Új hozzászólás Aktív témák

  • kiraly.andra

    aktív tag

    1. Mire fogod használni a gépet? - Munkára kell: videószerkesztés és képfeldolgozás, kiadványszerkesztés (Adobe CC Premiere, After Effects, Photoshop, Illustrator, Indesign). 3D nincs, CAD nincs, és mivel munkahely, nem lesz játék, filmnézés sem.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? - Nincs ilyen, a jelenlegit megkapja más, nekem komplett gép kell, de monitor nélkül.

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged? - Komplett gép kell, összerakva (nem alkatrészenként). Ez lehet akár ismert márka gyári konfigurációja is. Monitorom van, abból nem kell új. Használt gép nem jön szóba. A rendszert (128 Gb?) SSD-ről futtatnám, az adatoknak kell 1 Tb HDD. RAM-ból nem adnám 16 Gb alá, de ezt csak a jelenlegi 7 éves gépemben lévő 4 Gb alapján mondom, érzésre. Egér és billentyűzet drótos legyen. Van egy USB-s szkennerem és egy szintén USB-s szünetmentesem, plusz egy külső (USB3) HDD ház, ezeket mind tudjam csatlakoztatni. Az egér és a billentyűzet a monitorhoz tud csatlakozni, annak viszont kell egy lyuk a ház hátoldalán. Ez így 4 USB csatlakozó a házon, ebből legalább az egyik USB3 legyen. Előlapi USB és hang előny, de nem fontos. A gép napi 24 órát megy, ezért a hűtésen nem spórolnék.

    4. Mennyi a kereted rá? - Induljunk mondjuk 300 000 forintról, de szükség esetén mehetünk feljebb, mondjuk 500 000 forintig. A cél egy hosszú évekig élményszerűen használható gép.

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása? - Dell U2410: 1920 x 1200 (VGA, DVI-D, DP, HDMI)

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? - Nem, de bizonyos okok miatt előnyt élvez a Lenovo.

    Nézegetem a MySoft oldalán a Lenovo gépeket. ThinkCentre M700: mind csak Intel HD grafikus vezérlővel, ahogy a ThinkCentre S510 és a V320 sorozat is. A ThinkStation P710 (egy konfigurációval) már egyértelmű túlzás (a keret túllépése), így ott csak a V520 sorozatból lenne jó valami. Mi a "Small Form Factor" gépek hátránya? Tippem szerint ezek nem bővíthetőek, de nem gond, a meglévő gép is olyan most, amilyennek 7 éve vettem. Egyéb hátrány? Nekem nem kell, hogy kicsi legyen, elfér egy normál torony is mellettem. Ezen az oldalon csak az SFF típusokban van dedikált grafikus kártya, a "Tower" gépekben megint az Intel HD szerepel. Ez csak a bolt (ország?) jellemzője, vagy ezeknél olyan a célcsoport, ahol ez a paraméter nem számít? Az SFF gépek között egy sincs, amelyikben SSD/HDD lenne egyszerre. Ennek a méret (az SFF jelleg) az oka?

    Egy SSD-t is ugyanúgy lehet particionálni, mint egy HDD-t? Szeretném külön tartani a rendszert, mert arról teljes mentés (image) készül hetente, amibe felesleges bevenni az adatokat. Ezekről naponta készül szinkronizált (inkrementált) mentés, de egyébként is praktikus, ha esetleges rendszerhiba esetén az adatok miatt nem kell aggódni.

    Itt egy lehetőség, ebben elég nagy az SSD, hogy megosszam a rendszer és az adatok között, de nem vagyok biztos abban, hogy ez jó megoldás.

    Miért van mindegyik gépben nVIDIA GeForce GT 730 2GB kártya? Ez egy ilyen (=nem játék) célra optimális hardver? Vagy az SFF kiszereléshez passzoló kis méretű, de mégsem Intel HD valami?

    [ Szerkesztve ]

    :a:

Új hozzászólás Aktív témák