Új hozzászólás Aktív témák

  • robi212

    tag

    válasz aujjobba #80941 üzenetére

    "Egyébként egy részét forintos allamkotvenybe, egyet P€MÁP-ba, valamennyit esetleg cash-be, ha nagyon kell a likviditás."
    és #80942 nort_on
    1. És ezt milyen arányban ~8 milliónál? Valamint melyik államkötvénybe?
    Azon belül mennyit rövid, közép, hosszútávra?

    2. Egy csak rövid távú opciót is meghallgatnék. Valamennyire fontos lenne nekem a rövid táv és csak azért, mert nincs bizodalmam a magyar állam felé, annak ellenére, hogy az elmúlt néhány hét általatok is linkelt prognózisaiban sehol sem szerepel semmilyen crach.
    Pl. ennél az esetnél nekem mindig az all in DKJ jut eszembe 2-3 hónapokra, ami persze semennyire nem diverzifikált, de nem is egy beláthatatlanul hosszú idő.

    +
    Szerintem pénzügyi tudás nélkül ezért "menekül(né)nek" emberek első körben a devizába, mert most olyan hírek vannak, amikre korábban nem volt példa, vagy nem ennyire kormány szinten is látható módon. És szerintem legtöbben azért gonfdolunk devizára (meg cihára), mert ha a nem túl távoli jövőben helyre áll a rend, abból könnyű visszajönni, nincs lekötés, stb.
    A másik pedig - legalábbis részemről volt ilyen - a háborús para. Hogy ha ideér a háború, akkor csak felkapom a pár 10 ezer euróm, be a kocsiba és irány a nyugat és van miből túlélni, nem marad az államnál a zsöci.

    Köszi előre is :)

    Ha a Vasembert felcseréled Bádogemberre, már nem ugyanazt a filmet nézed.

Új hozzászólás Aktív témák