Új hozzászólás Aktív témák

  • vati

    senior tag

    Sziasztok! Két kérdésem lenne:

    1/ Jól értelmezem, hogy az aug. 31.-e előtt jegyzett nyílvégű befektetési jegyek mentesek a kamatadó után egészen a visszaváltásig? (Tehát ha most berakom és nem nyúlok hozzá, bármikori visszaváltáskor adómentes lesz a hozama)

    2/ Egymilliót akarok befektetni most, könnyen mobilizálható ÉS adómentes módon. A lekötött betétek ezért kiestek, maradnak a nyíltvégű alapok. Sokkal jobban parázok attól, hogy idő előtt szükségem lehet a pénzre (családi tartalék funkciója is lenne) mint attól, hogy pár hónapra bukó lesz az árfolyam. Igazából nem is akarom belátható idő múlva kivenni a befektetést, ha jól mennek a dolgaim, sok évre benthagynám.
    Ennek fényében mit gondolnátok egy ilyen portfólióról?
    - 50% OTP Ingatlanbefektetési Alap (nem túl erős hozam, de eléggé biztos és stabil)
    - 25% OTP Abszolút Hozam alap (aktív alapkezelés, piaci helyzettől függően részvény- vagy kötvényalapokba átcsoportosít. Kicsit félek tőle, mert nagyon új, de jól hangzik)
    - 25% OTP UBS (kis optimizmussal feltehető hogy éves szinten az ingatlan feletti hozamot produkál. Csak akkor esz meg a pipa, ha pl. a Quality -amitől most félnék mint a tűztől-, mégis sokkal jobban áll 1 év múlva)
    A második 25-25%al játszanék szükség esetén, az ingatlant hosszú távra szánom.
    Ebből kiderülhet, hogy az OTPnél van számlám, és egyelőre ott is akarok maradni.

    [Szerkesztve]

    Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."

Új hozzászólás Aktív témák