Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozs6200ax
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék egy újszámítógépet összerakni ami hosszabb távon is megállná a helyét . Ebben szeretném a segítségeteket kérni. 3060 vga köré építeném a gépet.Viszont ahogy az árak alakulnak lehet az még fél- egy év múlva lesz csak beszerezve .Lentebb leírom mire gondoltam . Amennyiben valami nem ajánlott , esetleg van jobb javítsatok rajta.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
-Filmezés , játékok vegyesen (BF5, Lol,Wow, jövőben megjelenő játékok pl cyberpunk 2077)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
-3 db Hdd és talán a vga (gtx 1060 6gb)
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
-teljes gép , alaplap , cpu,ram,táp, ssd, ház cpu hűtő .Esetleg másik vga az 1060 helyett.
4. Mennyi a kereted rá?
-vga nélkül ~260.000 ft
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
-Full hd monitorom van . Nem tervezek egy darabig nagyobb felbontást
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Intel, nvidia .Erre az összeállításra gondoltam .
MSI MAG B460 TORPEDO [link]
INTEL Core i5-10600 3.30GHz [link]
HyperX 16GB Fury DDR4 2666MHz [link]
BE QUIET! Pure Base 600 [link]
FSP Hydro GD 550W [link]
KINGSTON 500GB A2000 M.2 PCIe M.2 [link]
BE QUIET! Pure Rock 2 [link]
Köszönöm előre is a segítséget[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Pitterix #159477 üzenetére
Nem muszáj külön venned hővezető pasztát, a hűtőn van (vagy adnak hozzá).
"Ha jól emlékszem csak egy hangyapöcsnyit kell rakni az alaplapra." - Az alaplapra még véletlenül se! Jó-jó tudom, nem így gondoltad... Szóval igen, a proci közepére egy pici pötty (vagy nagyon minimális "x"-et húzni a kupakra, stb.), és egyenletesen lehuzatni a hűtőt, ami elteríti a pasztát.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Dendry #159500 üzenetére
Általánosságban minden gép sokat veszít, hisz pont fele akkora memória sávszélességet kapsz a single modullal, de a leírt felhasználásra nem annyira tragikus. Ha teheted, inkább 2x4-et vegyél, s ha esetleg fejlesztésre kerül a sor, akkor a 2x4 elad, 2x8 megvesz.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Gemba #159502 üzenetére
Az alsó kategóriás AMD procik mostanában alig kaphatók (pl), vagy ha kapható, akkor elég drágán (pl), szóval nincs jó, olcsó alternatíva a másik oldalon.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz jozs6200ax #159503 üzenetére
Szia,
Egy fontos infót kihagytál: "Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája,"
-
Tizedes1
aktív tag
válasz SyMbioTe #159499 üzenetére
Köszönöm a komplett rendszert
és #159493 GIBO 500.000 a max monitorral együtt.
De, ha van rá időtök, akkor lehetne egy olyan opció is, hogy 500e+monitor?
De arról végképp még csak halvány fogalmam sincs, hogy [Ez a laptop ] mennyivel lenne gyengébb,mint egy 500.000 forintos gép.
Először laptopban gondolkodtunk, majd végiggondolva, hogy kevés élethelyzet lesz, amikor a laptopon kell elkészíteni a munkánkat, inkább PC lenne a helyes megoldás.A Graphisoft cég által ajánlott, profi felhasználói hardverkövetelmény:
CPU: Intel Core i7-9750H vagy Intel Core i9-9980H
RAM:min 32 GB
Disk: 500+ GB SSD NVMe
VGA: NVIDIA QUADRO P2000 4GB / AMD Radeon Pro WX 4150 4GB VAGY NVIDIA QUADRO P4200 8GB / AMD Radeon Pro WX 7100 8GBDe gondolom ezt,aki használják, jobban tudják.
[ Szerkesztve ]
-
SikvR
újonc
Sziasztok,
Egy kicsit belebonyolódtam a dolgokba és teljesen elbizonytalanítottam magam...
Az lenne a fő kérdés, hogy a lentebb leírt konfig mielőtt megvenném darabokban és összeállítanám, megállná-e a helyét egy egészben.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
- Játék (kb. 5évre tervezem a gépet), Videó szerkesztés, Munka
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
- Kingston HyperX FURY 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz HX432C16FB3K2/32 (Új) [link]
- Samsung 850 EVO 120Gb SSD (Jelenleg is használom)
- Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (Jelenleg is használom)
- Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G (Jelenleg is használom, de később cserés lesz)
- Alaplap: Gigabyte AM4 B450 AORUS ELITE AMD B450, ATX [link]
- Proci: AMD Ryzen 7 2700X AM4 BOX (Wraith Prism) [link]
- Gépház: Phanteks Eclipse P400S Midi-Tower, Fekete [link]
- Tápegység: Kolink KL-850M 850W Bronze [link] (Mivel később cserész lesz a VGA ezért itt egy kicsit túl van méretezve)
- HDD: Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 [link]
4. Mennyi a kereted rá?
- Jelenleg 200-220eFt, nagyon max 250e
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
- Monitor: ASUS VS228DE [link]
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
- Egyedi igénynek maximum azt lehetne mondani, hogy hangszigetelt számítógépház. Azaz egy amihez mindenképpen ragaszkodok .Tanácsokat, észrevételeket, akár még alkatrész cserét is szívesen fogadok.
Köszönöm előre is! -
aradebil2
senior tag
Mivel sokszor felmerül remélem elfér offba:
Frissült a Cyberpunk 2077 gépigénye: link -
Pitterix
őstag
válasz palfitom #159504 üzenetére
Nem úgy.
Az első pasztázásomkor telibe nyomtam a processzort, ráment az egész tubussal. Akkor ugye még nem tudtam, hogy mi a dörgés. Mikor elvittem szervizbe és meglátta a srác....
Remélem jövö7 végére megjön minden, aztán már robog is a gépsárkány."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Vangelis
félisten
Üdv Fórumtársak!
Gyerekenek cserélni kellene a gép belét.
Alaplap CPU kellene. (semmi más csak játék.. jó a vga az most még marad.)
Ami van:
Asus H110M-K
G4700
1050ti oc 4gb
2*8gb Corsair 2400mhz egyformák, most többet nem tudok róluk.
táp :500W elvileg normális minőség.MI legyen helyette vajon?
Keret. (hát 600környéke legyen max. , memóriát majd később cserélek, mert pont tegnap adtam el két 8gb os gskill 3000mhz -eset.
Köszi az infót.
Ryzen vagy a régibe egy I5 I7 ... de lehet elég lenne egy i3 is?
THX
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
Goldmember01
tag
Üdv!
Tini srác első asztali számítógépe lesz a következő szempontok alapján:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Mai játékok, mind multi, mind singleplayer. Jó lenne ha az elkövetkezendő 4-5 évben megjelenő játékok is elfutnának a lentebb írt szempontok alapján.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? Abszolút nulláról indulunk, monitort is napokban veszünk majd. Billentyűzet és egér van már.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Mindenre, ami a házat és az abban lévő hardvereket illeti. Esetleg ha van 35.000 HUF-ig bezárólag monitoros ajánlásotok is, azt köszönettel fogadnám! (Már írtam a monitoros topikban amúgy)
4. Mennyi a kereted rá? Abszolút maximum 250.000 forint. A lentebb írt monitort szolgálja ki (1920*1080, 60fps). (monitor ezen kereten felül lesz megvásárolva)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) SAMSUNG S24D330HSX Full HD Gaming Monitor -> ezt a monitort néztem ki, ez elvileg 1920*1080, 60Hz. Euronicsben 30.000 Forintért meg lehetne venni most. A keretbe valszeg nagyobb képfrissítésű monitor nem férne bele. Azt szeretném tudni, hogy 1680x1050 felbontású monitort érdemes 2020-ban venni ilyen célokra vagy az a plusz felbontás miatt kevesebb játék fog 60 FPS-sel futni?
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Amennyire értek hozzá, én ezt a 1920*1080 60 FPS-t lőttem be. A srác WoW-ozik, LoL-ozik, elmondása szerint Warzone-ozna, Cyberpunk is érdekli, de ilyen keretbe ugye nem lehet bepréselni 120Hz-es monitort meg gépet (gondolom én). Mi a véleményetek ezzel kapcsolatban?
4-5 évre tervezzük a gépet, nyilván 2-3 év múlva megjelenő játékok már nem fognak max grafikai beállítások mellett futni de ez persze nem probléma, egy első PC-nek szerintem teljesen megfelelne ez a 250k-s keret is ha 60 FPS a cél fullHD-ban. Jól gondolom? Némi grafikai beállításos kompromisszummal mennie kell mindennek (?).Segítségeteket előre is köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
Snapshot
csendes tag
Sziasztok,
A lányomnak / lányaimnak szeretnék gépet vásárolni.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
- általános használat (40%): youtube, oktatás, projektmunka, filmek
- játék (60%): Star Stable Online (MMO), Sims 4 (single) és WoW (MMO) (utóbbi nem hangsúlyos, mert nem hardcore szinten tolják, egyelőre csak trial)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
HDD-re és monitorra nincs szükség. Egyelőre dedikált videokártyára sem, mert van egy javított Gainward GTX960 Phantom (erre majd a következő pontban visszatérek).
HDD-n és dedikált videokártyán kívül minden (billentyűzet és egér is), de egy-két dologról kicsit bővebben:
- alaplap: Ha létezik, akkor valami olyasmi érdekelne elsősorban, amin az integrált video nem totál csőd, mert ha a meglévő videokari elhal, akkor még eldöcögjön nekik a -- tudomásom szerint nem túlzottan erőforrásigényes -- Star Stable Online (a WoW már nem hiszem, hogy értelmezhetően megmozdulna bármelyik ilyenen, de ez tényleg nem annyira lényeges egyelőre).
- gépház: Nem kell ablak, nem lesz RGB. Egyszerű, de normális, jól szellőző, jól szerelhető házra lenne igény, hátha valamikor nekem kell szerelni :) (nekem Fractal Design házam van, imádom, de a lányoknak nem muszáj ide pozícionálni az ajánlatot).Valami olyan konfigot keresnék, amire a későbbiekben tudok építeni, van lehetőség bővítésre. Anno évekkel ezelőtt a saját gépemet is a ti segítségetekkel pakoltam össze és még mindig van olyan alkatrész benne, ami most is használatban van. Respect!
4. Mennyi a kereted rá?
Mondjuk 120 ezer (de az ár-érték arány oltárán hajlandó vagyok áldozni akár +30 ezret is ha szükséges - legfeljebb majd anyának nem szólunk...)
Jelenleg van egy hadrafogható 1080p natív 24"-os monitorunk.
Hosszú ideig megrögzött Intel hívő voltam, most is efelé hajlanék, de nem tudom, hogy az AMD-nek van-e ebben az árkategóriában megfontolandó kínálata.
Egyedi igényként talán annyi, hogy jó lenne, ha valahol egyben, összeszerelve, tesztelve, BIOS-frissítva meg lehetne oldani és december 20-ig meg is érkezne kiszállítva - szóval céget, boltot is ajánlhattok, ha szabad.Előre is köszi az ismételt segítséget! :)
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz Tizedes1 #159509 üzenetére
#159509 Tizedes1
Igazából ha 500 és külön monitor, akkor abba belefér a fentebbi gép, amit írtam.
Következő lépcső egy i9-10900KF lenne, de ez már ~190k, és lapból is erősebb fajtából kell alá.
VGA: Milyen videókártyát? topikban érdeklődd meg amúgy, lehet megérné ide valamilyen munka VGA-t venni.Laptop bár bitang erős, de mind egy magon mind többmagon alulmarad a 10900KF-el szemben, ~15-20%-al biztosan. Ennek a laptopnak egy előnye mondjuk az Onsite garancia.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Eversmann
aktív tag
B460-as lapok között van most Bestbuy? Vagy egykutya mindegyik? B460 Pro4 vagy Gigabyte B460M D3H? Semmi extra kívánságom nincs, csak érdekel
Life is better with a Titan
-
Ármester
válasz SikvR #159513 üzenetére
Kb jó.
- Lapból ennyiért inkább MSI B450 Tomahawk MAX.
- Táp: Túlméretezés az még oké, de az, hogy Kolink, az nemSeasonic Focus SGX 500W (80+ Gold, 10 év garnacia, full moduláris) / PX 550W-650W (80+ Platinum, 10 év garancia, full moduláris), Corsair RM650-850-550X-650X (80+ Gold, 10 év garancia, full moduláris) / TX650M-750M (80+ Gold, 7 év garancia, félmoduláris), SilentiumPC Supremo FM2 Gold 750W (80+ Gold, 5 év garancia, full moduláris), SuperFlower Leadex Platinum 550W (80+ Platinum, 5 év garancia, full moduláris) / Leadex III 650W (80+ Gold, 5 év garancia, full moduláris), FSP Hydro GE-G Pro 650W (80+ Gold, 5 év garancia, full moduláris) / Hydro PTM 650W (80+ Platinum, 10 év garancia, full moduláris), Be Quiet Straight Power 11 550W (80+ Gold, 5 év garancia, full moduláris), Phanteks AMP 750W (80+ Gold, 10 év garancia, full moduláris) ~34-60k
Illetve ezeknek akár a nagyobb teljesítményű változatai. De amúgy, ha nem 3080/3090 a cél egy 650-es táp is bőven elég, és még tartalék is lesz. Sőt még 3080-nak is elég. 3090 a nagyon nagy étvágyú.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz jozs6200ax #159514 üzenetére
#159514 jozs6200ax
Szia!Proviból sima i5-10400 bőven jó.
Házból inkább az 500DX-et nézném, ha BQ.Amúgy szerintem jó.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Vangelis #159518 üzenetére
Gondolom a keret az 60 akart lenni, nem 600.
Alaplap: Asrock B50m Pro4-F ~25k
CPU: Ryzen 3 3100 (4mag / 8 szál) vagy Ryzen 5 2600(X) (6 mag / 12 szál) ~38-46k
Össz: 63-71kUgyan a 3100 csak 4 mag / 8 szál, de ha nincs szükség a 6 magra, akkor jobban jársz vele, mint a 2600-al, egy magon erősebb. Viszont egy 3000+-os memória kelleni fog majd bele. Kár volt eladni azt a G.Skill-t.
-
Ármester
válasz Goldmember01 #159519 üzenetére
#159519 Goldmember01
Szia!Alaplap: MicroATX: Asrock B460M Pro4 / B460M Steel Legend, Gigabyte B460M-D3H, Asus Prime B460M-A, MSI B460M Bazooka / B460M Mortar ||| ATX: Asrock B460 Pro4, MSI B460 Torpedo, Asus TUF Gaming B460 Plus ~33-42k
CPU: Core i5-10400 / 10400F ~58-64k (6 mag / 12 szál, „F” jelzésűben nincs IGP)
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws V / SniperX, Corsair Vengeance LPX, Crucial Ballistix / Ballistix Sport, Kingston HyperX Fury / Predator, Patriot Viper 4, Corsair Vengeance LPX ~20-25k
VGA: GTX 1660 Super ~83-93k (Palit StormX, Gainward Pegasus / Ghost, Gigabyte Gaming, Colorful iGame Ultra-V, EVGA SC Ultra Gaming)
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb (HDWD110UZSVA) ~13-14k
SSD: 240-250GB Crucial BX500/MX500 (5 év garancia), Patriot Burst, PNY CS900, Adata SU800, Samsung 860 Evo (5 év garancia) ~11-15k
Ház: ATX: SilentiumPC Signum SG1-SG1 TG (161mm / 325mm) / Regnum RG4T TG (159mm / 380mm) , Zalman i3 Edge (156mm / 360mm), Fractal Design Focus G (165mm / 380mm), Cooler Master NR600 (166mm / 410mm) / MB511 (165mm / 410mm), Thermaltake Versa H26 (160mm / 310mm), Bitfenix Nova Mesh (160mm / 340mm) ||| MicroATX: Thermaltake Versa H18 (155mm / 350mm), Kolink Citadel Mesh (190mm / 345mm), Cooler Master Q300L (159mm / 360mm) / NR400 (166mm / 346mm), Fractal Design Focus G Mini (165mm / 380mm), Zalman M3 Plus (165mm / 330mm) ~15-21k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
Táp: Seasonic Core GC / GM / Focus GX 500W-650W (80+ Gold, 7 év garancia, GX->full moduláris), FSP Hydro GE-GD 550W (80+ Gold, 5 év garancia, GE->full moduláris), SilentiumPC Supremo L2 Gold 550W-650W (80+ Gold, 5 év garancia) / M2 Gold 550W (80+ Gold, félmoduláris) / FM2 Gold 650W (80+ Gold, 5 év garancia, full moduláris), Be Quiet Pure Power 11 (CM) 500W (80+ Gold, 5 év garancia, CM-> félmoduláris), Corsair TX550M (80+ Gold, 7 év garancia, félmoduláris) ~22-33k
Össz: 255-307k
Ha sok ez a ~255 is, mert atommax 250 a keret, akkor szólj, és letornázom alá. Hosszú táv miatt én erőben semmiképp nem mennék lejjebb.
Monitorból én IPS-t néznék. LG 24MK430H-B, BenQ GW2475H ~37-38k
Olcsóbban esetleg Acer EK240Y ~35k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Snapshot #159520 üzenetére
IGP már egy ideje nem az alaplapon, hanem a prociban van. Illetve sokszor már ott se. AMD oldalon lenne értelmes IGP-vel megáldott proci, de a 3xxxG prociknak eléggé magas az áruk, nem éri meg. i3/i5-10xxx-ben meg olyan van ami alap dolgokra elég.
Mondjuk amiket felsoroltál, azok még szeirntem az Intel IGP-n is elfutnak, de a beállításokat le kell venni pl a Simsnél.Alaplap: Asrock B460M Pro4 ~33k
CPU: Core i3-10100 ~40k (4 mag / 8szál)
Vagy: Core i5-10400 / 10400F ~60k (6 mag / 12 szál)
Ram: 2*8GB DDR4 G.Skill Aegis 3000Mhz ~20k
SSD: 240-250GB Crucial BX500/MX500 (5 év garancia), Patriot Burst, PNY CS900, Adata SU800, Samsung 860 Evo (5 év garancia) ~11-15k
Ház: Zalman S2 ~10k
Táp: FSP Hexa+ Pro 400W-500W / Hydro Pro 500W (80+ Bronze), EVGA BR 450W (80+ Bronze), Gigabyte P450B-P550B (80+ Bronze), Chieftec GPE-400S (80+ Bronze, nincs PCI-e csatlakozó!!), Be Quiet System Power 9 400W-500W (80+ Bronze), SilentiumPC Vero L2 500W (80+ Bronze), Segotep 500W GP600G (80+ Gold) ~14-21k
Össz: 118-159k
Namost, ha maradnak hasonló gépigényű játékok, meg később egy valamivel erősebb VGA, akkor akár az i3 is elég.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Eversmann #159522 üzenetére
#159522 Eversmann
Ez a kettő pl. teljesen jó a B460-ak között."Semmi extra kívánságom nincs, csak érdekel"
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz IMIIKE1998 #159526 üzenetére
#159526 IMIIKE1998
Újabbat néznék mindenképp.GTX 950 / 960 RX 470-480-570-580.
-
Ármester
-
powerwade
senior tag
Sziasztok. Belesétáltam a klasszikus "szomszéd Pistikének gamer gép kell" csapdájába, és elkéne egy kis segítség mert úgy 15 éve nem követem a hardver piacot... A szomszédom szeretne egy konfigot a tizenéves fiának, ami pár évig kiszolgálja a játék mániáját. Mivel ennek a korosztálynak fontos, hogy minél "nagyobb" számok legyenek benchmarkban és csillogjon-villogjon minden, ezért ezt a faktort is belekéne venni. Tehát pl. a ház nézzen ki úgy mint egy karácsonyfa :)
Mire fogod használni a gépet?
Multi játék, böngészés, filmezésMilyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Egér, billentyűzet már vanMilyen alkatrészekre van szükséged?
Komplett gép és monitor.Mennyi a kereted rá?
250-300e
Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Mivel kell monitor, nem tudom érdemes e még fullHDben gondolkodni...Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
A szomszéd állandóan azt hajtogatta, hogy i7 kell a gyereknek (mintha tudná mi az szegény szomszéd). Na és persze minél színesebb - szagosabb legyen a megjelenés.Remélem tudtok segíteni, és betudok vásárolni a nagy leárazások alatt. Köszönöm!
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Asztali gépen gondolkodom, single player alkalmi játékhoz, Battlefield, COD, és ehhez hasonló lövöldözős játékokhoz. Ezeket nem tudtam megszokni xboxon.Van laptop is, azon intézek minden mást, szóval tényleg csak játékra kellene.
Van hdd, ssd, billentyűzet, egér.
Monitor úton van: Samsung LS24F354FHUXEN.
Házat, tápot megoldom, azzal képben vagyok.Alaplap, proci, videókártya, ram ajánlást szeretnék kérni.
Nincs keret, annyiért vásárolunk amennyiért szükséges.Monitor: fhd, 60Hz, freesynces, hdmi, dvi csatlakozó
Nem tudom jó irányba nézelődtem-e de Ryzen 5 3600X-et néztem, meg RX 570 8GB GDDR5 256 videókártyát.
Nem vagyok márkafan, jöhet bármi, intel, amd.
Köszönöm szépen.
-
vegh001
csendes tag
Sziasztok Szakik!
Segítséget szeretnék kérni alaplap választásban.
Az elképzelt konfigom:
CPU: AMD Ryzen 5 3600 vagy 3600x
RAM: G.SKILL 16GB 2x8 Ripjaws V DDR4 3200MHz CL14 KIT
Procihűtő: be quiet! Pure Rock 2
TÁP: EVGA 650 GQ (régi gépből)
VGA: EVGA 1070 FTW2 Gaming (régi gépből)
Van még 1 HDD-m illetve 1 SSD-m is, későbbiekben egy 970 evo m.2-es ssd-t akarok még venni.A gépházamba csak mATX vagy kisebb lap fér be, de nem tudom, hogy melyiket lenne érdemes (b450,b550 stb.). A keret rá 35 max 40 rugó.
Köszönöm a segítségetek!
-
Goldmember01
tag
válasz SyMbioTe #159527 üzenetére
Szia SyMbioTe!
Hálásan köszönöm a gyors listát! A következő kérdések merültek fel:
1.) microATX vagy sem? Viszonylag kis szobája van a srácnak, íróasztal közel a radiátorhoz, hűtés szempontjából nem jobb egy ATX ház/alaplap?
2.) Számít, hogy van prociban van IGP vagy sem? Teljesítményben ugyanaz? Hozzá járó hűtő nem gáz?
3.) Házak közül a Silentium tetszik neki, de jól látom, hogy nincs előlapi venti? Nem ártana berakni 2-t? Milyet?
4.) Tápon semmiképp nem akarok spóroltatni velük, 500W elég neki vagy menjek biztosra 550W-tal?
5.) 250 max de párezer forint nem gáz, viszont mindenképp iPonból szeretném vásárolni, mert bennük megbízom, eddig csak jó tapasztalataim voltak velük! Ott kapható alkatrészekből tudnál linkelni egy configot? Nekem náluk csak 280k felett sikerült összeraknom.
6.) Monitort is tudnál linkelni akár itt akár privátban ha ide nem lehet? 35k körül, 40 fölé semmiképp.
Nagyon köszi előre is!!!
-
fzboxx
senior tag
Üdv Urak!
Ha az alábbiakat venném, és idővel (1, 2 év) fejlesztenem kellene a CPU-t és/vagy a GPU-t, akkor milyen alaplapot ajánlanátok?
A fejlesztés alatt PCIe 4.0-át illetve Ryzen 4-et értem.MB : MSI B450M Pro-VDH Max
CPU: Ryzen 3 3100
GPU: GTX 1660S 6GB DDR6
RAM: HyperX 2x8GB Fury DDR4 3200MHz CL16Köszönöm szépen!
Üdv, Zoltán. -
fzboxx
senior tag
válasz Goldmember01 #159538 üzenetére
Szia Goldmember01!
Én is gép összeállításban és vásárlában vagyok, és látom, hogy Neked van tapasztalatod iPon-ról. Esetleg már rendeltél tőlük egyedi konfigurációt?
Egyébként ezeket a cégeket találtam, de nem tudom, kiben bízhatok meg: iPon, PCX, AQUA, BlueChip.
Üdv, Zoltán.
-
csababarca
őstag
válasz Goldmember01 #159538 üzenetére
Ha a Silentium signum SG1 TG-re gondolsz a háznál, akkor abban van két 120mm-es venti!
Nem a leghalkabbak, de nekem nincs gondom vele.De ha kell akkor az arctic p12-es pwm ventit vehetsz bele, 2t akár, lecserélni a házhoz valókat. vagy hármat, ha előre kettőt akarsz.
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/arctic/p12-pwm-pst-120x120x25mm-acfan00120a-p434585910/?sgst=1
iponnál mondjuk drága, de 5-ös pakkot jó áron adják, arra rámehetsz.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Ármester
válasz simauser #159532 üzenetére
Igazából egész élhető, proci, vga kifejezetten jó árban van.
Tápot én is cserélném, ha lehet pl. FSP Hydro Pro 500W / Hexa85+ Pro, Be quiet System Power 9 500W.Lap nem túl acélos, de megfelelő hűtéssel talán elbír egy i5-el még.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok. 200k értékben mi ajánlotok full hd játékra, új alkatrészekre gondolok... Köszi!
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Gibo
senior tag
válasz powerwade #159534 üzenetére
Jó estét,
i7 felejtős ezzel a kerettel, ahhoz meg kellene emelni a határt 400e Ft-ra minimum.
A 300e Ft-os keretet én a következőképpen használnám fel:
CPU: i5-10400F ~ 52e Ft
MoBo: GIGABYTE B460 HD3 ~ 32e Ft
RAM: G.Skill Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB ~ 20e Ft
Táp: FSP Hydro Pro 600W ~ 23e Ft
VGA: RTX 3060 ha valóban kapható lesz, ha nem akkor egy 2060 Super, pl.Palit GeForce RTX 2060 SUPER DUAL 8GB ~ 135e Ft
SSD: Kingston A2000 500GB ~20e Ft
Ház: Bitfenix Nova Mesh ~18 e FtCPU hűtő: Alpenföhn Ben Nevis Advanced (RGB) - 8300 Ft
Ez így ~ 310e Ft. Ha valahol faragni kellene az esetleg a VGA lehet, full HD monitorhoz még épp elég egy 1660 Super, aztán ezt akkor esetleg jövőre lehet cserélni egy 3060ra vagy az AMD hasonló kategóriájú kártyájára.
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Ármester
válasz powerwade #159534 üzenetére
Nem kell i7, gyanítom nincs teljesen tisztába vele, hogy melyik proci milyen erőt takar. Lehet, hogy ez osztálytársnak az van.
Alaplap: Asorck B460M Pro4 ~33k (ATX ház esetén menjen a sima B460 Pro4)
+Hűtő: Jonsbo CR-1000GT ~10k (Ramokból Fury-t javaslom, hogy biztosan beférjen alá, nem tudom mennyire lóghat rá a ramokra.)
Ram: 2*8GB DDR4 1666Mhz Kingston HyperX Fury RGB / Predator RGB, Adata XPG Spectrix D50 RGB, Corsair Vengeance Pro RGB ~23-30k
VGA: GTX 1660Super ~95k (Colorful iGame Ultra, eléggé felszaladtak az árak sajnos. )
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb (HDWD110UZSVA) ~13-14k
SSD: 240-250GB Crucial BX500/MX500 (5 év garancia), Patriot Burst, PNY CS900, Adata SU800, Samsung 860 Evo (5 év garancia) ~11-15k (ha nagyon kell, itt is van ami világít: HyperX Fury RGB ~15k)
Ház: ATX: SilentiumPC Signum SG1-SG1 TG (161mm / 325mm) / Regnum RG4T TG (159mm / 380mm) , Zalman i3 Edge (156mm / 360mm), Fractal Design Focus G (165mm / 380mm), Cooler Master NR600 (166mm / 410mm) / MB511 (165mm / 410mm), Thermaltake Versa H26 (160mm / 310mm), Bitfenix Nova Mesh (160mm / 340mm) ||| MicroATX: Thermaltake Versa H18 (155mm / 350mm), Kolink Citadel Mesh (190mm / 345mm), Cooler Master Q300L (159mm / 360mm) / NR400 (166mm / 346mm), Fractal Design Focus G Mini (165mm / 380mm), Zalman M3 Plus (165mm / 330mm) ~15-21k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
Táp: Seasonic Core GC / GM / Focus GX 500W-650W (80+ Gold, 7 év garancia, GX->full moduláris), FSP Hydro GE-GD 550W (80+ Gold, 5 év garancia, GE->full moduláris), SilentiumPC Supremo L2 Gold 550W-650W (80+ Gold, 5 év garancia) / M2 Gold 550W (80+ Gold, félmoduláris) / FM2 Gold 650W (80+ Gold, 5 év garancia, full moduláris), Be Quiet Pure Power 11 (CM) 500W (80+ Gold, 5 év garancia, CM-> félmoduláris), Corsair TX550M (80+ Gold, 7 év garancia, félmoduláris) ~22-33k
Össz: 280-305k
+Monitor: LG 24MK430H-B, BenQ GW2475H ~37kÉn a házba inkább néznék egy RGB szalagot, pl.: Deepcool RGB 350 ~5k
Ha mégis RGB ház kell: SilentiumPC SG1Q EVO TG ARGB ~20k (kevésbé jól szellőző a zárt előlap miatt)Az a baj, hogy a 1660Super is drágult egy bő 10k-t, RGB hűtő is 8-10k minimum, ramnál is van 2-3k felár, és így pont nem fér bele a monitor a 300-ba.
Ha RGB mindenképp kell, akkor csak teljesítményvesztéssel lehet érdemleges összeget fogni. Pl. VGA-ból GTX 1650Super.
Mivel játszik a fiú, nem tudod?
-
Gibo
senior tag
válasz vegh001 #159537 üzenetére
Szia,
MSI B450m Mortar Max vagy GIGABYTE B450 AORUS M.
Esetleg a CPU hűtőt cserélném egy Alpenföhn Brocken 3-ra, olcsóbb mint a beQuiet és simán tudja ugyanazt a teljesítményt.Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Ármester
válasz Bornie127 #159536 üzenetére
Intel:
Alaplap: MicroATX: Asrock B460M Pro4 / B460M Steel Legend, Gigabyte B460M-D3H, Asus Prime B460M-A, MSI B460M Bazooka / B460M Mortar ||| ATX: Asrock B460 Pro4, MSI B460 Torpedo, Asus TUF Gaming B460 Plus ~33-42k
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws V / SniperX, Corsair Vengeance LPX, Crucial Ballistix / Ballistix Sport, Kingston HyperX Fury / Predator, Patriot Viper 4, Corsair Vengeance LPX ~20-25kAMD:
Alaplap: MicroATX: Asrock B450M Pro4-F / B450 Steel Legend, Gigabyte B450 Aorus M, MSI B450 Pro-VDH Max / B450M Mortar Max ||| ATX: Asrock B450 Pro4, MSI B450-A Pro Max / B450 Gamig Plus MAX / B450 Tomahawk MAX ~25-40k
CPU: Ryzen 5 3600 ~70k (6 mag/12 szál, nincs IGP)
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws V / SniperX, Crucial Ballistix / Ballistix Sport, Patriot Viper 4 ~20-25kTöbbi:
VGA:
GTX 1660 Super ~95-100k (Palit StormX, Gainward Pegasus / Ghost, Gigabyte Gaming, Colorful iGame Ultra-V, EVGA SC Ultra Gaming)
Azért írok.
Össz: 243-289k
VGA-ból olcsóbban lehet GTX 1650 Supert venni.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz vegh001 #159537 üzenetére
Sima 3600 elég.
Ha belefér, mehet akár B550 is: MicroATX: Gigabyte B550M Aorus Elite / B550M Aorus Pro, Asrock B550M Pro4 / B550M Steel Legend, MSI B550M Bazooka / B550M Mortar ~35-50kB450: MicroATX: Asrock B450M Pro4-F / B450 Steel Legend, Gigabyte B450 Aorus M, MSI B450 Pro-VDH Max / B450M Mortar Max ~25-35k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Háztartási gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Synology NAS
- Építő/felújító topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest