Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz maross #11610 üzenetére

    Ha jól emlékszem, senki nem kergette bottal az á'ampo'gárokat a bankba, hogy itt és most azonnal vállalják túl magukat a svejcifrankos hitellel.

    Mindenki ki tudta számolni, hogy forint alapú (árfolyamkockázat mentes) hitellel mennyit tudna felvenni, és mennyi törlesztőt tudna vállalni. De még csak nem is kellett volna fejből, a kisasszonykának a pult mögött éppen ez a dolga. Na, pont ez az a hitelösszeg, amire az adott háztartás kalibrálva van, maximum ennyit szabad felvenni, vagy egy kicsit kevesebbet, mert jöhet bármi baj. Az, hogy frankban olcsóbb, pillanatnyi haszon, ki kell használni, de nem úgy, hogy többet vállalsz, hanem úgy, hogy a havi részlet fennmaradó részét félreteszed szűkebb időkre.

    Az, hogy az emberek elhitték, hogy ennél másfélszer-kétszer tovább ér a takaró, az volt a legelső butaság és mohóság, amire a bankok persze hogy rá is játszottak, ez a dolguk.

    Csepp ép és józan paraszti ésszel ma nincs problémája annak sem, aki devizában vett fel hitelt. (Éppen ezért megvan a véleményem erről az egész devizahiteles-mentő balhéról, de ez már politika)

Új hozzászólás Aktív témák