Új hozzászólás Aktív témák

  • fokukac

    nagyúr

    válasz viharhozo #20929 üzenetére

    Ez nem egészen így van.
    A kártyatársaságok valóban korrekt árfolyamokkal dolgoznak, viszont ők általában az fő elszámoló devizanemükre (euróra / dollárra) konvertálnak, és azt számolja el a számlavezető bank a saját deviza eladási árfolyamán.

    A legrészletesebben leírva a cib-nél találtam meg: [link]
    de a Budapest Banknál is hasonlóan csak USD és EUR van felsorolva a kártya-elszámolási árfolyamnál. [link]

    Rafis leírás: [link] A nemzetközi kártyaszervezet a tranzakciót HUF-ban vagy USD-ben vagy EUR-ban számolja el, amennyiben ezen elszámolási devizanemektől eltérô devizanemben történik a tranzakció, a nemzetközi kártyaszervezet az általa alkalmazott árfolyamon végzi az átváltást és számolja át a tranzakció összegét. A tranzakció helye nem meghatározó az elszámolás devizaneme szempontjából. Amennyiben a bankkártyához rendelt fizetési számla devizaneme eltér a kártyatársaság által az elszámolás során alkalmazott devizanemtől, akkor a Bank az átszámítandó összeget a konverzió napján érvényes saját banki deviza vételi/eladási árfolyamon konvertálja, és a mindenkori Kondíciós Lista szerinti konverziós költségekkel növelt összeggel terheli meg a fizetési számlát.

    az otp-nél is hasonló van: [link]

    a cib-es táblázat:

    a kedvencem a táblázat jobb alsó sarka, azaz egyéb devizanemben végzett tranzakció, visa-s usd alapú kártyával előbb euró lesz, majd forint, majd végül usd. Vagy az euró alapú mastercard, aminél ebben az esetben pont fordítva, előbb usd lesz, majd forint, majd EUR.
    simplicity, júnó :)

    [ Szerkesztve ]

    Pleased to meet you - hope you guess my name

Új hozzászólás Aktív témák