Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphys2
tag
Sziasztok!
- Főleg játékra lenne, Single/multi is. Pl:GTA 5.
- Monitor (FHD 72Hz), egér, gamepad van.
- Nincs preferált gyártóm.Hetek óta követlek benneteket és a következő két konfigot raktam össze az eddigi ajánlásokból.
Ez lenne egy Intel.
Ez pedig egy AMD.A keret 350.000 Ft.
A kérdésem, hogy kell-e az RTX2060-as vagy GTX1660 Super kártya is elégséges lenne? Megéri-e azt a 30 ezret a tudása a 2060-nak? Mit módosítanátok. Cél az időtállóság is lenne.Köszönöm előre is a választ.
-
Murphys2
tag
válasz Murphys2 #159901 üzenetére
Lejárt a módosítási időm...bocs.
Intelnél az alaplapot is ASUS TUF GAMING B460M-PLUS (WI-FI)-re lehetne cserélni, ha érdemes, mivel beleférne a keretbe.
Processzort pedig 10400F-re, ha nem éri meg a 10400.[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz .Ishi. #159903 üzenetére
Nem még nem csak dec 10.-én fogom akkor kapok fizut és tudom kipótolni amit a gépre tettem félre múlt havi fizetéskor.Ezt nem tudtam, nem tudom mi az a KIT, gondoltam ha kérek gépösszeszerelést akkor ők teljesen kompatibilis állapotban szállítják. Köszi hogy szóltál!
Akkor a linken lévőre cseréljem ki a ramot? -
Ármester
válasz .Ishi. #159897 üzenetére
A gép rendben van szerintem.
DE: Az elvásárok magasak. Ez a gép még 4k 60Hz-re is csak kompromisszumosan jó, nemhogy 144Hz-re.
Jelenleg ami alkalmas 4k@60Hz közel kompromisszum mentes játékra, az az RTX 3070 / RX 6800.Maradjon az FHD-nál. Freesync / GSync van amúgy?
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz beyruth82 #159898 üzenetére
#159898 beyruth82
Rendben van, SSD-t leszámítva.
A400 nem ajánlott, minimum egy Crucial BX500, ha belefér akkor MX500-at.
VGA: Olcsóbban van 2 ventis palit: Palit Gamingpro ~65k
Többi az jó szerintem.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Vig Zsolt #159899 üzenetére
Ezek használtak, jól gondolom?
Egész jó, RX 590-et én meggondolnám, baromi sokat zabál, nagyon kihegyezett kártya. Meggondolnék egy minimálisan gyengébb GTX 1060 / RX 580-at inkább helyette.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Murphys2 #159901 üzenetére
#159901, #159902 Murphys2
Szia!Ilyen árak mellett egyértelműen az i5 a nyerő.
RTX 2060 ~15-20%-al erősebb és ~30%-al drágább a 1660S-nél. Eléggé felszaladtak az árak alapvetően egyik sem túl jó vétel most. Ha nem kell mindenből a legmagasabb beállítás (ultra preset, gigamega élsimítás, stb...), akkor elég a 1660Super. Időtállóság miatt mehet a 2060.Esetleg nézz rá erre az 5600XT-re: [PowerColor ~112k]
Kb pariban van / kicsit gyengébb a 2060-tól.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
bonifa333
aktív tag
válasz palfitom #159812 üzenetére
Kedves PalfiTom!
Köszönöm a segítséget.
Megvettem őket, ahogy javasoltad.Gigabyte Z490 Gaming X
CPU: 10600K
Ram: F4-3200C16D-16GISNagyon jó konfig lett sztem.
A win 10 konfiguralassal, alaplapi hangkártyaval, lan-nal birkózni kellett szoftveresen, de szuper lett.Köszönöm a segítséget
Szép estét
-
Akszuh
csendes újonc
A felsorolt alkatrészek kompatibilisek egymással?
Problémát tud okozni ha nincs SSD a gépben?- Zalman S2 fekete
- MSI Radeon RX 580 8GB GDDR5 256bit
- AMD Ryzen 5 1600 Hexa-Core 3.2GHz AM4 (YD1600BBAFBOX)
- ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4
- Chieftec BBS-500S 500W
- Toshiba 1TB 64MB HDWD110UZSVA
- DDR4 KINGSTON HYPERX FURY 3200MHZ 16GB - HX432C16FB3K2/16 (KIT 2DB) -
palfitom
félisten
válasz bonifa333 #159912 üzenetére
Szívesen.
(ja, láttam az alaplapos topikban)
Legyen vele sok örömöd!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Akszuh #159913 üzenetére
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
4. Mennyi a kereted rá?
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
paltom
tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, idàig ryzen 5 3600-as procival gondolkoztam de úgy felment az àra hogy alternatívàt keresek. Talàlam az i5 10400 személyében, viszont néztem hogy az 1200as lapok 30ks àron csak olyan 2900mhz-es ramokat képes kezelni, kérdésem hogy szàmít e az a plusz 2-300mhz?
Ryzen 5 3600, RTX 3070
-
palfitom
félisten
válasz paltom #159916 üzenetére
Szia,
Az R5 3600 reális ellenfele a 10400 / 10400F páros (utóbbiban ugyanúgy nincs IGP, mint a Ryzenben), összességében egy picit lassabbak a Ryzennél.
B460-as lapokban a procik által kezelt ram-órajelek érhetőek el, mely i5 esetén 2666 MHz, i7 és i9 esetén 2933 MHz.
A feljebb írt "picit lassabbak" megállapítás az alacsonyabb órajelű ramokkal értendő. Z490-es lapban, 3200-as rammal már kb. egál a helyzet.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
paltom
tag
Tehàt hiàba kezel az alaplap 2933mhzet az csak i7 meg i9el? Z490es lapra nem szeretnék költeni, de ahogy nézem még a 10400as proci mindig jobb mint egy ryzen 5 3500x. Akkor marad a 10400 b460as lapba és akkor gondolom elég ha 2666mhz-es ramokat veszek bele.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 5 3600, RTX 3070
-
palfitom
félisten
válasz paltom #159918 üzenetére
Igen, ahogy írtam.
Persze, vehetsz 2666-os ramokat, de általában nem olcsóbbak, mint az Aegis 3000-es, vagy 3200-as KIT-ek, ezért inkább ezeket érdemes venni. (a rendszer majd lekorlátozza 2666-ra)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Apophis
őstag
Sziasztok!
Öregecske már a gépem, bár szinte minden elfut rajta, ami kijön, de néha elég makrancos. Újat szeretnék.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Ma már főleg single player, ill. néha munka, ami főleg CPU-igényes. Cyberpunk fusson rajta
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
teljesen új gépet szeretnék (ház nem kell)
alaplap, CPU, VGA, RAM, táp, SSD+HDD
(periféria nem kell)
4. Mennyi a kereted rá?
Egy 200k és egy 300k kerettel is érdekelne.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
1080p, 60Hz, semmi extra (nem is tervezek nagyobbat)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Intel+NVidia, de meg lehet győzni
tuningolni nem szeretnékKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
All was naught but to serve the void...
-
fzboxx
senior tag
Üdv mindenkinek!
Kicsit off, de konfiggal kapcsolatos...
Ha van 250GB SSD a rendszer számára es 1TB HDD minden másra, akkor a játékokat a HDD-re kell telepíteni, igaz? Nem kell mindenképp nagy SSD, igaz?[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Gyereknek szeretnék fejleszteni kicsit a gépén.
Jelenleg
MSI B150 mortar
i5-6500
Hyperx 16Gb RAM DDR4-2400,
240-es SSD,
rx470 4Gb-os videókártya
fsp 400-as
LG 29-es 21:9-es freesync monitor 2560x1080 felbontásJelenleg el van vele, de ha játszik és mellette több oldal meg van nyitva böngészőben illetve zenét hallgat akkor pl. GTA már néha beszaggat az automatikus beállításoknál.
A lényeg, hogy egyszerre nem fog menni a fejlesztés ezért mivel lenne érdemes kezdeni?
Az is elég lenne, ha csere sorrendjében adnátok ajánlást és akkor ár függvényében döntenék a cserékről. Gondolom ház(coolermaster n300), táp, ssd és monitor maradhat. Bár még monitort is szeretne a jelenlegi mellé.
Amivel játszik: GTA, Warcraft, Rocket League ezek amik erőforrás igényesebbek.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
fzboxx
senior tag
Köszönöm. Egyenlőre marad igy a konfiguráció. Legalabb lehet upgrade...
-
gringoka
aktív tag
Sziasztok!
Proceszzort szeretnék cserélni, Jelenleg egy i5 6600k van egy Asus Maximus VIII Ranger 1151 foglalatu alaplapban, a lap maradna.
Ezt a kettőt nézegetem i5 8600k
És i5 9400f.
A kérdésem az lenne , hogy melyik a jobb proci játékra?
Mindkét processzor foglalata kompatibilis a 1151 foglalattal?
Ha szerintetek ez a két proci nem igazán lenne jó ,akkor milyent ajánlotok?
Egy rx5600xt gpu-t szeretnék kihajtani.
Válaszokat előre is köszönöm!
További szép napot. -
nagyúr
válasz gringoka #159928 üzenetére
Üdv !
A kiszemelt CPU-k alapvetően nem kompatibilisek a lapoddal, s115v2-es CPU-k.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz gringoka #159930 üzenetére
7700k a vége, de az ára miatt nem igazán érdemes, ha csak a meglévő 6600k-t el nem adod jó áron.
Érdemes lenne megfontolni ha nem jön össze 7700k értelmes áron egy lap+cpu cserében a meglévő lap+cpu eladásának bekalkulásával.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
paatrick
őstag
válasz SyMbioTe #159851 üzenetére
#159851 SyMbioTeTisztelt SyMbioTe!
Végül ezek kerültek megrendelésre:
Alaplap: Gigabyte B460 Aorus pro ac
CPU: i5 - 10400
CPU hűtő: Be quiet! Dark rock slim
Táp: Be quiet! Pure Power 11 500W CM
+ ház hűtő: Be quiet! Shadow wings 2 120 mm PWMRam: HyperX Predator 2666 mhz 2x8 Gb
Videokártya: Sapphire RX 5600 XT Pulse 6 GbA 2 utolsó változott. Ramból nem volt HyperX Fury a boltban (egy helyről szerettem volna az alkatrészeket), az MSI GTX 2060 pedig kb beszerezhetetlen értelmes áron, értelmes boltból. Így ajánlásodra a Sapphire Pulse-t választottam.
Köszönöm még egyszer a megerősítést és az videokártya ajánlást.
Remélem csendben és jó sokáig fog szolgálni[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
nova001
senior tag
sziasztok
gépet szeretnék összerakni. 220K körül
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?single
ház, táp, vid kari, proci,cpu cooler, memória,alaplap
4. Mennyi a kereted rá?
220
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? 1080p 60hz
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
amd ryzen, nvidia gpuvalami ilyesmi, ez 225k ezt kellene kicsit csökkenteni és cpu hütés kéne bele
köszi[ Szerkesztve ]
-
SZKEBE75
senior tag
Eljött a nap,hogy lányomnak megrendeljem a gépet.
SSD,monitor,bill,egér,szék van.ZALMAN i3 series Edge 18 590 Ft
COLORFUL GeForce RTX 2060 6GB GDDR6 iGame Ultra PCIE 129 390 Ft
FSP Hydro PRO 500W 20 890 Ft
TOSHIBA P300 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 12 189 Ft
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB 21 090 Ft
INTEL Core i5-10400 2.90GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral 61 090 Ft
ASROCK B460 Pro4 36 290 Ft299 529 Ft
PLS nézzetek rá,hogy így mehet-e a rendelés.
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
senior tag
Sziasztok!
Sok sok év után, én is eljutottam arra az elhatározásra, hogy lecserélem az ősöreg gépem.
CoolerMaster CM-690 • AsusM2N-SLIDeluxe • AMD64X2 4600+ACFreezer64Pro • 4x2G HP Nanya DDR2 • ASUS EN-GTX460 1GB DDR5 • WD500Caviar Black (Rendszer) • WD20EARS(adat) • WD20EFRX(adat) • Pio 216DBK • Corsair CX400 táp • Scythe Kaze Master Pro 5.25 Venti szab. • Genius SP-HF360X • DELL U2312HM >Ami miatt eljutottam erre, a gép korán kívül, hogy az utóbbi időben elég sok gondom lett vele.. régebben random megállt. Adott képernyő képen megállt, egér nem mozgott.. volt, hogy a hang beakadt, mint régen a cd-k, volt, hogy ment tovább a háttérben..Volt,hogy gondolt egyet, és ment tovább,rendben minden, de inkább az volt a jellemző, hogy csak a reset segített.. (ilyenkor általában az egér is elsötétedett )
Majd jöttek a kék halálok... 1-2 win reinstall.. legutóbb már nem akart el indulni.. úgy nézett ki, hogy a 2009-es gyártású WD Black hasalt el.. ha rá kötöttem a gépre (már nem azon volt a rendszer, egy purple-n, ami még nincs a listán..) akkor nem tudott elindulni... ha levettem, betöltött a rendszer..rá tettem, megállt mint a szög.. (illetve olyan volt mintha töltene ezerrel, de semmi..)
ezek után még használtam a gépet, egy szűk hónapig semmi gond.. majd egyszer csak megint megállt.. nehezen újra indítottam, a purple winyón HD sentinel már nem is emlékszem hány hibás szektort jelzett.. a legfiatalabb, talán másfél éves winyón..
Bevallom, sata kábel cserén kívül mással nem volt időm, lelki erőm foglalkozni..
ilyen öreg gépnél bármire gondolok.. lehet akár alaplap, táp... memó.. tudja fene..
úgy döntöttem csere.. kiszolgálta már magát. (tápot majd még szét szedem, megnézem a kondikat.. )Egy bő hónapja áll a gép, laptopról olvasgatok, ahogy időm engedi... (IBM Lenovo T500)
Próbáltam képbe kerülni, kicsit lemaradtam az elmúlt 10 év alatt
Mivel olyan gépet szeretnék, ami a lehetőségek szerint időtálló, későbbiekben fejleszthető az jött le nekem, hogy AMD vonalon maradni...Régebben (vagy egy éve utoljára) COD4 volt amivel játszottam, más semmi, azóta semmivel.. (PC-n).
Tehát azt mondhatom, első neki futásra nem lesz játékra használva a gépezet, persze még változhat a dolog..Amire használnám:
- hülye szokásom, de böngészés akár 10-20 megnyitott böngésző füllel..
- minimális Excel, Word,
- Filmezés, zene hallgatás, torrent..
- kép szerkesztgetés, de minimalba, házi szinten..szóval semmi extra, ezekre a mostani gép is elég volt.. csak.. a 60fps es youtube akadozott
Felbontás.. mivel nincs játék, gondolom tök8.. asszem full hd a monitor natív, Cod-al meg valami kisebben játszottam, hogy legyen megfelelő FPSEleinte filóztam, hogy egy beépített VGA-s proci legyen, pl. Ryzen 5 3400G, vagy egy nélküli, pl. r3 3100 és mellé a meglévő öregecske GTX460?
Viszont most ahogy látom, hogy 1 hónap alatt hogy el ugrott a 3400G (meg a 3600) ára, úgy érzem ez nem kérdés.
Azért kíváncsiságból azt meg kérdezném, hogy a két kombó hogy viszonyul egymáshoz?
A 3400G-be beépített VGA vs 460?
Illetve ahogy nézem a 3100 ban több az L3 cache, 7nm technológia, kicsit lassabb alap freki, viszont memó sebesség több.. tehát jól sejtem, hogy talán CPU szemszögből a 3100 a nyerőbb?A jövőre nézve pedig szinte egyértelmű, a 3100 most a nekem nyerő?
(2600 már egy gennel régebbi, 3600 meg baromi drága lett, és az én igényeimre még a 3100 is overkill, de ha mégis kellene, azért van benne némi potenciál.. jah.. és Win10-lesz. )Szóval az elképzelésem a következő:
- Alaplap MSI 450 Tomahawk Max. (már megvan, akciós volt alzán, lecsaptam rá.. sokszor volt itt ajánlva..)
- Proci R3 3100
- Memó: G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS vs
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
Itt lenne kérdésem, Aegis-re 5 év garit írnak, Ripjaws-ra 3 at.. ez valóban így van? fura..
Minimális az ár különbség, de a Rip..en úgy látom, van hűtő"borda", a másikon nincs.. ennek esetleg ha pici tunningra adja az ember a fejét, van jelentősége? Vagy itt szinte csak ízlés kérdése melyik?
- SSD: a nép ssd, Kingston A2000 500GB M2.
- Winyó van egy pár..
- VGA a régi ASUS EN-GTX460 1GB DDR5 ha kompatibilis.
- Ház marad... ház ventik vannak..
- Táp, ez még a kérdés. Kitétel, minőségi, és CSENDES! Fél moduláris jó pofa, de nem kitétel.. szolgálja ki a konfigot, és ha esetleg kap egy komolyabb VGA-t is, ne kelljen feltétlenül cserélni..
Első blikkre talán ezt a kettőt ajánlottátok többnyire.. ha van esetleg optimálisabb? FSP Hydro PRO 500W - CORSAIR TX Series Modular TX550M Gold 550W
Talán az utóbbi felé hajlok a félmod, illetve márkahűségből, de nem ragaszkodom hozzá.. a lényeg, hogy halk legyen!
Lehet, hogy a meglévő is okés lenne, de ki akarok zárni minden hiba forrást.. (VGA így is marad..), illetve már öreg is.. bár ha lesz egy kis időm, bele kukkantok.. jó pár éve volt utoljára kiszedve, szétszedve, és úgy takarítva..- Proci hűtő nálam lehet még a gyári se zajongna, úgyhogy lehet be próbálom azt először, vagy meghagyom Originek, és valami ilyesmi megy helyette, hogy garantált legyen a csendesség..
BE QUIET! PURE ROCK 2, ALPENFÖHN Brocken ECO Advanced
érdemes egyből beruháznom, vagy...Bocsi a hosszú. és nem épp a szabványos kérdés sorért.. remélem azért érthető volt..
Jah, monitor marad, nekem amire használom megfelelő, bevált monitor, anno ennek is jól utána jártam, sőt, kalibrálva is volt..[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Laci4 #159937 üzenetére
Üdv !
Jó az Aegis (3200CL16), ha ennyire szereted a sok nyitott tab-ot a böngészőben, és kiadja a keret, én kapásból 2*16 GB ram-ot néznék.
Lap: az egyik legjobb ár/értékű példány.
CPU: szerintem jobban jársz a 3100-al, amíg annak is el nem száll az ára.
A 3400G Vega 11-es IGP-je kb. GTX460 szint, csak újabb és töredékét fogyasztja.
SSD: a kiszemelt A2000-es Kingston tökéletes a célodhoz.
Táp: passz, ezeket nem ismerem.
Hűtő: ehhez tudni kell a házat is, nehogy ne férjen be.
Alapvetően a nagyobb ventisek csendesebbek, a kiszemelt Alpenföhn kiváló e téren is. (bár van aki szerint pocsék felszerelni, én ezt nem osztom).
A gyártó oldalon fent van az összes paraméter, szemléltetős suerelős videó is van.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
fzboxx
senior tag
Sziasztok!
Aki iPon-tól rendelt alkatrészekből gép összeszerelését, megkapta az alkatrészek dobizait és a bennuk lévő kiegészítőket is? Pl: házhoz kábelek, csavarok, stb.
A garancia alkatrésze ként értendő. Ez a számlán szerepel?
Köszönöm szépen. -
NORBl
aktív tag
Ha böngészésre, YouTube, Excel, Word re egy 2010-2011 környéki 130-150 ezer Ft körüli 27-es imac et néztem ki, úgy, hogy nincs semmilyen más Apple cuccom, akkor meg fogom bánni?
Nem is nagyon nyomkodtam még Apple cuccot, csak régebben, de így szörfözésre el tudom képzelni, hogy jó élményt nyújtana.
-
kriszwells
aktív tag
Sziasztok! Az alábbi a konfigurációm, de alaplap nem támogatja az m.2-es SSD maximális sebességét. Ezért szeretném cserélni az alaplapot, de egyúttal CPU és RAM csere is lenne. Szerintetek ez így működőképes váltás? A táp 500 W-ja elég lenne-e? Ha jól néztem az újabb proci kevesebbet fogyaszt, mint a jelenlegi. Köszönöm
GIGABYTE GA-H97-D3H
INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150
CRUCIAL 8GB Ballistix DDR3 1600MHz CL9 – 2db
GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128bit
FSP Hexa+ 500W
LOGIC A34
Samsung 860 EVO 2.5 250GB Sata3 – op. rendszer
Samsung 970 EVO 250Gb m.2
SEAGATE Desktop SSHD 1TB 7200rpm 64MB SATA3
Helyette:
INTEL Core i5-10400F 2.90GHz LGA-1200
GIGABYTE B460 HD3 (rev. 1.0)
CRUCIAL 8GB DDR4 2666MHz CL19 – 2dbCore i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA
-
fabri07
aktív tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Játékra leginkább, mindenféle.
Semmivel.
Mindenre.
4. Mennyi a kereted rá?
400 ezer környéke.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) Full HD, 120hz, de akár lehet 240hz is később.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Ryzen proci, valamint 1tb ssd, meg 1tb hdd kellene bele. -
Ármester
válasz Apophis #159922 üzenetére
Házhoz egy típusra szükség lenne.
Alaplap: MicroATX: Asrock B460M Pro4 / B460M Steel Legend, Gigabyte B460M-D3H, Asus Prime B460M-A, MSI B460M Bazooka / B460M Mortar ||| ATX: Asrock B460 Pro4, MSI B460 Torpedo, Asus TUF Gaming B460 Plus ~33-42k
CPU: Core i5-10400 / 10400F ~58-64k (6 mag / 12 szál, „F” jelzésűben nincs IGP)
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws V / SniperX, Corsair Vengeance LPX, Crucial Ballistix / Ballistix Sport, Kingston HyperX Fury / Predator, Patriot Viper 4, Corsair Vengeance LPX ~20-25k
VGA: GTX 1660 Super ~95-100k (pl Palit duplaventis)
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb (HDWD110UZSVA) ~13-14k
SSD: 240-250GB Crucial BX500/MX500 (5 év garancia), Patriot Burst, PNY CS900, Adata SU800, Samsung 860 Evo (5 év garancia) ~11-15k
Ház: Milyen??
Táp: Seasonic Core GC / GM / Focus GX 500W-650W (80+ Gold, 7 év garancia, GX->full moduláris), FSP Hydro GE-GD 550W (80+ Gold, 5 év garancia, GE->full moduláris), SilentiumPC Supremo L2 Gold 550W-650W (80+ Gold, 5 év garancia) / M2 Gold 550W (80+ Gold, félmoduláris) / FM2 Gold 650W (80+ Gold, 5 év garancia, full moduláris), Be Quiet Pure Power 11 (CM) 500W (80+ Gold, 5 év garancia, CM-> félmoduláris), Corsair TX550M (80+ Gold, 7 év garancia, félmoduláris) ~22-33k
Össz: 252-293k
Olcsóbban GTX 1650Superrel lehet, az ~65-70k
Prociból meg i3-10100 ~40k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Akszuh #159927 üzenetére
Kb rendben van. Használt konfig, jól gondolom?
SSD-t mindenképpen raknék bele, legalább a win + alap programoknak. Kb olyan, mintha kocsiba nem lenne klíma. Meg lehet lenni nélküle, csak nem érdemes.240GB Crucial BX500 ~11k
-
Ármester
válasz nova001 #159934 üzenetére
Ha Ryzen kell, akkor jelenleg csak egy R3 3100 fér bele, 3600 rettentően megdrágul, Intelből szűkösen egy i5 beleférhet (ha háttértár nem kell, akkor simán):
HDD-SSD van? Vagy azok is kellenek?
Alaplap: Asrock B460M Por4 ~33k
CPU: Core i5-10400 / 10400F ~58-64k (6 mag / 12 szál, „F” jelzésűben nincs IGP)
Ram: 2*8GB G.Skill Aegis 3000Mhz ~21k
VGA: GTX 1650Super ~65k (Palit GamingPro)
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb (HDWD110UZSVA) ~13-14k
SSD: 240-250GB Crucial BX500/MX500 (5 év garancia), Patriot Burst, PNY CS900, Adata SU800, Samsung 860 Evo (5 év garancia) ~11-15k
Ház: ATX: SilentiumPC Signum SG1-SG1 TG (161mm / 325mm) / Regnum RG4T TG (159mm / 380mm) , Zalman i3 Edge (156mm / 360mm), Fractal Design Focus G (165mm / 380mm), Cooler Master NR600 (166mm / 410mm) / MB511 (165mm / 410mm), Thermaltake Versa H26 (160mm / 310mm), Bitfenix Nova Mesh (160mm / 340mm) ||| MicroATX: Thermaltake Versa H18 (155mm / 350mm), Kolink Citadel Mesh (190mm / 345mm), Cooler Master Q300L (159mm / 360mm) / NR400 (166mm / 346mm), Fractal Design Focus G Mini (165mm / 380mm), Zalman M3 Plus (165mm / 330mm) ~15-21k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
Táp: FSP Hexa+ Pro 400W-500W / Hydro Pro 500W (80+ Bronze), EVGA BR 450W (80+ Bronze), Gigabyte P450B-P550B (80+ Bronze), Chieftec GPE-400S (80+ Bronze, nincs PCI-e csatlakozó!!), Be Quiet System Power 9 400W-500W (80+ Bronze), SilentiumPC Vero L2 500W (80+ Bronze), Segotep 500W GP600G (80+ Gold) ~14-21k
Össz: 230-247k
Olcsóbban: i3-10100 ~40kRyzen:
Alaplap: MicroATX: Asrock B450M Pro4-F / B450 Steel Legend, Gigabyte B450 Aorus M, MSI B450M Pro-VDH Max / B450M Mortar Max ||| ATX: Asrock B450 Pro4, MSI B450-A Pro Max / B450 Gamig Plus MAX / B450 Tomahawk MAX ~25-40k
CPU: Ryzen 3 3100 ~36k (4 mag / 8 szál, nincs IGP)
Többi ugyanaz.
Össz: 200-226kHa hűtés is kell:
Alpenföhn Sella (129mm) / Ben Nevis (140mm) / Ben Nevis Advanced RGB (159mm) / Brocken 3 (165mm) / Deepcool Gammaxx 300 (136mm) / Gammaxx 300R (136mm), Gammaxx 400S (155mm), Gammaxx GTE (157,4mm, RGB) / Be Quiet! Pure Rock 2(155mm) / Pure Rock Slim (125mm), Raijintek Themis Evo (165mm) / Arctic Freezer 34 eSports Duo (157mm), Thermaltake Riing Silent 12 RGB (159mm), / Riing Silent 12 Pro (160mm), FSP Windale 4 (158mm) / Windale 6 (165mm), ID-Cooling SE-224-RGB (156mm), SilentiumPC Fortis 3 (158mm) / Fera 3 (155mm) / Spartan 4 (134mm) / Spartan 4 MAX (143mm), Cryorig M9a / M9i (a: AMD-re, i: Intelre, 125mm), Scythe Katana 5 (135mm), Kotetsu Mark II (154mm), Mugen 5 Rev. B (155mm) / Mugen 5 PCGH (155mm) ~7-20k (Zárójelben a hűtők magassága található, nem minden házba fér el egy nagyobb hűtő)„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Ismét megkért egy ismerős olcsó gép összeállításban. Az év elején könnyű dolgom volt, mert volt egy budget bajnok proci a Ryzen 1600 AF képében. Azonban ahogy látom igencsak megborult a piac és más árak futnak, szóval tanácsot kérnék:
Inkább multi.
SSD és HDD van neki.
Cpu, alaplap, ram, táp, ház, vga->ebből mehet neki használt is, a többiből új
4. Mennyi a kereted rá?
220ezer Ft körül
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Na ez a gyenge (vagy inkább erős pont), a cége vett neki egy 1440p Dell S2721DGF monitort. Mondam neki, hogy ehhez csak igen kompromisszumos gép és játék jön ki az összegből.
Semmi plusz igény nincs, jöhet bármelyik márka.Köszi előre is!
-
Ármester
válasz SZKEBE75 #159936 üzenetére
Jó lesz. Házból rosszat írtam (bocsi ), az i3 Simple lenne a jó (ennek rácsos az előlapja, nem zárt)
Ha nem kapható, szólj, nézek egy másikat akkor adott boltban.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Laci4 #159937 üzenetére
Uhh, szép kis regény.
Alaplap: Megvan OK! (az jó biznisz volt)
CPU: Szvsz 3100 + a mostani VGA.
Ram: Aegis tökéletes.
VGA: Marad.
HDD: Marad, OK.
SSD: OK.
Ház: Marad, OK.
Táp: Mindegyik jó, a TX550M egyel magasabb kategória, jó választás. Kettő között árban esetleg: Seasonic Core GC / GM 500W ~25-30k között szokott lenni.CoD4, még ma is belépegetek néha, legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest