Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    Az en esetemben: Raiffeisen-nel van bankszamlam. Ebben szerencsere ingyenes az utalas. Tehat fogom magam, a cetelemet valasztva 1,85%-ot fizet, atutalom a penzt, egy evig tartom. Kamatado utan egymilliora 15725 Ft-ot kapok. Kell cash-ben, egyszerre. Mindegy mire. Penztari kifizetes 0,4% + 0,6%. Tehat az 1,5725%-os kamatbol marad 0,5725%. Mivel a gepkocsi nyeremeny betetkonyvben nem a hosszutavu megtakaritasaim tartom, igy 5700 Ft-ert meggondolando, hogy mennyire eri meg a cetelem utan jarni. A mostani egyeb szamlacsomagoknal 0,15% + 0,3%-os utalasi dij mellett kemeny 1225 Ft marad 1 teljes ev utan a cetelemes megtakaritas eseten. Akkor mar inkabb a gepkocsi nyeremeny betetkonyv es max nem nyerek vele semmit.

    A webkincstar kartyas fizetessel mar egy fokkal jobb. Pl. a 3 eves PMAK ha ido elott felbontom, mert valami miatt kell a penz, akkor az 1%-os buntetokamat mellett 2,5%-ot kapok. elozo pelda, 1 ev eseten 25 ezer HUF lenne a kamat, minusz kamatado es mar csak 21250 Ft-om marad. Ha cash-ben kell, akkor penztari kifizetest kovetoen megmarad a teljes penz, mert ugye allamkincstar (meg) nem ker erte semmit.

    Meg mindig azt mondom, hogy a konnyen hozzaferheto nem hosszutavu "megtakaritast" erdemes lehet OTP gepkocsi nyeremeny betetkonyvben tartani. Ha meg az autot megnyerte vele valaki, annak jackpot :-)

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák