Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz acumen880711 #155249 üzenetére
OK, tehát ez esetedben is megállja a helyét, nem tervezel multi-GPU-s "über-rendszert": "Egy 1 VGA-s, átlagos gamer géphez simán elég az mATX méret."
Értem.
"Annyit tudok, hogy 1 17-es iiyama monitor." + "sajnos nem mai darab" - Ha nem csak D-Sub csati van rajta, akkor nincs probléma. (az új VGA-kon már nincs analóg (D-Sub) kimenet)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
peugeotmate
őstag
válasz peugeotmate #154621 üzenetére
Sziasztok!
Ma átvettem a gépem a Zónacomputersnél! Nagyon tetszik eddig, bár a telepítés még csak most jön.
A ventikkel most úgy áll, hogy van egy elöl, hátul és fenn. [kép] [kép2] [kép3]
Plusz a videókártya az három ventis benne.Szerintetek a felső ventit mindenképpen érdemes lenne átteni az elejébe a jobb szellőzés érdekében? (Korábban ezt ajánlottátok, én egyeztem bele, hogy elhozom így a boltból. Szóval ez az én "saram".)
Amennyiben igen, akkor teljesen kezdőként, lehetőleg az alaplap megbontása nélkül is menne szerintetek?[ Szerkesztve ]
meg
-
tranceplanet
addikt
válasz peugeotmate #155253 üzenetére
Szia! Igen, bármikor variálhatod a ventiket, nem kell hozzá más, mint lehúzni a lapról átszereled az új helyre és csatlakoztatod a lapra elvezetve szépen a venti kábelt. Pesze a venti kábel hosszúsága meghatározza milyen messzire szerelheted be. A ventik számát pedig az alaplapi csatik száma korlátozza. Szerencsére vannak Y elosztók és fűzhető ventik is, pl.: Actic PST. Valóban így nem jó a venti elosztás, amit ajánlottak itt az a tuti. Hátra egy kifelé nyomó és előre kettő befelé nyomó, így lesz meg a pozitív nyomás (positive pressure). Ez is egy jó pozitív nyomás összeállítás:
-1 hátra kifelé nyomó
-1 felülre kifelé nyomó
-3 előre befelé nyomóA lényeg, hogy elől mindig egyel több legyen, mint a hátsó és a felső összege. Fentre, ha nem kerül az nem baj, mert a meleg levegő felfelé száll, itt meg ráadásul a ventik "air flow"-ja is terelik a levegőt a jó irányba. A házad viszont nem tuti, mert teli az előlap, az oldalsó pici mesh-en nem tudnak annyit szívni a befelé nyomó ventik. A legjobban szellőző házak elől rácsos porszűrősek!
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
PixAlan
aktív tag
Hejhó, ismerősöm fiának kellene első gép játékra, budget felső határ 200k, korábbi alkatrészek valamint monitor stb nincsenek(ha mondtok mellé valami árban passzoló monitort azt is megköszönöm).
-
peugeotmate
őstag
válasz tranceplanet #155254 üzenetére
Szia,
Köszönöm a leírást! Nem bírtam magammal és át is variáltam úgy, hogy 2 legyen elöl, 1 pedig hátul: [kép] [kép2] [kép3]
A kábelek szerencsére így is kényelmesen összeértek és el tudtam vezetni őket hasonlóan ahogy voltak. A gépet indítva, egyelőre op.rendszer nélkül BIOSból mindegyik ventillátor (videókártyán is) ment és a hűtő is. Akkor ez így jó lehet, nem? BIOS-on belül kell állítani hogy elöl vagy fenn van a venti pozíciója vagy sem?
A házat (CM Silencio S400) már körüljártam anno, irracionális szempontok is a választásba estek!A videókártyánál olvastam többek közt itt a fórumban is, hogy lehet alátámasztani, amennyiben nehéz. Az enyém három ventis, így nem olyan könnyű. Kép alapján meg úgy amúgy foglalkozzak ezzel, vagy nem érdemes?
meg
-
Ármester
válasz PixAlan #155255 üzenetére
Alaplap: Gigabyte B450M-DS3H ~24k
CPU: AMD Ryzen 5 1600AF (YD1600BBAFBOX) ~35k (6 mag/12 szál)
Ram: 2*4GB DDR4 3000Mhz+ Patriot Viper 4 / Blackout, G.Skill Ripjaws ~15-19k
VGA: GTX 1650 4GB ~50-55k
HDD: Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb (HDWD110UZSVA) ~13-14k
SSD: 250GB Crucial BX500 ~13k
Ház: Zalman S2 ~10k
Táp: Be Quiet System Power 9 400-500W, FSP Hydro Pro 500W ~17-20k
+Monior: LG 22MK430H-B ~30k
Össz: 207-220k
Bil + egér is kell még?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Adott a következő gép:
ASRock B250M-HDV
Intel Core i5-7400 3.0 GHz Socket 1151
Spire Supreme Tricer 420W mATX
1TB Seagate 7200RPM
240GB Kingston SSD UV400
4GB DDR4 RamMax
Asus GTX 1050ti 4GB100k forintból kéne ennek a konfignak a fejlesztésében segítenem. Főleg a videókártyát, mivel játék lenne a fő cél FullHD-n, de ehhez valószínűleg a tápot is cserélni kéne (gondolom nem túl acélos minőség a Spire), és ha nem eléggé tágas az új VGA-hoz, akkor előfordulhat hogy a házat is. Bár talán egy kétventillátoros kártyához még elég lenne. És gondolom abban egyetértünk, hogy a 4GB RAM is minimum duplázandó..
Szóval VGA, RAM, táp és opcionálisan ház.Hogy látjátok, egy AMD RX580 8GB jó irány lenne, és beleférne a többivel a keretbe? Vagy tudtok ennél jobb kombinációt? Ha azon múlik, akkor esetleg használt is szóba jöhet.
Egyelőre ennyit tudok a gépről, elnézést ha kevés a részlet!
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
vzsryl
nagyúr
válasz SyMbioTe #155228 üzenetére
Végül nyomtam egy fél carpe diem-et, és megrendeltem Gigabyte B450M-DS3H-t + 1200 AF-et + a palfitom fórumtárs által ajánlott Aegis 16GB (2x8GB) 3000MHz F4-3000C16D-16GISB-t.
Köszönöm a segítséget nektek!
Később az 1200 AF-et tudom váltani ebben a lapban a 4. generációs Ryzen 5-7-re?
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
palfitom
félisten
válasz peugeotmate #155256 üzenetére
Tökéletes lett!
tranceplanet kolléga leírta részletesen, kb. én is ezt írtam volna az eredeti kérdésedre."mindegyik ventillátor (videókártyán is) ment és a hűtő is" - Ez normális.
"kell állítani" - Nem kell.A beckplate-nek köszönhetően ennek a kártyának nincs nagy hajlása, lógása, nem muszáj megtámasztani a végét. (persze, ha tökéleteset akarsz, és esetleg zavarja a szemed, akkor lehet)
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Szia,
Hááát, lenne mihez nyúlni (szinte mindenhez)...
Talán első körben így építkeznék:
Ram: 2x8-as, 3000-es KIT, ami a későbbi fejlesztéshez jól jöhet. 20k
Ház + táp. 22k
VGA: használt RX580-8GB (pl. 42k), vagy új GTX 1650 Super (pl. 61k). Sajnos a használt 1060-6GB és 1070-ek árai megint csúnyán felkúsztak...Ugyanakkor az alapok cseréje sem lenne eretnek gondolat, hisz a 1050Ti-jal egész tűrhetően lehet játszogatni:
Lap: Gigabyte B450M S2H / B450M DS3H / Asrock B450M Pro4-F / MSI B450M Pro-VDH Max
CPU: Ryzen 1600AF -YD1600BBAFBOX cikkszám! (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes, majdnem Ryzen 2600 szint)
+ a fent ajánlott Aegis KIT
+ a fent ajánlott ház + táp. (de mehet jobb is: pl. ThermalTake Versa H18 + SilentiumPC Vero L2 500W)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz vzsryl #155259 üzenetére
Jól tetted. Szívesen.
Elvileg igen, de van benne bizonytalanság, hisz már most, a 3. gen. érkezésekor is kétséges volt a B450 támogatottsága.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Mr.Csizmás
titán
üdv urak,
afféle elméleti kérdés: mi az alja, amire még azt lehet mondani hogy új alkatrészekből olcsón mindenes gép, mondjuk lowcost family pc. gyerek tudjon rajta játszani mondjuk gta5, fortnite, stb. árak nélkül kb. a következőre jutottam:
R3 1200AF (vagy R5 1600AF)
B450 random (20-22 körül)
120-240 SSD (m2, sata alaplaptól függ)
2x4? ddr4-3000 (2x8?)
gtx1650 (ha mindenképp új? vagy HA-ról rx570-80)
táp? ház? saccra egy 450-500W simán elbír a fentiekkel."Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
PlüssMajom
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég összeraktam az asszonynak az itt ajánlott gépet (R5 2600, Gigabyte B450M-DS3H, G.Skill Aegis 2x8GB, MSI 1660 SUPER GAMING X) és minden rendben megy, köszöni szépen (Superposition 1080p Extreme: 3220, max 67 fok).
(FYI: a Gigabyte B450M-DS3H csak egy ház ventit tud meghajtani, a FD Define R4-ben viszont kettő van gyárilag, úgyhogy egyet ki kellett vennem - tudom, vehettem volna egy elosztót)Most akarok egy erősebbet magamnak, egy i5-3570 + 16 GB DDR3 + GTX1060 6GB-t váltana.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Videóvágás (Premiere Pro), Photoshop, Programozás (Visual Studio), Doom Eternal, OverWatch, egyéb gyors FPS-ek, StarCraft 2
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
TÁP: XFX Pro 450W (2014.jan.)
HÁZ: FRACTAL DESIGN Define R4
+3x SATA-s meghajtó (1x HDD + 2x SSD)
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
VGA: Gainward GeForce RTX 2060 SUPER Ghost
CPU: Ryzen 5 3600
Cooler: Arctic Freezer 34 eSports Duo
LAP: Asrock B450 Pro4
RAM: G.Skill Aegis 2x8 GB, 3000MHz
+monitor: LG 27GL850-B (1440p @ 144Hz)
4. Mennyi a kereted rá?
kb 450e (monitorral együtt)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
G-Sync, 1440p @ 144Hz (inkább leveszem a képminőséget, csak minél több FPS legyen 1440p-ben)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
-
Kérdéseim:
- a táp bírni fogja, vagy érdemes cserélni? ha csere, akkor mire?
- bármi egyéb észrevétel? -
palfitom
félisten
válasz Mr.Csizmás #155264 üzenetére
Szia Csizmi,
Jól gondolkoztál, nagyjából ezek a minimumok.
Lap: pl. B450M S2H
Ram: 2x4-gyel is el lehet lenni (pl), de ha sok a gaming, akkor ajánlottabb a 2x8 (pl).
VGA: alap a 1650, de a 1650 Super már elég jó élményt ad FHD-n. Használtban RX580 lenne a nyerő.
Táp: RX580 mellé inkább 450-500-at tennék, GTX-ek mellé mehet 400-as nyugodtan.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz PlüssMajom #155265 üzenetére
Szia,
Szuper!
Igen, elosztóval kellett volna megoldani.Táp: a gép 300W körül fog fogyasztani, ezért egy minőségi 450-es jó mellé, tehát maradhat.
Lap: MSI B450M Pro-VDH Max-ban is gondolkodhatsz.
Ram: az Aegis 3200-asa alig szokodd drágább lenni (sőt van, hogy olcsóbb is), mint a 3000-es, ezért a vásárláskor majd nézz körül rendesen!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Mr.Csizmás #155267 üzenetére
Ez alá nem szívesen mennék: MasterBox Q300L ablakos fekete+ + MWE 500W (sajnos többféle belsővel szerelik a tápot, így picit lutri)
Kicsit jobb lenne: pl. ThermalTake Versa H18 + SilentiumPC Vero L2 500WLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Dareius
tag
Sziasztok!
1.Mire fogod használni a gépet?
Szinte csak torrent, esetleg saját ftp-nek. 0-24 H
Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
semmi.
gyakorlatilag minden.
4. Mennyi a kereted rá?
Igazság szerint keveset szánnék rá, de küszködni nem akarok azért mer pár ezerrel kevesebbet fizettem.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta?
hdmi vagy display van, de magát a gépet monitor nélkül használnám javarészt.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Az elképzelésem az lenne minél kisseb helyet foglaljon, legyen hangtalan (akár passzívhűtéssel) és a lehetőleg fogaszon nagyon keveset.Jelenleg rengeteget dolgozom és alig érek rá otthon játszani viszont sokat enne még a gyengébbik asztali pc-nk is. Fölöslegesen meg nem fizetnék nagyobb villanyszámlát. Az a helyzet nem tudom barebone pc vegyek e vagy rakja össze egyet és nincs sok energiám most utánanézni mi érné meg igazán, de szerintem barebone lesz a befutó abból tudnátok ajánlani néhányat? -
palfitom
félisten
válasz PlüssMajom #155270 üzenetére
Nem olyan csábító az a CL19...
Az Aegis-ért viszont sok a 26k, hisz az Alzán 23,7, és az e-Shop is szokta teljesíteni, itt 20k alatt van.
Aegis 3200 kapható 21,3 - 23,6 körül, de Viper 3200 is van 25-26k között több helyen is.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Dareius #155271 üzenetére
Szia,
"keveset szánnék rá" - Ez tök szubjektív, nem tudunk vele mit kezdeni. Számszerűsítsd PLS!
-
-
Dareius
tag
-
GandC
tag
Sziasztok!
Hosszú notebookos korszak után újra szeretnék vásárolni egy asztali gépet. Az alábbi konfigurációt néztem ki: (Árak aqua meg alza így első körben, de igaziból bárhol máshol is vehetem)
- MB: MSI Mortar Max (~36-40k, ha találok)
- CPU: AMD Ryzen 5 3600 (~60k)
- RAM: 2x 16GB G.Skill Aegis 3200 MHz CL16 (~48k)
- GPU: Sapphire 5700 XT Pulse (~150k)
- SSD: Kingston A2000 512 GB / 1TB (~23k/~45k)
- PSU: Seasonic Core GM-500 (~27k)
- Ház: CM Q300L (~17k)
- Ház hűtők: 1-2 db Arctic F12 PWM (~2-4k)
- CPU hűtő: Be Quiet Pure Rock (~13k)
(Szumma: ~376-404k)A gépet elsősorban munkára és nagyon casual 1080p@50 (projektor) meg 4k@60 (LG 32UD59) single playerre (főleg régebbi címek a célpont, tudom, hogy az újakra kevés lenne 4k mellett) használnám. A keret ~400k.
Van pár "extra" igényem, amiket figyelembe vettem, amikor válogattam az alkatrészeket:
- A munka miatt kell a 32 GB RAM.
- GPU-ból a rendes open Linux driver miatt AMD oldalról szeretnék választani.
- Az alaplapon jó lenne 2 db m2 egy későbbi mirrornak és egy optikai digitális audio kimenet.
- Viszonylag kicsi gépet szeretnék, lehetőleg fekvő házzal. Az üveg/plexi oldallapot és a halom RGB-t kerülném. (A plexit feladtam, a Q300L egész kicsi és fektetni is lehet.)
- Örülnék ha halk lenne.
- Ritkán vásárolok ilyesmit, szóval hosszabb távra veszemKérdéseim:
- Van olyan dolog a konfigban, amivel nagyon mellényúlok?
- A Sapphire 5700 XT Nitro+ hűtése van annyival jobb, hogy megérje a ~18k felárat? Ha igen, akkor ezt még kipréselem magamból.
- CPU hűtőre mindenképp szükségem van, vagy megfelelhet a gyári is? Vagy nincs a prociból hűtő nélküli valahol? (Igaziból ez csak azért kérdés, mert nem szeretem a gondolatot, hogy van egy gyári hűtő, és sosem használom, csak félreteszem. ) Amennyiben kell, a Pure Rock jó lesz? Elvileg 2 mm marad fölötte a házban.Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Üdv mindenkinek!
Jelenleg egy Dell G5 5587 (i5-8300H, 8Gb, 1050 Ti, SSD) laptopot használok, főként irodai munkára, néha pici játékra. Ezt kell most leváltanom.
Nem tudom biztosra még, hogy maradjak-e notebooknál, vagy menjek vissza asztalira, ezért járok itt... Ez volt az első laposom, és a következőket nagyon megszerettem benne:
- kis helyet foglal
- néma/halk idle üzemmódban, munka közben (ami nagyrészt szövegszerkesztés, emailezés), így jobban tudok gondolkodni.
Többit nem sorolom, mert abban egy asztali nem tudná felvenni a versenyt (hordozhatóság + nem szükségesek perifériák)Segítenétek összeállítani egy olyan gépet, ami legalább ekkora teljesítményű, vagy erősebb (de nem szükséges 2x jobbnak lennie), hosszú évekig vállalható teljesítményű, és rendelkezik a fenti két plusz előnnyel?
Csak maga a ház és a tartalma kell.
Monitorból ilyesmi lesz hozzá: 27", fullHD, 60/75Hz. Játékból semmi olyat nem tervezek, amit a jelenlegi lapos ne vinne el (GTA V, Armored Warfare, ARK: Survival).
Márka nem számít, csak hosszú gari legyen rá.
Inkább Intel ha lehet, de oda bízom.
Keret: ésszerű, nem túlárazott keretek között tudja, ami fentebb szerepel és tényleg csak ennyi a kikötés.Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
palfitom
félisten
válasz PlüssMajom #155274 üzenetére
Értem.
OK.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Dareius #155275 üzenetére
Az OK, de a pénztárcáddal és a lehetőségeiddel csak te vagy tisztában.
Sajnos az elképzelésed és a keret nincs összhangban.
50k-ból egy használt brand gép jöhet ki (az apróról, vagy boltból pl.), új sajnos nem. (egy alap új gép 80-100k, és akkor még nincs semmi extra, nincs passzív működés)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz GandC #155276 üzenetére
Szia,
Alapvetően jó összeállítás!
Válaszok:
- Nincs.
- A Pulse hűtése sem rossz, simán együtt lehet vele élni. A Nitro 18k-s felára hogy megéri-e? Ez szubjektív, neked kell eldönteni. Ha sokat lesz max-on hajtva a kártya, és számít a minél halkabb működés, akkor szerintem igen.
- Nem mindenképp, de erősen ajánlott. Egyrész a boost-órajelek annál magasabbak, minél hűvösebb a proci, másrészt a gyári hűtőnél halkabb lenne a kiválasztott BQ. Figyelmedbe ajánlom még az Arctic Freezer 34 eSports hűtőt is!
Megértem. A gyári hűtőt eladhatod 2-3k-ért.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
"Összeszedhető ez jobb áron?"
Ugye nem azt várod, hogy végignézzük helyettetek, hogy hol kaphatók a legolcsóbban a termékek?
Valamit félreértettél, mi nem "ár-vadászok" vagyunk...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz AssAssynn #155278 üzenetére
Szia,
Például:
1 x ASROCK B450M Pro4-F27 790 Ft
1 x AMD Ryzen 3 3100 3.60GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtővel38 990 Ft
1 x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS23 590 Ft
1 x GAINWARD 1501-BLISS GeForce GTX 1650 4GB GDDR6 Super Pegasus PCIE63 590 Ft
x KINGSTON 500GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/500G24 390 Ft
1 x KOLINK Citadel15 390 Ft
x SEASONIC Focus Gold 450W25 690 Ft
1 x BE QUIET! Pure Rock 2 szürke13 890 Ft
1 x Gépösszeszerelés3 990 Ft
1 x BIOS Frissítés1 999 Ft
Összesen: 239 309 FtBár ez kicsit erősebb a laposodnál, nem érdemes lejjebb menni, mert teljesítményben nagyobb lenne a visszalépés, mint árban.
-
bundyy
csendes tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Játék főleg ,single –/ közepes grafika, multi / low grafika
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
adatlapomon látható alkatrészeket megtartanám kivéve 3-as pontban szereplők.
Processzor(3600-at szeretnék ha az alaplap megbirkózik vele bios frissítés után ,normál használat lenne ) ;ram 2x8, processzor hűtő ha kell, táp ha szükséges(későbbiekben 2060s-2070s szintű kártya fog még a gépbe kerülni)
4. Mennyi a kereted rá?
proci , ram hűtő: 100-110 000 Ft, Táp 25-30 000 Ft.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
FHD, 144 Hz, Freesync , DP,
nem, ár-érték arány a lényegElőre is köszönöm a segítséget .
-
Swiftmendi
tag
sziasztok!
fathernak szeretnék összerakni egy gépet, ehez kellene segítség. Annyira nem vagyok képben a mostani dolgokkal
ami van az előző gépből
samsung 840 evo 250gb
dvd meghajtóHázba kell dvd meghajtó hely, mert használva van.
amire kell a gép 8-10 ablakban böngészés, skype, word, esetleg több word egyszerre, illetve jól vigye a 4k videókat. Mindez jó legyen 5-6 évigNem tudom az árakat, de jó lenne 100-130k körülibe beleférni
[ Szerkesztve ]
-
acumen880711
tag
válasz palfitom #155251 üzenetére
Egyébiránt ha nem lesz kompatibilis a monitor majd a csati miatt a géppel (VGA-val), mit javasolnál?
Pontosabban a kérdés: a hálóban lesz a gép, mert befért 1 íróasztal. Rögtön a közvetlenül vele szemben lévő falra terveztünk volna 1 TV-t, de akkor lehet logikusabb/gazdaságosabb (?) lenne 2 az 1-ben megoldást választani, az az 1 tv-tuneres monitort venni.
Ha releváns, akkor az íróasztalnál ülve kb. 60-70 cm-re lenne a monitor/tv tőlünk, míg ha ágyról nézzük a tv-t, akkor kb. 2-2,5m-re.
Full HD Tv-ben/monitorban gondolkoznék egyelőre, 100k fölé nem nagyon mennék. Ötleted van-e? Sajnos ebben a témában semennyire sem vagyok otthon...a régebbi monitor szülőknél van, azt még nem tudtam megnézni eleddig.
Köszi előre is!
-
Dareius
tag
válasz rasotamas #155281 üzenetére
Szia!
Csak adat továbbításra torrentezéshez, sajnos nincs időm mostanában játszani egy top pc meg pénzpazarlásnak tartok 0-24 ben futtatni. Alternatívaként a Ideapad Miix 520 2 az 1-et gondoltam hogy beáldozom, de sűrűn van használva ezért gondolkodom egy ilyenben: link.
(#155280) palfitom
Ilyesmiben gondolkodom ,amint ebben a posztban linkeltem. Lehet félreérthetően fogalmaztam, elnézést. Nem a pénz a szűk kereszt metszett, hanem a hozzá állásom torrent futtatásához. Egy alacsony fogyasztású akár integrál cpus pc is elég nekem, minden másra ott van a többi pc-nk. Az árat én HDD és ram nélkül gondoltam 50k-nak.
Tehát amire szükségem van Windows fusson(8,10, Nem kell hogy járjon hozzá veszek rá) rajta meg a qbittorent és 1gbps tudjon a hálókártyája. -
Lavar
aktív tag
Nyár végén, vagy decemberben szeretnék majd erősíteni a gépen (cpu és gpu) most egy bq pp 11 400w gold tápom van. R5 3600 a kinézett cpu, mi az a vga, amit még elbírna a tápegység?
Rtx 2060-ra gondoltam, annál erősebbet nem vennék. Az még mehet mellé? -
Dzseno
tag
Sziasztok!
Tesóm szeretne egy asztali gépet venni.Elsősorban játékra kellene a gép.A felső határ 220ezer környéke. Monitor, billenytű, egér van hozzá.
Tudnátok ajánlani egy konfigot hozzá?
Köszönöm előre is! -
Ármester
válasz bundyy #155286 üzenetére
Alaplapnak menjen a legfrissebb BIOS és amúgy tökéletes 3600 alá.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 ~60k (6 mag/12 szál)
+Hűtő (Opcionális): Alpenföhn Sella (129mm) / Ben Nevis (140mm) / Ben Nevis Advanced RGB (159mm) / Brocken 2 PCGH (165mm) / Brocken 3 (165mm) / Matterhorn Rev. C (158mm), Deepcool Gammaxx 300 (136mm) / Gammaxx 300R (136mm), Gammaxx 400 (154,5mm) / Be Quiet! Pure Rock (155mm), Raijintek Themis Evo (165mm) / Arctic Freezer 34 eSports Duo (157mm), Thermaltake Riing Silent 12 RGB (159mm), / Riing Silent 12 Pro (160mm), FSP Windale 4 (158mm) / Windale 6 (165mm), ID-Cooling SE-214(X/L/XT) (159mm) / SE-224 RGB (156mm) / SE-234 ARGB (154mm), SilentiumPC Fortis 3 RGB (158mm) / Fera 3 (155mm), Cryorig M9a / M9i (a: AMD-re, i: Intelre, 125mm), Scythe Katana 5 (135mm) ~6-20k (Zárójelben a hűtők magassága található, nem minden házba fér el egy nagyobb hűtő)
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws V, Crucial Ballistix / Ballistix Sport, Patriot Viper 4 ~26-30k
Össz: 92-110kTáp is maradhat szerintem.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Swiftmendi #155287 üzenetére
(#155287) Swiftmendi
Szia!Alaplap: Gigabyte B450M-DS3H / B450M-S2H, Asrock B450M-HDV ~25k
CPU: AMD Ryzen 3 3200G ~31k (4 mag/4 szál)
Ram: 2*4GB DDR4 3000Mhz+ Patriot Viper 4 / Blackout, G.Skill Ripjaws ~15-19k
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb (HDWD110UZSVA) ~13-14k
SSD: Van, OK!
Ház: Zalman S2 ~10k
Táp: FSP Hexa+ 400W ~15k
Össz: 109-114k
Ez így az írt feladatokra megfelel, és időtállónak is időtálló. Esetleg mehet 2*8GB ram is, ha belefér a keretbe még.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz acumen880711 #155288 üzenetére
(#155288) acumen880711
Tuneres TV monitort ne.
Inkább vegyetek egy normális TV-t, és arra kössétek rá a gépet. Jobban jártok. Méretben is nagyobb, és kép is jó eséllyel szebb lesz. Én is így használom, játszom is rajta, FPS-t is, ha játék módban van, nincs komoly különbség egy átlagos játékosnak.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
HDD-t azt cseréljátek, drága. WF10EZRX / Toshiba P300 van ~13-14k körül.
Prociból is elég szerintem egy sima R5 2600, vagy kicsit rádobni, és akkor Ryzen 5 3600.
Lap OK, de ha kell, itt lehet fogni egy kis pénzt.
Többi szerintem ok. VGA nem a leghalkabb, de elmegy kategória. Ez az MSI-nek a fapad kártyája.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs