Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    senior tag

    GMMK TKL építés 1.kör:

    Már értem a negatív véleményeket a kit tervezését illetően. ;] Nem csak a merev kialakításra és a 3 lábas PCB-re gondolok, ezekkel tisztában voltam. Persze ha a PCB-n meghagyták volna a kapcsolók alatt a +2 lábnak a helyet, akkor beljebb lennék kb. 3 órával és néhány kézgörccsel. Persze arról nem tehet a gyártó, hogy minden kapcsoló talpáról szikével faragtam le a sorját, de egyszerűen nem tudtam ott hagyni. :D
    Másrészt viszont a rögzítés szerintem egy kicsit túl van biztosítva. A TKL-ben 17 csavar van, ebből 4 a PCB-t rögzíti a plate-hez, a többi a plate-et a teknőhöz. Ezen kívül van 8 pozicionáló oszlop, ebből 2 a plate-et is áttöri, szintén kb. 8 a lemezből hajlított távtartó, valamint 7 gumicsík a 2., 3. és 4. sorokban elosztva, ami talán valamiféle merevséget adna billencs közepének.

    A hangtompításhoz a sokszor linkelt filcet rendeltem, de feketét kaptam, lehet, hogy ez egy másik termék... :F ANSI kiosztású, úgyhogy kézzel kell ISO-ra szabni. Ez önmagában még gyorsan ment, viszont az egész estém ráment, mire minden lyukat ki tudtam vágni a kellő pontossággal, mivel csak 2-3 van alapból jó helyen. Valamennyire segít ugyan a PCB alá tett gyári szivacs, de egyrészt a kivágásai túl nagyok, másrészt nyilván nem mutatja meg a plate lemezéből lehajtott távtartók helyét.
    A filcet vagdosni amúgy baromi sok apró törmelékkel jár. Ha valaki belevág, a PCB-t érdemes távolabb rakni, mielőtt telemegy ezekkel a pár mm-es rostokkal.
    Volt egy kis dilemmám a gumicsíkokkal kapcsolatban, de végül bent hagytam őket. Ennek viszont a filc integritása látta kárát. A végén 4 billentyűk közötti függőleges rést kitöltő csík függetlenedett, plusz az egyik dupla csík a space alatt. Ezeket szerintem felragasztom a plate aljára.

    A végeredmény viszont egészen jó lett, fejjel lefelé raktam össze a plate-tel kezdve és így minden megtalálta a helyét. Igazítanom kell majd a két plate-et áttörő pozicionálót és szinte biztos, hogy a két állapotjelző lednek kiszúrt lyukat is, de ennyi belefér.
    Mára már nem maradt időm a stabokra, viszont a filc önmagában is javít a hangjukon.

    A Gateron Silent Red alapja (milky?) nem nagyon szereti az IC kiszedőt. Van pár teszt switchem, amit eddig kb 4-5 alkalommal szedtem ki, de a rögzítő fülek közül az egyik már rendesen behajlott, nem nagyon kapaszkodik a plate aljába.

    M.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák