Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Donnos
tag
Sziasztok!
Véleményeteket kérném, új pc vásárlásán gondolkodom.1. Mire fogod használni a gépet?
Full Hd filmek, Youtube, Játék
-SSD-m ,bill,egér van.
Full Hd tvre rákötve használnám.Összeg :190(max 200E)
Amire gondoltam:
Alaplap:Gigabyte GA-H110M-DS2 alaplap
Cpu:Intel Core i5-6600
Memoria:8GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black(később még egy ugyanilyen.)
HDD:1TB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 64MB cache
Tápooler Master Elite Power 600W Black
VGA:GTX 960 4GB vagy R9 380 4GB
Ház: visszafogott Zalman ZM-T1 Plus
dvd író-olvasót nem raknék bele.Mi a véleményetek a konfigról, esetleg mit érdemes változtatni?
Előre is köszönöm
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Ármester
válasz Donnos #110153 üzenetére
(#110153) Donnos
Itt-ott nem a legjobb. Táp nem jó minőségű, ház nem a legjobb, kicsit alakítgatva:Lap: Asrock B150M Pro4/Pro4S, MSI B150M Bazooka/Mortar, Gigabyte B150M-D3H, MSI B150M Night Elf ~25-28k (Figyelj, hogy DDR4-es legyen, ne DDR3)
CPU: i5-6500 ~60k (elég ez is, semmivle nem gyengébb a 6600-nál)
Ram: Ez OK. ~10k
HDD: OK, EZEX végű legyen és ne EZRZ ~14k
Táp: Nem jó minsőgáűm inkább ezeket: Cooler Master G450M (FÉLmoduláris), Be Quiet! System Power S7 450W, Seasonic Eco 430W, Super Flower FX Bronze (SF-450P14HE) 450W, FSP Hexa+ 500W ~14-18k
VGA: OK. ~62-70k (Pl.: R9 380 ~64k, GTX 960 ~61k, esetleg R9 380X ~70k
Ház: CM N300, Zalamn Z3/Z3 Plus ~13-15k
Össz: 198-215kA Puffin lekvár az 2 "f"-el van.
[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Memora
senior tag
Sziasztok, szeretnék egy alapszintű gépet, kb: 50k-ba kellene beleférnie, internetezésre, letöltésre, filmnézésre, és alapszintű programokra (pl: office) lenne használva. Jó lenne esetleg ha Windows 10 kompatibilis lenne (bár gondolom úgy is az lesz), HDD helyett esetleg mehet bele SSD. Monitorként egy 32" full HDTV van hozzá, ill. billentyűzet/egér is van. Elvileg mindegy, hogy AMD vagy Intel, GPU lehet (CPU-ba) integrált (ha elbírja a BD filmeket is), DVD olvasó kellene, ill 8GB ram is jó lenne.
Előre is kösz a segítséget!
Fancy quote placeholder
-
Ármester
válasz Memora #110156 üzenetére
(#110156) Memora
Újonnan, 50k-ból ez jön ki, ha kell 8Gb ram is. (4Gb ram-al ~55k)
Ha a ~100Gb tárhely nem lenne elég akkor vegyél HDD-t. Pl.: WD 1Tb Blue (WD10EZEX)
Viszont ha 1-2 hónap múlva tudnál venni HDD-t is, akkor most vegyél SSD-t, és addig kuporgasd össze ~100Gb-ra a cuccaid„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
zuza123
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég kértem tőletek egy összeállítást, de kicsit jobban utánajártam átgondoltam az elvárásokat és erre jutottam:
Alaplap: Gigabyte H110M-S2H
CPU: Intel Core i3-6100
VGA: MSI GTX750 Ti 2GB DDR5 N750Ti TF 2GD5/OC
RAM: Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FBK2/8
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Táp: FSP 400W HEXA+
Ház: XDL Happy-31BFull HD felbontásra kell, áramkörtervezésre, programozásra és játékra. Monitor már megvan, csak az kell amit fentebb leírtam. A rászánt keret pont az így elért 140 ezerrel van maxon. Mi a véleményetek az összeállításról?
Köszönöm!
gege:)
-
Ármester
válasz zuza123 #110158 üzenetére
(#110158) zuza123
Csak azt a házat ne, többi rendben van.
Ház legyen egy fokkal minőségibb, és akkor az esetleges fejlesztés során sem kell kukázni.
Pl.: CM N200 ~12k
ATX: CM N300/Zalman Z3/Z3 Plus ~13k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
membrandj
nagyúr
válasz Memora #110161 üzenetére
Internetezésre, full hd filmezésre nem is kell több megy celeron vagy pentiumnál.
i3, i5 játékra, munkára kell már.Gabis
Nem jó. Cm n300, n200 vagy zalman z3 legyen. Ha ezek nem férnek bele, akkor valami noname fapad ház fog csak beleférni,de ha fejleszteni akarsz később, akkor az kuka.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
smudgeee
csendes újonc
Sziasztok!
300K környékén szeretnék pc-t venni, videóvágáshoz. (lehetőleg bírja a 4k-t is) adobe programcsaládot használok.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Ezek kompatibilisek együtt?
Internetezésre, filmnézésre.GIGABYTE BRIX GB-BACE-3150
HyperX 8GB Impact Notebook DDR3L 1600MHz CL9 HX316LS9IB/8
HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120G
Egyébként, nem lehet valahol kipróbálni egy ilyen gépet (brix)?
Nagyon érdekelne milyen használat közben. Ubuntu, vagy Windows esetén.
Köszönöm!
Per aspera ad astra.
-
idegen lény
őstag
válasz Memora #110161 üzenetére
Használt laptopból csak üzleti kategóriásat, vagy alig használtat! Most még tudsz frissíteni Windows 10-re (W7- vagy W8-ról). Állítólag 35-40-ért már lehet kapni I5-öst is, ha megelégszel 14 collal (kiteheted a képét a TV-re is), de ezt a testvértopikban biztos meg tudják mondani.
De szerintem a te feltételeidnek megfelelne ez a mini PC is 35 ezerért: [link] Ezen már Windows 10 van, és külföldi oldalakon a legjobb ár-érték arányú mini PC-nek tartják. A maradékból meg bőven futná egy DVD-lejátszóra is, meg külső HDD-re is, ha nem elég a hely. Én ma rendeltem egy ilyet, és érdekelne az itteni szakik véleménye róla, hogy ezért az árért tudnak-e ennél jobbat! Asztali, laptop, akármi, van jobb ennyiért Windows-zal? Tudom, hogy ez nem igazán asztali kategória, de a mini PC-knek nincs topikja.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Memora
senior tag
válasz idegen lény #110170 üzenetére
Köszi, a laptop téma érdekelne, nem gondoltam, hogy ilyen olcsón lehet már kapni ezeket. Viszont a mini PC tényleg nagyon "mini" (minden értelemben), az nem hiszem, hogy jó lenne, mert mindenképpen teljes értékű (asztali vagy laptop) PC kellene.
Fancy quote placeholder
-
idegen lény
őstag
válasz Memora #110171 üzenetére
Akkor siess, mert nem tudom, hogy meddig lehet még 10-re frissíteni. Talán csak a hónap végéig? Abban azért nem vagyok olyan biztos, hogy ez a mini PC sokkal kevesebbet tudna, mint egy hasonló árú használt laptop. Még boot menüje is van. USB 3.0, meg 64 bites, teljes Windows 10 Office-szel együtt, 1600 MHz-es, DDR3-as memóriával, meg 4K támogatással. De majd a szakik megmondják a tutit. Ezt a négymagos Intel Atom X5-Z8300 Cherry Trail-t nem tudom hová tenni. Ez egy tavaly megjelent, és már 14 nanométeres processzor: [link] A Celeronokhoz, a Pentiumokhoz, a Core2Duo-khoz képest ez hol van?
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
OceanStorm
tag
Üdv.
Azon agyalok egy ideje hogy a jelenlegi ATX rendszert lecserélném egy M-ITX re, ám nem tudom hogy ez milyen változással járna a teljesítmény terén, illetve egyáltalán csökkenne-e a teljesítmény, a játékokban az fps, stb. Egyszerű kompakt gépet szeretnék amit maximálisan ki is használok, az ATX adta extra lehetőségeket mint pl. a több slot még soha nem használtam ki és nem is fogom. Tehát ezzel kapcsolatban érdekelne a véleményetek. Jelenleg egy Asus Maximus VII Ranger lap van a gépemben egy Intel i5 4690K val párosítva, ezt cserélném egy Asus Maximus VIII Impact ra valószínűleg egy i5 6600K val párosítva. A VGA maradna a jelenlegi, egy Sapphire R9 390X
-
necroshine
tag
Sziasztok!
Szüleim gépét szeretném egy kicsit fejleszteni.
Az alábbi alkatrészekből áll a gép:
-phenom II x4 960t
-msi gtx 460
-8gm ram
-cooler master alapház
-asrock 760gm-gs3
-chieftec ctg 500 80p
-wd 5000aaksA fő kérdésem az lenne, hogy van e értelme ezek alapján fejleszteni, cserélni egy két dolgot, vagy teljesen új gépet kellene összerakni. A legnagyobb gondjuk, hogy hangos a gép, valamint lehetne kicsit gyorsabb. Ezt nem tudom, hogy megoldaná e esetleg egy ssd a gyorsaságot (valamint egy gtx 750-et kihajtana e ez a gép), valamint a csendességet, egy új ház, valamint proci ventilátor esetlegesen. Segítséget előre is köszönöm.
-
idegen lény
őstag
válasz necroshine #110174 üzenetére
Szerintem meg fogják kérdezni, hogy DDRhányas a memória.
-
sas55
aktív tag
válasz idegen lény #110175 üzenetére
Szerinted? A lapja csak DDR3-at fogad
Eladó Harman/Kardon AVR-355
-
MZsoltee
veterán
Az ssd jó ötlet, ha gyári hűtő van a procin akkor azt cseréljétek és megoldódik a hang kérdés is egy gtx950-et is kihajt magas felbontáson és részletesség mellett. A gtx750, akkor legyen a Ti verzió.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
membrandj
nagyúr
válasz smudgeee #110166 üzenetére
i5-6500 ~ 65k
msi b150m mortar, asrock b150m pro4 ~ 25k
cm hyper 212 evo ~ 10k
2x8GB ddr4 ram ~ 25k
gtx 960 4GB ~ 65k
WD blue ezex 1TB ~ 15k
240GB kingston fury ssd ~ 23k
corsair 200R, 300R ~ 18-22k
fsp raider 550, xfx 550, seasonic m12 520W ~ 18-25kDrágábban:
i7-6700 ~ 95k.OceanStorm
Proci hűtő mérete határozza meg leginkább,hogy jó lesz e. Milyen házat vegyek topicba érdeklődj először,de írd oda a cpu hűtődet is. Ha valami nagyon magas, stb. akkor a milyen cpu hűtőt vegyek topicba is érdeklődj, ha már megvan a kinézett ház.necroshine
Hangos--> ki kell takarítani.
De csak a lényegeket nem írtad le. Mire használnák? Játékra is?Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
darthdenes
tag
Üdv.
Az új Doom meghozta a kedvem a játékra illetve az I. VH Battlefield is igen csak szimpatikus. Jelenlegi konfigom felett eljárt már az idő. Valami olyan masina kellene amin megmozdulna az előbb felsorolt játékok. Költségvetés szűkös. Ilyet találtam:
[link]Erről kérnék véleményt. Jelenleg 128gb SSd meg 1T vinyóm van ami használható a régi masinából!
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz darthdenes #110179 üzenetére
Kérdezd meg a táp pontos típusát.
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Ram vásárlásban szeretnék tanácsot kérni.
Jelenleg egy ilyen ram van a gépemben:
Kingston 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1K2-8GX
Ehhez szeretnék rakni még 2X4 GB-ot.
Sokféle ramot találtam és nem tudom ilyenkor mit kell figyelembe venni?Egyeznie kell az órajelnek, feszültségnek,memóriakésleltetésnek a régi rammal?
Ezek közül melyiket lenne érdemes választani? [link] [link]
Alaplap: MSI B85M-E45
CPU: INTEL Core i5-4440 3.10GHz
Előre is köszönöm a választ![ Szerkesztve ]
-
OceanStorm
tag
válasz membrandj #110178 üzenetére
Nem értem hogy jön ide a ház, illetve hogy milyen a cpu hűtő. De ha ez kell a válaszhoz kompakt vízhűtést használok, a vastömbön már rég túladtam. Ház meg nagy eséllyel az NZXT Manta lesz, jelenleg is NZXT házam van és teljesen megvagyok vele elégedve.
Viszont az alap kérdés az volt hogy egy ATX rendszer teljesítményét tudja-e hozni egy M-ITX rendszer, vagy a kisebb méret kisebb teljesítményt is takar ?!
-
Ármester
válasz SybenX #110181 üzenetére
(#110181) droid16
Ha ugyanilyet nem tudsz szerezni, akkor 2*4Gb 1600Mhz-es legyen. Pl.: 2*4Gb Kingston HyperX fury szerintem jó lesz mellé.
(#110182) OceanStorm
Úgy jön ide, hogy az ITX házakba általában kisebb hűtő és VGA fér.
Amit kinéztél abba 363mm hosszú VGA fér, elvielg a Sapphire be fog férni.
Vízhűtőd nemtudom belefér e, ennek utána kell nézni.
Maga az ITX méret nem egyenlő a teljesítménycsökkenéssel. VGA ugyanaz marad, CPU kicsit erősebb, így ugyanolyan erős lesz.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz SybenX #110181 üzenetére
Szia.
Jó volna, ha az órajel és az időzítés is egyezne, de az erősebb visszaveszi magát a gyengébb értékeire. Ezek például ajánlott RAM-ok: Crucial Ballastix Sport(1600MHz CL9), HyperX Fury(1333MHz CL9, vagy 1600MHz CL10, vagy 1866MHz CL10), HyperX Savage(1600MHz CL9, vagy 1866MHz CL9 - csak piros)
OceanStorm(#110182)
Szia.Mainstream vonalon(Intel s115×) tudja hozni, HEDT vonalon(pl s2011-v3) már nem annyira. Igaz, itt is van ITX-es alaplap, de a memória slot-ok mennyisége meg van nyirbálva, pl nem támogatja a quad channel-t, csak a dual-t.
-
BreakDown
csendes tag
Érdekelne, mi a véleményetek erről a configról: (ezt tervezem venni a gépbe)
Processzor: i3 6100 3.7 GHz
Videókártya: Gigabyte Radeon R9 380 4GB
Alaplap: ASUS H110M2D3
Memória: Kingston 4GB DDR3 1600 MHz (CL10) --> 2x4GBTöbb config is van a fejemben, de ár/érték arányban ez a legolcsóbb közülük. 128 ezerből jönne ki a dolog. Tisztában vagyok vele, hogy nem a csúcskategóriás klubba lépek be vele, de úgy láttam a különböző cikkekből/tesztekből, hogy egész jól állja a sarat. Természetesen gamer gépnek szánnám a vasat.
Tehát: vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
kisbancsa
senior tag
Üdvözlet. Kellene 1 kis help. 100-120 ezer Ft körül kellene nekem ram, proci, alaplap, táp, és valami normális proci hűtő. Ami van : ssd, HDD. cooler master master pro 5 házba lenne az építés. (vga direkt nincs feltüntetve később kerül bele). I5ben gondolkodtam az alá nem szeretnék menni. Játékra lenne leginkább. 27'os fhd monitor a megjelenítő. Elválás : hosszú távon helyt álljon . Előre is köszönöm a segítséget.
Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt
-
BreakDown
csendes tag
válasz membrandj #110186 üzenetére
Jelenlegi gépem: (a lényeg belőle)
Alaplap: GIGABYTE GA-P55A-UD3
Processzor: INTEL Core i7-870 2.93Ghz 1156 BOX
Memória: KINGSTON HyperX 2x2048Mb DDR3 1600Mhz CL9 Blu XMP KIT KHX1600C9D3B1K2/4GX
Videókártya: VTX3D VX6970 2GBD5-M2DH HD6970 2GB GDDR5 PCIE
HDD: SAMSUNG 2x1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ
Ház: COOLERMASTER RC-692-KKN2 Fekete
Táp: CORSAIR CX600WSzóval új processzor (emiatt új alaplap), vidi kártya és memória lesz véve. Én úgy gondolom, hogy a HDD rendben van, SSD-t egyelőre nem erőltetem, a tápnak (600W) meg szerintem el kell tudni vinnie ezt a konfigot is.
Miért nem elég a 1151-nél a DDR3?
-
membrandj
nagyúr
válasz BreakDown #110189 üzenetére
Nem arról van szó,hogy nem elég, hanem nincs értelme. ddr3, ddr4 ram már egy áron van.
Igazából az 1156 i7 után 1151 i3-ra sincs túl sok értelme lépni szerintem.i3-6100 v i5-6500, utóbbinak már lenne értelme.
msi b150m mortar, asrock b150m pro4,de minimum egy asrock h110m-hds.
2x4GB ddr4 ram ~ 13k
SSD: 2016-ban már eléggé alap dolog. 120GB kingston fury ~ 13k380 4GB ok.
-
membrandj
nagyúr
Hát kezdheted úgy,hogy:
cm n300 ~ 13k
120GB kingston fury ssd ~ 13k
cm hyper 212 evo ~ 10k
gtx 750 TI 2GB v gtx 950 2GB ~ 37-47kHa viszont újabb, multiplayer játékok is lennének, akkor proci szinten is fejleszteni kellene.
min:
i5-4440
asrock b85m pro4, gigabyte b85m-d3h
ram: ddr3 , akkor okdrágábban:
i5-6500
msi b150m mortar, asrock b150m pro4
2x4GB ddr4 ram.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
BreakDown
csendes tag
válasz membrandj #110190 üzenetére
- Memória téren mondhatsz valamit, utánajárok kicsit jobban.
- Hát azért az első generációs 870-esemhez képest elég nagy ugrás lenne az a 6100-as. Igazából a különböző játékteszteket figyelve arra jutottam, hogy a legtöbb összehasonlításnál (R9 380-as vagy GTX 960-as vidi mellett) nincs brutális fps eltérés az i3 6100 között és az i5 6500 vagy 6600 között. Néhány játéknál szinte teljesen egyforma, a legtöbbnél 10-15 fpsel teljesít jobban utóbbi kettő. Árban viszont elég komoly az eltérés, hiszen egy két magos 6100-as 34 ezer, míg a 6500 56 ezer körül mozog, a 6600 meg mostanság ment le 63 ezerre. Szóval majdnem a duplája az i5 6600, pedig szerintem nem tud annyival többet.
Ezért is írtam, hogy ár/érték arányban szerintem a 6100-as jelenleg az egyik legjobb megoldás, persze annak aki tisztában van vele hogy ennyi pénzért mire számíthat maximum.
- Alaplap ügyben rákeresek ezekre, köszönöm az infót.
- Hát ismerősnek SSD van, és valóban gyorsabban betölt a rendszer, stb., de én eddig is megvoltam nélküle. Igazából jelenleg nem fér bele a keretbe, de később elképzelhető hogy pótolom majd a hiányt. Nem élvez nálam prioritást, nah. Embere válogatja, kinek mi a fontossági sorrend.
- A vidi kártya volt az egyetlen, ami mindhárom tervezett konfigomban azonos. Örülök, hogy szerinted is jó lépés lenne részemről.
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet?
Legfőképp játékra, de nyilván alapdolgokra is, mint netezés, irodai dolgok, esetleg filmnézés.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Egyedül RAM van (8GB DDR3)
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
CPU, alaplap, VGA, táp, SSD (szerintem a 120GB elég, de ha 250GB körüli is hasonló áron van, akkor az is jó), gépház
4. Mennyi a kereted rá?
280-290 körül
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
FullHD, és abban is játszok.Preferenciának annyi, hogy CPU Intel legyen
tuning nem fontos a CPU-t/alaplapot nézveIlletve még annyi, hogy nem tudom érdemes-e Skylake/DDR4 párosításban gondolkodni, vagy elég a DDR3 is (mert akkor esetleg a RAM cseréjén is el lehetne gondolkodni, de ha lehet, akkor inkább maradnék a DDR3-nál)?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
membrandj
nagyúr
válasz BreakDown #110195 üzenetére
i7: 4 mag, 8 szál.
i3: 2 mag, 4 szál.1 szálra levetített teljesítményeben lényegesen erősebb az új i3.
A játéktesztek viszont single playerről szólnak, ahol nem számít annyira a proci. Multinál már annál inkább.Vga: pl egy komolyabb multinál az i3 már nem fogja teljesen kipörgetni a 380-at. Single alatt szinte mindenhol.
i3 jelenleg olcsó, jó megoldás lehet,de időtállónak nem mondanám.HREH
DDR3 + 1151-nek nincs értelme.
i5-6500 ~ 65k
msi b150m mortar, asrock b150m pro4 ~ 25k
2x4GB ddr4 ram ~13k
240GB kingston fury ssd ~ 23k
gtx 960 4GB ~ 65k
cm n300, corsair 200R ~13-18k
fsp hexa+ 500W, fsp raider 550, xfx 550, seasonic m12 520W ~ 15-25k
~220-230k.Drágább, jobb: gtx 970 msi gaming, asus strix ~ 110k. Illetve majd valamikor a nyár folyamán jönnek az új nvidia kártyák,de az árakról, érkezési időpontokról még csak tippelgetések mennek.
-
D3athBlaze
csendes újonc
Hello egy új gépet szeretnék játékra és kíváncsi lennék a véleményetekre mert annyira nem vagyok otthon a témában.
ház: nzxt s340
alaplap: Gigabyte GA-Z170-HD3P
táp: FSP 550W Raider 80+
winchester : 1TB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 64MB
videokártya: MSI GeForce GTX 960 GAMING 4G
processzor: Intel Core i5-6600K
ram: 16GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14
SSD: 120GB Kingston SSD SATA3
hűtő: Cooler Master Hyper 212 EVO Univerzális CPU hűtő[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz D3athBlaze #110198 üzenetére
A lap és a proci belépő szintű tunig lapok. Így nincs sok értelme.
msi b150m mortar, asrock b150m pro4 ha atx-et akarsz: gigabyte b150-hd3p
i5-6500
hűtő ok
2x4GB ddr4 ram
gtx 970 msi gaming, asus strix
HDD: wd blue ezex 1TB
SSD: Kingston fury legyen, ne v300.
táp, ház okA lapon,procin,ramon fogtál jó pár ezret. Ha nem fér bele a 970, akkor maradjon a 960,de tuningra költeni felesleges. Főleg minimál tuningra. + 2 fps-t ha kapsz, akkor sokat mondtam. Ha pedig arra alapozva akarsz tuningot,hogy majd pár év múlva meghúzod ha kevés lesz, akkor ez hibás ötlet. Pár év múlva, ha kevés lesz egy sima i5-6500 pl, akkor hiába húzod a 6600k-t, mert ott nem az órajel , hanem a technológia lesz már kevés.
Ha nem lesz 970 és marad cash, akkor 2x8GB ddr4 ram mehet és 240GB kingston fury ssd.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest