Új hozzászólás Aktív témák

  • MuMa012

    tag

    Sziasztok!
    Azért írok, mert kacérkodom egy új fényképezőgép vásárlásával. Szeretnék véleményt kérni tapasztaltabb használóktól.
    Jelenleg Canon PowerShot SX40HS modellem van, amit 2012-ben vásároltam. Nagyon elégedett vagyok vele, mert 35x-s optikai zoomja van, forgatható a képernyője, szép videót vesz fel és alapvetően kielégíti az igényeimet. A váltás oka alapvetően kettős lenne: Egyrészt jobb képminőséget szeretnék elérni, másrészt fontos, hogy távirányítóval is tudjam kezelni.
    Teljesen átlagos felhasználónak tartom magam, vagyis az automatikus módot használom 90%-ban, a maradék 10%-ban pedig csak azt a pár trükköt állítom be az egyéni módban amit megtanultam könyvekből a különböző szituációk (pl. tűzijáték) felvételéhez. Makrót keveset használok, s zömmel természeti, városi témákat fotózok városnézéseim során, illetve ami még fontos, hogy levéltárakban digitalizálok a fényképezőgépemmel iratokat. Utóbbi miatt fontos az automatikus fókuszálás (különböző másolatok, papírméret stb.). Utóbbi miatt lenne fontos a távirányító, mert jelenleg hiába van ehhez állványom, kézzel fárasztó több napon át 8 órában kattintgatni.
    Milyen gépet javasolnátok? Cserélhető objektíves gépekben is gondolkodtam egy darabig, de nagyon élvezem azt, hogy a nagy zoommal szinte azonnal "messzire látok" vele.
    Előre is köszönöm a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák