Új hozzászólás Aktív témák

  • CactuS

    Arcképgyáros

    Sziasztok!

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
    Irodai munka lesz. Elsősorban az egyik számlázóprogramnak kell egy Windows-os gép - nem jó a docker, stb. sajnos -, most egy régi laptop megy 24/7, de abban már nem bízok, több sebből is vérzik. Szóval alapvetően a számlázó szervere fut rajta, lehet, hogy később még pár kisebb dolog menni fog, de amit lehet, azt úgyis a Syno NASos vagy a G Workspace-ben oldok meg. Lényeg a lényeg: 24/7 üzem lesz, de alapvetően alacsony terhelésen.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Van egy Ryzen 2400G-m, amit felszabadul nemsokára egy upgrade miatt (megy helyére egy 5600G), ha lehet, akkor azt szeretném beépíteni a konfigba. A fenti dolgokat szerintem ez is bőven kiszolgálja majd.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Monitor nem kell, egér+ bill valami lesz, de igazából ha van valami tipp ajánlott alapszintű kombóra, akkor az is jöhet, mert nem baj, ha van hozzá dedikált darab. Ház kell, ha viszonylag kompakt, az előny.
    4. Mennyi a kereted rá?
    Amennyibe kerül, nyilván nem kell top++, de folyamatos üzemben lesz a gép.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
    Nem szempont, egy öreg Dell 17" lesz alá berakva, de alapvetően csak a frissítések alkalmával fogom nézegetni.
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    Nincs, ha nem világít, akkor az csak előny, nem élem az RGB csicsát. :D

    Előre is köszi.

    Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

Új hozzászólás Aktív témák