Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • föccer

    nagyúr

    válasz attiati #9721 üzenetére

    A szakmai része annyiból érdekel, hogy szeretem érteni a dolgokat magam körül. Az ilyen "magasröptű" gazdasághoz nem értek. Ami kevés tudásom van, azt leginkább innen a topikból, tőletek szedtem össze. De vannak olyan dolgok (lehet csak tudatlanságom miatt) de szúrja az ember szemét. Mint például az a tény, hogy jóval nagyobb kamatot fizet ki az állam a hazánkban lévő tőkére, mint amennyit ebből a pénzből ki tudunk termelni. Paraszti ésszel végig gondolva ez azt jelenti, hogy fizetünk azért, hogy tovább adósodhassunk.

    A másik nagy bajom ezzel a témával kapcsolatosan az, hogy nagyon fel tud bosszantani az, ha valaki szándékosan kárt okoz egy közösségnek. És sajnos egy jó ideje csak ezt látom az ország felső vezetésében, függetlenül attól, hogy éppen milyen színekben pompázik a kormány.

    De ez megint más lapra tartozik. :)

    Ha esetleg van valami közérthető, olvasmányos, nem túl hosszú leírásod a gazdaság működéséről, azt szívesen elolvasnám. Márcsak a tájékozódás végett it.

    üdv, föccer

    mod: (#9722) fokukac: Valami ilyesmi adatot hallottam a tv-ből, hogy a ksh adatok szerint a 3. negyedévben valami ilyen eredményt sikerült elérnünk. bár lehet, hogy ennek a valóság alapja annyi, mint hogy én megérdemelten kaptam 3-ast közgazdaságtanból :)

    üdv, föccer

    [ Szerkesztve ]

    Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.

Új hozzászólás Aktív témák