Új hozzászólás Aktív témák

  • Jadro

    veterán

    Sziasztok!

    Gondolkodom a jelenlegi Haswell procis gépem frisstésén. A fő ok igazából az, hogy a World of tanks a maga egy szálas processzorhasználatával szebben és gyorsabban fusson. Jelenleg ez van (melléírtam hogy kb mire cserélném.)

    Alaplap: Gigabyte GA-H81M-HD3 (rev1) -> Még nincs konkrétum, de olyan 25K magasságában valamilyen B150 chipsetesre gondoltam
    Processzor: G3420 (3,2 GHz) -> G4600 (3,6GHz) pár generációt ugranék ezzel
    Ram: DDR3 - 1600MHz -> DDR4 (a jelenleg használt 4 gigát dupláznám is.)

    Nos igazából amiért érdekesebb a kérdés az a videokártya. Ezt lehetőleg nem cserélném és kérdés, hogy az új konfig mellé mennyire lenne elég. Jelenleg egy Asus Radeon HD 7790 OC (1GB) van bent. A kérdés, hogy ez mennyire kevés/elégséges az új procihoz, ha érdemes lenne cserélni akkor mi lenne ami passzol kb a G4600 mellé? (Inkább Nvidia vonalon gondolkodom.)

    Ha videokártya marad, mennyit gyorsulna a rendszerem? Ahogy nézegettem kb 80 ezer forint lenne a cumó (mínusz a használtak értéke azt olyan 25 K körül saccolom a beárazós topikot nézegetve.) Nem tudom, megéri-e ennyit belefeccölni illetve kérdés mit kapok érte World of Tanks oldalról. Előre is köszönöm a tippeket és a segítséget!

    Vagy egy platformváltás, vagy esetleg érdemesebb lépnem prociban feljebb? Az egyszálas kihasználtság miatt pl egy G3470 a maga 3,6 GHz-ével érzékelhető javulást hozna?

    [ Szerkesztve ]

    Samsung Galaxy S23 8/128 Green

Új hozzászólás Aktív témák