Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    addikt

    válasz Stanlee #27824 üzenetére

    Ezzel az a gond, hogy a 4-es és 5-ös pontot már kapásból buktam, annyira nem vagyok fiatal, 30-on túl (igaz annyira nem sokkal) családdal már annyira nem opció a low cost külföldön tengődés - gondolkoztam azon, hogy ha kimennék valahova, akkor idővel vinném őket is.

    zsoltee10: generációkon átívelő tőkefelhalmozás valamennyire jellemző a családon belül, viszont itt ugye csak a rendszerváltás utáni időszak játszik, tehát 27 év, és ennek kb. a felében csak a szüleim tettek hozzá - mindenesetre ilyen alapon szerintem 2-3 generációnak el kell telnie, hogy már egy olyan biztos vagyonról beszéljünk, aminek a hozamaiból megélnek az aktuális utódok (és akkor szerencsével egy dzsentri sincs a családban, aki csak elveri a pénzt :) ).

    hati: nálunk barátnőm kb. fele annyit keres mint én, így azért inkább csak az én fizetésemből lehet megtakarítani, ráadásul a gyerek miatt ő 1-2 évre kiesik - igaz, most legalább meglesz már a közgazdász diplomája is, hátha azzal tud majd jobban fizető állást találni.

    A célom az, hogy szakmailag oda eljussak, hogy a jelenlegi bérem kétszeresét keressem, abból már szerintem simán meg lehetne takarítani évi 4 milliót, ha az életszínvonalamat nem emelem arányosan.

Új hozzászólás Aktív témák