Új hozzászólás Aktív témák

  • adik

    őstag

    válasz grabber #9397 üzenetére

    Szia,
    Igen, vannak olyan objektívek, amiken csak kézi élességállítás van. Ezek elsősorban veterán obik, vagy a mai luxuskategória néhány képviselője. Új obiknál nem jellemző. Igen, majd' az összes új obin van kézi élességállítás is (egy-két nagyon kirívó és nagyon ritka kivétel van csak).

    DSLR és bridge között alapvető különbség (legalább) egy tükör, és hogy általában lehet a tükrösnek cserélni az obiját (egy régi Olympus van, aminek nem lehet, de már azt sem gyártják igen sok év óta).
    Szóval DSLR-nél az obi képét egy tükör vetíti a keresőbe, és exponáláskor ez a tükör felcsapódik, hogy az obi vetített képe a tükör mögött lévő szenzorra vetüljön, majd vissza. Ez alatt a rövidke idő alatt persze semmi nem látszódik a keresőben. Bridge gépnél nincs ilyen, ott a szenzor non-stop megy, az "lát" és vetíti a képet a kijelzőnek, exponáláskor pedig egy pillanatot ment csak el, de azt a teljes felbontásában teszi akkor.
    Élőkép most már egyre több DSLR-en van, elsősorban pont azok kedvéért, akik kompakon szocializálódtak. Egy idő múlva már nem is fogod használni, annyival szebb, tisztább képe van a keresőnek (amilyen a fényképnek sem :D )

    inglisül, röviden (azért dzsanázzátok, hogy az első példa egy dslr-re egy Pentax K10d. No comment :DDD )

    [ Szerkesztve ]

    Kettő, csipkebokor vessző!

Új hozzászólás Aktív témák