Új hozzászólás Aktív témák

  • dannyl

    addikt

    válasz Grave_444 #163066 üzenetére

    Javarészt hűtetlen/gyenge VRM-es lapok mennek olcsón. H410 és VRM szegény lapokat ÉN pentiumig ajánlok. i3-hoz már minimum egy hűtött VRM dukál, pláne, hogy ez az i3 már a pár éves i7 szintje.
    "el kéne dönteni, hogy akkor lehet szorzózáras procihoz Asrockot vagy más B460 lapot ajánlani 35-40k-ért is vagy csak a drága Z a jó.. "
    Ez kicsit többrétű, és hibás alaptézisen alapuló "kérdés".
    1. i5-höz, és a fölött nem ajánlok ASRockot. Nem fejtem ki, az alaplapos topicban keress rá pl. De vannak tesztek is, lehet találni.
    2. Lehet B460 lapot ajánlani bátran szorzózáras procihoz, de jelenleg nincs sok különbség sajnos árban egy Z490-hez képest, amiben ugye magasabb órajelen megy a RAM. Megváltás lenne a B560, de Z árban megy még sajnos.
    3. "vagy csak a drága Z a jó.. " Nem az ára a lényeg, és ahogy leírtam, nem is a chipset. Az ár/érték arány, illetve a felhasználás jellege dönt. Ha játékgépet épít valaki, akkor jól fog jönni a gyorsabb RAM, jobb VRM, esetleg a prémiumabb lap adta feature-ök. És még egyszer mondom, ez kb. 10k-s felár. egy B460M BAZOOKA ~44k, és ez még egy M-es lap. A B460 TOMAHAWK ~47k. +8-9k-ért van MSI Z490-A PRO.

    Az, hogy túl van lihegve sem igaz. El lenne egy i9-cel is a H410, amíg nem terheled. Aztán meg pisloghatnál, hogy miért van egy (túlzok természetesen) pentium szintjén az FPS. Azért mert a VRM kiolvad a lapból kb. és mégse tudja árammal ellátni a procit meg a VGA-t. H410 irodai felhasználás, B460 lenne a közép-felső játékos ha lenne olcsóbban (sőt, nonK i7-tel is simán megbirkózik), de igazi játékgéphez (jelenlegi árak mellett főleg) csak Z-t ajánlok, ami hosszútávon kiszolgál játék alatt bármilyen CPU-t. És az alacsony hőfokok miatt se mindegy, hogy mikor hal meg a lap.

    [innen nézd meg, ahonnan indul.] Olyat throttlingol a CPU, hogy öröm nézni. Meg hát a 90+ fokos VRM sose egészséges.

    Remélem kielégítő választ adtam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák