésnek mondható ráfordítással kimondottan csendes működést biztosít (A Q6 tudom hogy melós de valamilyen szinten alternatíva ) ?!
1-2 másik tesztet megnézve youtube-on nekem ezek maradtak, a Redragont a minőségi és egyéb általatok említett problémák miatt elengedtem.Előre is Köszönöm!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
mrviceguy
tag
válasz Tsebacsi #77673 üzenetére
A Varmilo EC kapcsolói is elég halkak alapból egy K4-hez képest, a silent red az viszont csendes, mint a lepkefing - na de az egy késztermék, azt modolni, mókolni nem fogod. Szerintem a Q6 megtámogatva egy köteg jóféle silent kapcsolóval és valami jóféle PBT kupakszettel, az egy bjútiful dzsörni kezdete
-
Molydeus
őstag
válasz Tsebacsi #77673 üzenetére
Ha a ducky-t újonnan vennéd, akkor elsőnek azt dobnám ki a listából. Az új árát nem éri meg szerintem, de egy jó árú használt lehet egy elfogadható hot swap alap.
A Varmilo és a Q6 között az ár mellett az dönthet, hogy mennyi időt raknál bele.Egy Q6 összeszerelése nem a világ vége. Nem muszáj mindent azonnal modolni (tape mod, forcebreak, stabok kezelése, stb), csak egyszerűen megvan rá a lehetőség. Amúgy még a macerásabb összerakás is csak ennyi, csak hogy tiszta legyen:
- kicsavarozod a 8-10 csavart,
- lehúzod az USB daugtherboardot a PCB-ről
- rárakod a Plate+PCB-t a csomagolás szivacsára,
- vigyázva benyomkodod a kiválasztott kapcsolókat, hogy ne görbüljön el az érintkezők lába,
- mehetnek rá a kupakok
- vissza az egész a házba
- vissza az USB board csatlakozója
- összecsavarozod
- bedugod a gépbe
- opcionálisan felraksz egy VIA-t, letöltöd a firmware-t a honlapról, betöltöd VIA-ba és beállítod a világítást, de csak ha nem akarsz magán a billentyűzeten színeket állítgatni.
Kényelmesen is max egy óra.
Ha nem szánsz rá ennyit, akkor ki se veszed a Platet-et és a dobozból kivéve nyomkodod be a kapcsolókat és a kupakokat és ugrasz az utolsó két lépésre.
Előnyként ott van az alu váz, a gasket mount, a hot swap képesség, a gyárilag belepakolt hangtompító szivacsok és a programozhatóság (ami a 100%-nál annyira azért nem fontos, de létezik). Mivel barebone-t említettél, nem hátrány a gyárilag gyengécske ISO kupakkészlet sem.Ha ezzel együtt inkább a "dobozból kiveszem és működik" megoldást szeretnéd, akkor nem hiszem, hogy a Varmilónál lesz jobb választásod. Cserébe minden esetleges későbbi módosításhoz vagy javításhoz forrasztani kell.
M.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Molydeus #77676 üzenetére
Persze ez még vállalható, bár ugye árban jóval feljebb lennénk, mint a Varmilo-val. De értem a felhozott pozitívumokat, plusszokat is mellé.
Melyik az ajánlott silent switch a Q6-ba, ami mondjuk még rendelkezik némi ellenállással is, hogy asszony se pampogjon, mert szereti a jelenlegi membrános keménységét? (de maradva a csendességnél, mert 97%-ban én használom!)
És mintha örök harc/kérdés lenne itt a minőségi magyar kupakkészlet beszerzése?!A varmilo-ban nincs is szivacs?
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Molydeus
őstag
válasz Tsebacsi #77677 üzenetére
Ha ellenállás alatt a taktilis vonalat érted (mint az alap barnák), akkor arra majd lesznek hozzáértő válaszok, de amennyire emlékszem az elmúlt egy-két hétben is szó volt róluk. Nem túl drága a Gateron Silent Borwn és kifejezetten olcsónak számít többféle Outemu (Silent Grey, Silent Lemon, stb.). Kérdés lesz a taktilitás mértéke (kb a "reszel"-től "határozottan döccen"-ig) és a rugóerő, esetleg az, hogy mennyire hajlamos pengésre a rugó.
A drágábbakra, jobbakra is biztosan jön majd javaslat.A magyar kupak készlet leredukálható egyetlen eldöntendő kérdésre:
Szeretnéd-e, hogy a kapcsoló alatti LED átvilágítsa a feliratot a kupakon vagy fontosabb a hang és a tartósabb anyaghasználat
Ha előbbi, akkor full size-ra elérhető a Keychron sötét-világos szürke és a Glorious fényes fekete készlete. Utóbbinál kérdés, hogy megvan-e a numpad feletti 4 plusz kupak. Mindkettő vékony, festett és lézerrel feliratozott ABS, kb mint, ami bármilyen gamer billencsen van. A bőrödtől függően idővel fényesedni, azután kopni fog. Emellett a halkságnak nem tesz jót a vékonysága.
Ha a hang és tartósság a fontosabb, akkor jelenleg a Keychrontól ezek a dye-sub PBT-k vannak: [link] A gyártónál most csak a Retroból van magyar, de itthonról is elérhetők. Lehetséges opció még a kprepublik féle fehér-szürke a magyar kiegészítővel, elég drágán, de régebben csak ez volt elérhető. Emellett többen gondoltunk már arra, hogy egy használt Varmiloról kannibalizálnánk a magyar kupakkészletet, ami viszont egyrészt nem éppen olcsó mulatság, másrészt elég érdemtelenül bánnánk a donorral.
Ezek egyike sem világít át, max a bekapcsolt LED-ek a kupakok között szórják a fényüket. viszont nem kopnak és ha kellően világos verziót választasz, akkor általában elég a monitor fénye az olvashatósághoz, esetleg egy lámpa.
Remélem nem hagytam ki semmit.
Összességében maximum arról mehet a vita, hogy ki mennyire tartja egyiket vagy másikat minőséginek, mert az általában elérhető választék az kb. ennyi.Varmilo:
Amennyire tudom, nincs benne szivacs, de műanyag a háza, ami kevésbé hajlamos a pengésre, mint egy átlag fém váz, amit - mondjuk úgy - nem kifejezetten "hangra" terveztek. Ezzel együtt van pro és kontra is elég hozzászólás ebben a kérdésben, ha rákeresel a topikban a va88m vagy va109m-ekre.M.
-
mrviceguy
tag
Silent Yellow Gateron - a fekete meg a piros között van ellenállásban, ha lineárisra vágysz. A barna meg ugye taktilis, az alapból keményebb a pirosnál kicsit, de én pl nem annyira szeretem a bicsaklást az elején. Budget itthon kapható megoldás a Keychron piros silent switche, szerintem ár-értékben ez ott van, cserébe egy féle van, oszt jóccaka.
Magyar PBT-ből ez van, nem olyan selymes, mint a Varmilo kupakok és egy hajszállal vékonyabb is, de ha szempont a magyar, akkor azért fényévekkel jobb, mint a szokásos kopós-mártott-ABS-ek.
Azért a Q szériához szerintem jobb is dukál ennél, de ott már a double shot PBT-k világába lépünk, ahol legjobb tudomásom szerint nincs magyar. -
dqdb
nagyúr
-
nagyúr
Összeraktam egy ilyet:
OEM Dye-Sub PBT Keycap Set - Retro Keycap Set / Hungarian-ISO1 $24.00
Keychron Q6 QMK ISO Layout Barebone ISO (Carbon Black) $175.00
Gateron Silent SwitchYellow / 110 Switches $52.00
Ez így 251 dodó, de kérdés jön-e rá pl. adó?!
Mert ez így kerül annyiba, mint itthon csak a keret maga
Mennyire lehet hinni annak, hogy Ők azt írják nem szoktak felszámolni áfát?
From our previous experience, the following destinations haven’t been charged for import tax including the U.S, Singapore, South Korea and other EU (except remote area) such as Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Luxembourg, the Netherlands, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, United KingdomMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Molydeus
őstag
válasz Tsebacsi #77683 üzenetére
Akkor ezek szerint lineáris Silent switch-et szeretnél, nem taktiliset. Jók a Gateronok, kicsit keményebb a hangtompító szilikon pad bennük, mint mondjuk az Outemu-kban, emiatt inkább "halkítottnak" szoktuk őket hívni, nem lesznek némák. Cserébe több marad meg a "mechás" gépelési érzetből, amit én személy szerint kedvelek bennük. Az Outemu-kat nyúlósabbnak írják, akik használják, viszont halkabbak.
A tapasztalat azt mutatja, hogy lehet hinni nekik.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz Tsebacsi #77686 üzenetére
Ha tudsz touch type-olni vagy törekszel rá, szerintem akkor van értelme a taktilisnek.Ebben az esetben halkabban tudsz gépelni már szimplán azért, mert nem ér le a stem a switch aljába.
Ha viszont az esetek többségében tövig nyomod a kapcsolót (bottom-out), akkor még az is lehet, hogy akadályozó tényezőnek fogod érezni a taktilis hupplit és jobban jársz a linearissal. A gasket mount szerintem tud annyit tompítani a leütéseken, hogy a bottom-out sem kényelmetlen ill. hangos.A Keychronnál nem láttam Outemu-kat egyelőre.
M.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz Tsebacsi #77683 üzenetére
Teljesen tudsz hinni nekik. Szerintem össz-vissz már vagy 4szer rendeltem a keychron oldalról, sosem volt semmilyen extra áfa meg vámkezelés. Amikor megadod a szállítási címet, akkor beleszámolják az árba, utána semmi teendőd nincs csak átvenni a csomagot.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Domonkos
Ármester
-
kurion
senior tag
Macbook-hoz keresek magyar kiosztású billentyűzetet elfogadható áron, akár vezetékes is jó.
"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator
-
copass
veterán
válasz 4nick8 #77690 üzenetére
akkor úgy térgyelés van, már a visszaküldés szép pénz. én német amazonhoz küldtem vissza cuccot pár éve 6000 pénz...ha eu raktárba kell küldeni akkor szerencse, ha kína/usa az eszetlen oporoller.
legtöbbszer jobban megéri nekik küldeni egy újat.alis vakukkal jártam így sokszor, hogy pár hónap alatt beszartak. nem gariztattak, küldtek újat!
de volt amikor a gyártótól (diymore.cc) rendeltem direktbe és azt sose vámolták meg, a nagy értéket se...nem tudom hogy csinálták! ők csináltak olyat hogy 2x küldtek el egy csomagot...én meg írtam becsületesen (mondjuk ott volt hogy átvettem...), hogy ez mi? ó bocsánat, aztán adtak egy nagyon-nagyon jó kedvezményt hogy nem érte meg visszaküldeni! kínaik nagyon vágják az üzletelést.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Mephike
őstag
Ezerszer lerágott csont ez. Mindenki maga dönt, honnan vásárol. Mivel láttam már nem egy posztot arról, hogy panaszkodtak a kínai gariztatásra én nem fogok komplett billentyűzetet EU-n kívülről rendelni. Természetesen switch, kenőanyag, stb, az más téma.
-
Ispy
veterán
válasz Mephike #77699 üzenetére
Én is így vagyok vele, ha out of box kell, az csakis itthonról, mert kell a gari, minden más jöhet. Egyszer vettem robotporszívót kintről, mert ahhoz kb minden alkatrész is megvehető egyesével is, így bekockáztattam. De igen, kintről ha veszel vedd úgy, hogy nincs gari, minden más ajándék.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
- Mechanikus billentyű (taktilis/tactile) kapcsoló vásár (Akko, outemu)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest