Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz tildy #3461 üzenetére

    Pontosan mennyivel kell jobban odafigyelni egy motorosra, mint a közlekedés egyéb résztvevőire?

    Ugyanúgy figyelek a motorosokra, mint a biciklisekre és a gyalogosokra. De amikor egy 2 km hosszú egyenes elején elkezdek előzni (meglehetős sebességkülönbséggel), és már a másik autó mellett vagyok, amikor szemből feltűnik egy motoros, és úgy ér mellém, hogy még nem tudtam befejezni az előzést, és még csak nem is lassít, pedig szűk az út és szar a padka, akkor mégis mire figyeljek? Amikor kereszteződésben hajtok ki a védett útra, elnézek balra, semmi, elnézek jobbra, semmi, indulnék, és ott van egy, a megengedett sebesség többszörösével közeledő motoros, akkor mire tudok figyelni?

    Elhiszem, hogy Budapesten az a motorosok bánata, hogy nem engedik őket előregurulni a pirosnál, itt vidéken kicsit más a helyzet, és a motoros-autós balesetek nagy részében sajnos a motoros által elkövetett gyorshajtás a kiváltó ok. Legalábbis országúton. Lakott területen meg a kisvárosi menőcsávók vezetik a statisztikákat a robogóikkal.

    Mindennek függvényében, és eddigi tapasztalataim alapján motorost és kerékpárost eleve gyanakvással és fokozott óvatossággal közelítek meg, lévén totálisan kiszámíthatatlanok, és jó részük hajlamos kamikaze-módba kapcsolni, és ezzel szerintem az autósok jó nagy része is így van.

    Úgyhogy rajtam nem múlik a dolog, én figyelek, csak örülnék, ha ők is hagynák, hogy vigyázzak rájuk...

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák