Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz #98593280 #34823 üzenetére

    A vegas automatikusan kezeli, azaz ha rendes Nvidia driver van fenn, akkor alapba éles és engedélyezett CUDA. Ez fontos... El tudok képzelni olyan Win driver-t ahol a Cuda nincs kikipálva a GPU-Z panelon. Ezután Vegas alap beállítása az, hogy GPU/CPU automata... vagy valami ilyesmi, a renderelésnél. Ez azt jelenti, hogy 720p és afelett, H264, vagy más mpeg4-es formátumnál rásegít és az alatt tiltja a CUDA-t. Én így szoktam hagyni.
    Ezt a beállítást meg lehet változtatni, renderelésenként, vagy a beállítások fülén minden esetre.
    Pl.
    - csak CPU (ez lassabb, de szemmel nem láthatóan jobb a minősége állítólag)
    - csak GPU
    - vagy az alapértelmezett CPU/GPU automatikus

    mindez fejből, nincs előttem a program a pontos megnevezésekhez. A powerdirectoros ismerőst felhívtam ő azt mondta, hogy automatikusan kezeli, mint a vegas... felismeri és alapba használja a rendelkezésre álló 3 megoldást (quicksync', OpenCL, Cuda). Azt nem tudta megmondani, hogy IGP és valamelyik GPU együttes jelenlétekor mi van a powerdirectorban, mert AMD FX-et használ.

    14 éve csinálom és én az alábbi sorrendet szoktam javasolni, ha valaki ilyenre adja a fejét:
    Pinnacle Studio pl. 14-es... ezzel tessék megismerkedni és ha ezzel valaki már tud dolgozni, akkor...
    ...ezután Powerdirector vagy Sony Vegas. Ezek nálam egyenrangúak. A Powerdirector renderelő motra állítólag jobb quicksync-et és az openCL-t is jobban kihasználja, tehát AMD és IGP esetén talán szerencsésebb választás. A Sony Vegas-t profibbnak tartom... az már majdnem premier, de talán kevésbé van kiélezve az új technológiákra és csilli-villi home user elvárásokra.... és talán kicsit nehezebben kezelhetőbb, mint a powerdirector.... de ez ügye relatív.
    A Premier pedig egyértelműen túl bonyolult hobbi szintre és ha valaki szerint nem az, akkor az csak a felszínt kapirgálja, mint azaz ember aki szerint az excel könnyű, miközben a képletek nagy részét, makrókat és egyéb trükkös lekérdezéseket nem is használja.

    Szerk a RAM kérdésre:
    A Vegas nem használja ki 16 GB-ot, sőt a 8GB-t sem! Ez van :(
    A forrás fájl(ok) 10-12GB-os AVCHD, persze ez több fájlból jön össze. Attól függően, hogy hány jelenet van. Az erőforrásfigyelőt használva döntöttem úgy, hogy 2x4GB-ot eladok a 4x4GB-ból. Felesleges terhelni a memvezérlőt. Így most csak 2x4GB van.
    Tehát ez csak a Vegas 11 Pro 64bit-re igaz, 64bites Win7 alatt. A powerdirectornál és a premiernél nem tudom mi a helyzet. A jó választás szerintem otthoni célra 4 slotos lap 2x4GB RAM-al. Védve vagy a RAM hiba ellen és további 2x4-et tudsz bele rakni... bár kétlem, hogy ez atiss88-nak kellene. Egy ilyen gépre normális hűtés és táp kell, hogy halkan(!) és jól bírja a több órás kódolásokat, hisz legtöbb esetben nem külön szobában van a gép, hanem olyan helyen ahol zúgása zavarna valami mást.

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák