Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • solfilo

    veterán

    válasz rasotamas #141163 üzenetére

    Nem érkezik 3xxx sorozatban 6 magos IGP-s verzió. A Picasso egy finomhangolt Raven Ridge csak, Zen2 magokat és 7nm-t se kapja meg (12nm-en jön tán), notiba már megjöttek, érdemi változás nincs az első eresztéshez képest.

    "Az AMD oldalán ugyan nem szűnik meg az APU, viszont például a jövőre szánt Picasso alapvetően egy áttervezett Raven Ridge lesz, míg a 2020-ban érkező Renoir nem pont a teljesítményorientált szegmenst célozza meg, hanem inkább az ultramobil piachoz fog közelíteni. Ettől persze a fejlesztés a maga szintjén megfelelő lesz, csak ez leginkább a 10 watt körüli fogyasztást fogja jelenteni."
    innen

    "A tervekben egyfajta kakukktojás a Raven Ridge-et leváltó, Picasso kódnevű lapka, amely igazából csak abból a szempontból tekinthető újnak, hogy tartalmaz némi változást, de az alapokat tekintve nem kapja meg a legújabb architektúrákat, vagyis marad a legelső Zen mag módosítása, illetve a Vega IGP. Ez jön mobilba és Socket AM4-es foglalatba, előbbi esetben természetesen lábkompatibilis a Raven Ridge SoC APU-t használó notebookokkal. A különböző apróságok mellett az egyetlen lényeges fejlesztése az energiamenedzsment javítása lesz, amiből természetesen teljesítményt is nyer. Maga a Picasso nem 7 nm-es node-on készül, arra nem lenne elég gyártókapacitás."
    innen

    [ Szerkesztve ]

    solfilo

Új hozzászólás Aktív témák