Új hozzászólás Aktív témák

  • viharhozo

    addikt

    válasz fokukac #20738 üzenetére

    Nem ertem ezt a siras-rivast. 2001 ota az eurozona inflacioja ~30% volt, Magyarorszage 85%. A forint az elmult 13 evben 55%-ot vesztett az ertekebol az eurohoz kepest. Osszessegeben ebben az idoszakban nyilvan tortent azert valami kozeledes az eurozonahoz, a magyar termeles hatekonyabb lett, tehat a valos ertekvesztes ennel azert kisebb, 30-40% korul lehet.

    A 2001-es arfolyamparitas 276 Ft/HUF volt. Azon nyilvan lehet vitatkozni, hogy ez mennyire volt valos, de a sav eros szelet jelento 240-nel szamolva is 325 koruli EURHUF-ot kapnank, 276-nal meg 370 korulit. De ezzel vmiert senki nem hajlando szembenezni, helyette hulyitjuk a nepet a 280-as euroval. Gyerekek, ez van, ez a penz egyszeruen nem er annyit, az elmult 13 evben szarra inflaltak (az inflacios adatokbol az is egyertelmu, h elsosorban kik).

    Evek ota ugatom, h a Gyurcsany-Draskovics-fele frankhitel + elszallo ktsgvetes + magas inflacio + EURCHF-faktor, amire a magyaroknak a vilagon semmi befolyasuk nincs modell egeszen elkepesztoen mocsok dolog. Es ez nem olyan, h bocs, ocsi, elloptuk, ez van, ez legalabb egy evtizedre hazavagta az orszagot.

    Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Új hozzászólás Aktív témák