Új hozzászólás Aktív témák

  • aAron_

    őstag

    válasz PredatorZoli #102080 üzenetére

    Saját ingatlan anti-hedge is, mert növeli a kitettséget egy olyan ország felé, amitől már bármiféle befektetés nélkül is nagy mértékben függsz.

    Szimplán hozam maximalizálásra szerintem senki sem törekszik, akkor elég lenne megvenni a legnagyobb hozamú eszközt. Ma már bárki számára elérhető diverzifikáció ez egyetlen módszer, amivel a kockázat növelése nélkül nagyobb hozam, vagy változatlan hozam mellett alacsonyabb kockázat elérhető. Hogy ki melyiket választja, egyéni preferencia kérdése. 90%-ban egy darab befektetési ingatlanban lenni nekem ebbe viszont nem fér bele.

    Arra akarok rávilágítani, hogy nem lehet csak így rávágni, hogy tartsa meg az ingatlanját, az a legjobb döntés. Mint minden, ez is egy komplex döntés, sok mindent kell mérlegelni. Egy pár mondatos hsz. ehhez nem ad elég információt. Nem tudjuk, hogy most hol lakik, tervez-e oda költözni, vannak-e gyerekei, milyen a munkahelye, stb. Lakáshatási célú ingatlan szülőként már nyilván sokkal kevésbé pénzügyi kérdés.

    Plusz, ha úgy tette volna fel a kérdését, hogy van 45 MFt-om, bele tegyem-e az egészet egy lakásba, szerintem nem sokan mondtátok volna, hogy igen, ez egy jó ötlet. Pedig költségektől eltekintve (ami akár egy jó vételi ajánlat teljes mértékben kompenzálni tud), pontosan ezt a kérdést tette fel.

    #102086bandus: Kiutalni bármikor ki lehet az EUR-t is, átváltani HUF-ra, és vissza PMÁP-ba. Deviza váltástól eltekintve ez teljesen költség mentes, pár órás művelet. Szóval ne emiatt vegyenek EMÁP-ot. :)

    [ Szerkesztve ]

    What is your ikigai?

Új hozzászólás Aktív témák