Új hozzászólás Aktív témák

  • Dicker

    őstag

    Sziasztok!

    Egy új gépet vennék még idén. Megvárom a Karácsonyt, hátha akcióznak pár dolgot. Egy esetben csúszna át jövő januárra, ha árcsökkenés helyett emelés lenne az ünnepnél.
    Fő szempont nálam a megbízhatóság, és a stabil alap, néha 0-24 működés miatt.
    Felhasználása sokrétű. Fotókkal, videókkal is foglalkozok, de esetenként játszok is, plusz az alap felhasználás. Későbbi bővíthetőség is fontos.
    Keret olyan 200-230 elsőre.
    Ebben nincs vga egyenlőre, azt később tervezem megvenni. Ettől függetlenül jöhet rá valami ötlet, de szerintem 970, 770, 760-nál több nem kell. Perifériákkal rendelkezem. Az egyéb ventilátorok, és processzorhűtő is külön van ettől a kerettől.

    Amiket kinéztem:

    Alaplap: Asus Sabertooth Z97 Mark 1
    CPU: Intel i5-4690 (i7-en nem tudom, hogy megérné e a felárat)
    Ram: nincs még kiszemelt. 8 gb, CL9.
    SSD: Samsung 840 Pro 128 Gb
    Ház: Corsair Obsidian 750D, esetleg CoolerMaster Storm Trooper, vagy Zalman Z9 Plus (itt a használt piacot is nézem, lényeg a jó szellőzés, a stabil kialakítás, a praktikusság, majd a sorrend legvégén van valahol a zajszint, és a kinézet)
    Táp: (itt is több lehetőség egyenlőre, nem tudtam még dönteni melyik lenne a jobb, leginkább ezekre kellene javaslat, és házra) Seasonic Platinum Series 520W Fanless, CoolerMaster V700, vagy Corsair AX760

    Tudom, hogy Iponon, vagy más gépösszerakóban ez 260 körül állna meg, de nem egy helyről tervezek vásárolni, mert ezzel már kapásból megspórolok közel 20 ezret csak az alaplap, processzor pároson. Egyes alkatrészeknél pedig a keveset futott használt is szóba jöhet, ha olcsóbb, mint a nettó ár.

    Köszönöm előre is a tanácsokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák