Új hozzászólás Aktív témák

  • levrov

    csendes tag

    Sziasztok, gépet szeretnék vásárolni. Perifériák vannak, csak ház kell és ami bele való. Jelenlegi alkatrészek: külső hangkártyát használok, így azzal nem kell számolni. Ami kell: ház, táp, alaplap, proci, memória, vinyók, hűtők, videókártya.

    Mire használnám: elsősorban zenefelvételre, zeneszerkesztésre és videóvágásra. 64 bites Windows 7 fog rajta futni.

    Ház kritériumok: A felvételek miatt fontos, hogy minél halkabb legyen a gép (én emiatt a passzív hűtésű videókártyákat preferálom, esetleg vízhűtést mindenhova). További igény, hogy a ház legyen könnyen mobilizálható, mert a felvételeket egy kényelmetlen de csendes szobában végzem, így gyakran cipelem. A jelenlegi házam tetején található egy fogantyú, ez tökéletes megoldás lenne. További igény még, hogy a házat le lehessen lakatolni/láncolni esetleges lopás megakadályozása céljából (ez kevésbé fontos). A ház oldalát leszedni és visszatenni legyen könnyű, lehetőleg kulccsal zárható.

    Videókártya kritériumok: A videovágáshoz dupla monitort használnék. Ha jól sejtem itt sokat dobhatna egy jó videókártya. Amennyiben ez passzív hűtésűből nem megoldható úgy belemennék egy olyan koncepcióba is, hogy videózáshoz az erős kártyát használom duplamonitorral, zenefelvételhez pedig egy passzív hűtésűt, szimpla monitorral, de ebben az esetben a kártyákat könnyen lehessen cserélni (lásd ház kritériumok). A monitorom felbontása: 1920x1080.

    Vinyó kritériumok: A zeneszerkesztés miatt fontos, hogy legyen benne egy jó SSD (legalább 120G), a videóvágás miatt pedig, hogy legyen sok tárhely (1T). A kettő nyilván üti egymást, ezért legalább két vinyó kell bele, de felvételeknél csak az SSD-re van szükségem (ami halk), ergo jó lenne, ha az 1T-s videóvágáshoz használt vinyót könnyen lehetne ki/be-kapcsolni.

    Memória kritériumok: legalább 8G a zeneszerkesztés és videóvágás miatt, de itt nincs sok tapasztalatom, hogy mennyit érdemes belerakni.

    CPU, alaplap kritériumok: jelenleg egy 8magos Xeon-t (W3520, 2.6GHz) nyúzok, ami abszolút megfelel, de ez a gép nem marad nálam sajnos. Teljesítményben hasonlót vagy jobbat keresek.

    Mennyit költenék rá: ha lehet jöjjön ki 250e-ből. Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák