Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • palfitom

    félisten

    válasz szabi0314 #155747 üzenetére

    "Mert valami olyasmiket olvastam" - Ha régebben olvastál ilyet (évekkel ezelőtt), akkor még OK, de ha manapság, akkor az jó nagy marhaság!
    Ráadásul az elnevezések közel sem ugyanolyan kiépítéseket takarnak (ahogy MZsoltee példájában is láthatod), tehát ezek alapján sem lehet általánosítani.

    Nem, a 8600K nem gyenge, az egyik gépemben nekem is van, a szimulátoraimhoz elég a 6 mag, ezért nekem tökéletes, de manapság már vannak játékok, amikhez kell a 6-nál több mag / szál. Ezért pörög 100%-on a procid. A tuningolással valamennyire csökkenthetőek az FPS-droppok, de a szűk keresztmetszetet (6 szál) nem orvosolja.
    Ha még sosem tuningoltál, akkor inkább kérj segítséget valakitől, inkább ne egyedül kezdj hozzá! (ráadásul jó hűtés is kell hozzá, a Freezer 33 nem lesz sokáig elég)

    A bonyolultabb megoldás a platform-csere lenne, váltani LGA 1200-ra, vagy AM4-re.
    De esetedben a használt i7-8700 / 8700K beszerzését érzem az "ideális" megoldásnak.
    Viszont ahogy nézegetem a YT-ot, az általad említett AC O. játékhoz FHD 60Hz-re elégnek kellene lennie a 8600K-nak: például. Bár az látszik, hogy a játék szépen skálázódik az i7 12 szálára, de az i5-tel is stabilan 60 FPS fölött fut. Szóval lehet, hogy nálad valami nem kerek... Kérj szakembertől segítséget, mert a gépedből többet is ki lehetne hozni, úgy érzem!

    Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák