Új hozzászólás Aktív témák

  • DanielLong

    senior tag

    válasz julius666 #43871 üzenetére

    Ok, a kuruzslás kifejezés erős volt az előbb, most megnéztem még egyszer a két cikket:
    Április 23-ai Zsiday cikk: "Ennek csakis egy következménye lehet: mivel a reprodukciós rátát még karanténnal is alig sikerült egy alá szorítani, a "nyitás" után szinte biztos, hogy 1 fölé fog menni, azaz újra elkezd terjedni a vírus."
    "...ezért a 2020-as évben a járvány fog uralni mindent Európában és USA-ban is. Ebből nem lesz így V alakú fellendülés, hanem egész éves szenvedés, sok gazdasági kárral, és halottal. A befektetők azt hiszik, hogy az élet nyártól lassan visszatér a rendes kerékvágásba. Attól tartok tévednek." Közben SP500 ~2780

    Május 10-ei: "a legtöbb országban április közepe-végére úgy tűnik megtanulták az emberek, hogy lehet maszkkal együtt élni... ...és ez jelentősen lecsökkentette a vírus terjedését, akár bőven 1 alá is víve a reprodukciós rátát (0,6-0,7-0,8 országtól függően). Így könnyen elképzelhető, hogy még a nyitás után sem megy jelentősen 1 fölé a ráta"
    "Összességében tehát lehet, hogy a nyarat viszonylag problémamenetesen le lehet zavarni, és ráadásul irgalmatlan pénzbőség van a piacokon. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a korábbi következtetésem téves volt, és bár gazdaságilag továbbra is tartósan nehéznek, szenvedéssel telinek látom a 2020-as évet, és nagy valószínűségét látom egy új, őszi fertőzési hullámnak, könnyen lehet, hogy a nyári megnyugvás és pénzbőség hatására a részvénypiacok is kapnak még több hét, akár több hónap haladékot." Közben SP500 ~2880

    Legalább őszintén megírja, hogy tévedett, de úgy érzem itt alaposan lyukra futott a reprodukciós rátával, pedig az első cikkben igencsak ostorozta a vezetést, most meg úgy tűnik, mégsem olyan rossz a helyzet. Két hét múlva gondolom majd megint igazít a teóriáján az aktuális helyzet függvényében.

    Az olaj kapcsán pedig az a meglátásom, hogy a szakembörök láthatták volna legalább annyira előre a lépéseket, hogy ne vizionáljanak rekord alacsony árakat májusra és júniusra. Kezdem azt gondolni, hogy még az elvileg szakértő is totál sötétben tapogatózik és fogalma sincs az igazi szándékokról és politikai összefüggésekről. Emlékszem, még arról szólt a fáma, hogy Szaúd-Arábiának mennyire jó az alacsony ár, hisz olcsón termel és kiszorítja a shale-t. Erre most gyakorlatilag maguktól vágtak még 1mbpd. Na szóval feladom, hogy megpróbáljam megérteni és kikövetkeztetni a dolgokat. :))

    szerk: Ami az olajnál még inkább feladja a leckét az az, hogy itt hiába árazza a majd három hónappal későbbi fogyasztást, ha most kell eltárolnia a nyersanyagot, de már minden fullon van. Ez itt számomra megint egy olyan pont, ahol messze nem elég, hogy simán az US tárolók állását meg a napi túltermelést megnézem és abból megmondom, hogy mekkora bajban van az ágazat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák