Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz Lex Icon #39361 üzenetére

    A penzugyi termekek "olcsoak" Nemetorszagban, ha jo helyen bankol az ember. Ertekpapir szamla az online bankoknal legtobbszor ingyenes, csak a kibocsatoi dijakat kell fizetni evente.

    Rengeteg akcios ETF vagy bef.alap van, amit kisebb osszeggel is lehet havi megtakaritasba betenni extra koltseg nelkul. Tehat amig Mo-n 6,5 euro az ETF vasarlas, addig itt egy megtakaritsos ETF ha csak 30 euroert is vasarolsz mar ingyen van.

    Az atlag nemet nem erzi az altalam pedzegetett temakat, neki amit en szocko demagog szovegnek titulalok az teljesen normalis. Atlag Hans-nak nemet viszonyok kozott sincs erzekelheto megtakaritasa. Az alacsony kamatok miatt a pici bankbetetje joval kevesebbet hoz, mint ami felett adoznia kellene. Reszvenyei nincsenek, nem tudja ertelmezni, hogy valakinek evente lehet 806 euronal tobb kamat vagy osztalek bevetele, nyeresegrol meg ne is beszeljunk.

    Ez nagyjabol olyan, mint hogy mi itt arrol filozofalunk, hogy a PMAP vagy a MAP+ eri meg jobban, amikor a rokonaim nagy reszenek az a legnagyobb baja honap vege fele, hogy mibol vegyenek ennivalot, megtakaritasra nem is tudnak gondolni.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák