Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
novaktomi
csendes tag
Sziasztok. Milyen vízálló fényképezőt ajánlanátok? WIFI vagy Nfc nem árt ha van benne. Köszi
-
rozsika54
újonc
Sziasztok.
Gép vásárlás előtt állok. Sokat olvasgattam. Ez a két gép jön be. Árban ugyanannyi. Sony RX100 vagy Sony alpha 5000. Szerintetek melyik gép csinál jobb képet beltérben is?
-
Tin_Shield
őstag
válasz rozsika54 #51753 üzenetére
Elég hasonló végeredményt kapsz. Az a5000-ben nagyobb a szenzor, az RX100-ban pedig az optika fényerősebb, ezek ebben a konkrét esetben elég jól kompenzálják egymást, legalábbis a nagylátó végen. (Ha azonban az a5000-re felcsavarsz egy fényerős objektívet - akár egy filléres manuális darabot -, egyértelműen jobb eredményt kapsz)
Kültéren és/vagy jó fényviszonyok van némi dinamika előnye az a5000-nek a nagyobb szenzor miatt. Az RX100-ba az 1/2000 miatt szerintem elkélne egy beépített ND filter.[ Szerkesztve ]
-
novaktomi
csendes tag
válasz .: JuSzT :. #51752 üzenetére
Köszi
-
rozsika54
újonc
válasz Tin_Shield #51754 üzenetére
Köszi a választ. És te melyiket választanád? Vagy másik gépet ajánlanál?
-
Tin_Shield
őstag
válasz rozsika54 #51757 üzenetére
Attól függ, ha nem tervezel további objektív(ek)et, csak az a5000 kit vagy az RX100 van versenyben, akkor az RX100. A Panasonic LX7 lehet még érdekes az RX100 mellett, van néhány előnye (szélesebb nagylátószög, jobb minőségű optika) és van pár hátránya (kisebb szenzor, gyengébb jpg képek).
-
rozsika54
újonc
válasz Tin_Shield #51758 üzenetére
Nem tervezek objektívet venni. Szóba jöhet más gép is. Csak visszafele ahogy olvasgattam, mindenki nagyon ajánlotta a sony RX100-at. Igaz van vagy három éves gép. Jó lenne ha lenne kihajtható LCD, de ilyen árban nem találtam még ilyen csúcskompakt gépet.
-
Tin_Shield
őstag
válasz rozsika54 #51759 üzenetére
Nem is innen indult az RX100 ára anno , pont azért ennyi mert már egy 3 éves (kifutott) típusról van szó. Ettől függetlenül persze még mindig ütős kis masina, jelenleg a kategórián belül az egyik bestbuy.
Ha a specifikációja megfelel, akkor már csak egy fogáspróba kell valahol, ha azon is "átmegy", akkor bátran bele lehet ugrani. -
Vyndree
őstag
Esetleg anyagilag még belefér, akkor vess egy pillantást az Olympus Stylus 1-re. Előnye a 10x zoom (RX100 3,6x és a fix 2,8-as fényerő, valamint a kereső ami napsütésben elhanyagolhatatlan.
Érdemes megnézni milyen képeket készít.Kihajtható kijelző a fontos, akkor nézd meg az NX mini-t is, a nagy szenzor miatt jók a képei és videói sötétben is, az ára pedig a fele az RX100-nak.
-
pibácsi
senior tag
Igaz, hogy senki nem javasolta, de ha valahol még fellelhető akkor az Olympus XZ-2 számításba jöhet. Még néha garival is van eladó használt. Jó fényerős optika: 1,8-2-5-ig, kihajtható LCD, elég jó az érzékelő 1/1.7 (mint az LX-7-nél), Igaz az optikai zoom 4-es, (de 2x optikai szorzóval 8x). Érintő képernyő vezérlés stb. nagyon sokat tud a szoftver része. Igaz átnéző kereső nincs rajta. Kategóriájában az egyik csúcskompaktnak volt kikiáltva.
Üdv. Pibácsi
-
rozsika54
újonc
Hu, jó sok géptipust ajánlottatok. Át kell néznem mindegyiket. Nem akarok rosszul dönteni, hisz nem kevés pénzről van szó. Nem fogok tudni választani.
-
rizso
addikt
Végül lezárult a gépkeresés, ő lett a befutó
Van benne manuális mód, elfér párom táskájában, ha kell zoomolni is tudok vele, még a vele készült képek sem borzalmasak (vettem hozzá a beltéri fotózáshoz egy kis Hama Star 5-öt 2500-ért), és még van benne 1-2 funkció is, amit bullshitnek gondoltam, de így használat közben rájöttem, hogy nem is olyan rossz (pl. hogy wifin keresztül egyből lementhetem a képeket a gépemre vagy a telómra).
Ezzel elleszek jó pár hónapig, aztán lehet jövök fárasztani titeket egy kicsit komolyabb gép miatt
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
winfier
senior tag
Sziasztok!
Fényképezőgép vásárlás előtt állok. Olvasgattam a fórumot, nekem első olvasatra a NIKON D3200 -as gép jött be. Viszont szeretném tőletek megkérdezni, hogy esetlegesen milyen gépek jöhetnek még szóba, ajánlotok.
Azt hozzá kell tennem, hogy teljesen amatőr vagyok a fotózás világában!
Kb. 100-130e a keretem a gépre.Mire használnám:
- tájfotózás
- Hungaroringen (videózás) gyorsan mozgó járművek fényképezése."Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
-
rizso
addikt
Szerintem annyiért mondhatni ajándék volt Nyilván nem ezzel fogok a legnagyobb viharban 1 perc záridős bemozdulásmentes képeket lőni, de itthonra teljesen jó, vagy éppen ha elmegyek valahová kirándulni, bedobom a hátizsákba, ott is elfér, és mégis van nálam egy használható állvány...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Még 1 kérdés...
Ha 1 webshopban nézett fényképező leírásában nincs külön feltüntetve az, hogy van benn magyar menü, akkor abban nincs is, vagy a magyar menü alap?
Konkrétan erről a gépről van szó. A kérdés azért merült fel, mert más gépeknél ki van írva külön a magyar menü. -
Vyndree
őstag
válasz forras2 #51769 üzenetére
Azt írja a gyártó, hogy van benne magyar nyelv és a használati útmutatóban találtak is ezt erősítik meg:
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok.
Fényképezőgép vásárlás előtt állok. Nos, én olyasmit keresek, amivel szép képeket lehet csinálni, van rajta vaku. Lehessen vele szép képeket csinálni esőben, hóban, napsütésben, a lényeg h szép legyen.
Családi programok-nál ( születésnapok, ballagások, összejövtelek stb) túrázásánál, kirándulásnál, nyaralásnál tudjam használni, illetve jobb legyen neki a képe mint egy telefoné.Maximum 90-100.000 Ft-t tudok rá költeni.
-
Vyndree
őstag
válasz winfier #51765 üzenetére
Autokat honnan szeretned fotozni? A palya szelerol vagy a lelatorol? Az atfogas miatt kerdezem mert lehet tele objektivra lenne szukseged. A D3200 es egy megfelelo obi nem fog beleferni az anyagi keretedbe. Lumix FZ200, de az FZ38 vagy 45 is lehet jobb valasztas lenne. Tajfotora viszont valami nagyobb szenzoros gep kellene, ezeknek a pici szenzoros gepeknek nincs dinamikaja, szoval nem lesz ez olyan egyszeru.
-
-
rozsika54
újonc
Egy MILC gép jobb képeket készít egy csúcskompakttal szemben?
-
winfier
senior tag
válasz Vyndree #51774 üzenetére
Szia,
Nagy százalékban a lelátóról fotóznék. 1x 2x pedig a pálya széléről. Mint ahogy említettem nagyon kezdő vagyok a témában, így először amatőr szintén kezdeném a fotózát. A kellő alapok legyenek meg, utána kezdenék jobban foglalkozni a témával. Első olvasatra nekem ebben az árkategóriában ds3200 tűnt a legjobb alapnak a kezdésre.
"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
Vyndree
őstag
válasz winfier #51781 üzenetére
A D3200 egy nagyon jó gép, de kitobival nem fogsz jó képeket készíteni vele a lelátóról. Tele obira lenne szükséged, de az nem fér a keretbe, azért ajánlottam a bridge gépeket.
Nem kell ócska gépet venned azért mert kezdő vagy, jó géppel is meg lehet tanulni. Aki vezetni tanul se könnyebb neki Marutival, mint egy jó autóval és nem is nehezebb, sőt. Így van ez a fotózással is, azért mert egy gép drága pl Canon 5D, nem nehezebb vele fotózni, mint a D3000-el. -
Vyndree
őstag
válasz rozsika54 #51784 üzenetére
Szép képeket szeretnél 50 körül neked is az 1"-os milc lenne a jó választás. Kicsi mint egy kompakt, de a képei nagyon szépek.
Nekem volt NX mini, de a Nikon 1 is szép képenet dobál. hasonlóan jók a videóik is. Kirándulni, családi fotókhoz tőkéletes választás. Esetleg hasznátan Sony NEX vagy ilce3000 még ami 50 körül van, vagy a Samsung NX300 és NX3000 ami jó áras. Továbbá ott vannak a Pana és az Olympus e-pl sorozta, nézz át a másik topicba, ott rengeteget olvasi róluk. -
Tikakukac
titán
Adott a kis E-PL5 meg egy fix 20mm-es pana és egy 12-32mm-es obi. A 20-as elég sokat bénázik AF-ben a másikkal meg cserélni is kell mindig, nekem továbbra sem begyere.
Kérdés: kacérkodom egy LX100-al olykor csipegethető 170k körül aprókon. Tudná sacc/kb azt amit a mostani szett csak kevesebb szerencsétlenkedéssel? Dönthető kijelző mondjuk nagy - meg a touch is, de cserébe van wifis vezérlés ami sokszor jó lett volna már.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
rizso
addikt
válasz Tikakukac #51786 üzenetére
Egyetértek sideburns kollégával, én is simán cserélném, a mostanidat meg átveszem 25-be mindennel együtt
-
Tikakukac
titán
válasz sideburns #51787 üzenetére
Na jó, moncsira bedobom a kalibrált profilt és megnézem miket lő, az Olyt a jpeg motor miatt nagyon megszerettem, igaz azóta kicsit jobb lettem utómunkában bár utálom még mindig.
rizso: Na csak várd ki, egész nap a füled mellett fogok sorozatokat lőni majd megtudod mi az a mirrorless.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
vond
MODERÁTOR
Egy LX100-ra nekem is nagyon fáj a fogam. Bár jelenleg még egy LX7 sem jön össze.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
-
rizso
addikt
válasz Tikakukac #51789 üzenetére
Te meg megtudod mi is az a kompakt utazózoom
-
vond
MODERÁTOR
-
Tikakukac
titán
Van 2 TZ sorozatos Panasonicom is otthon, szóval tudom én azt
vond: LX7 70k LX100 170K, köbö ezt úgy néztem ki, ezt tudom is tartani úgy ahogy. Újat nem, az E-PL5 onnan volt, jó is ez, de a bukót nem nagyon szeretem nyelni, mondjuk a 2 kitobi árában elment, a táska remek szóval olyan 15k-t ha buktam 1,5 év alatt az nem gázos.
sideburns: Nem LX7 vs 100 hanem E-PL5 vs LX7 szinten. Ha nagyon nem bírnék vele akkor kell a nagyobb lap és akkor marad az újabb. De ha nem vészes akkor most inkább nem verném bele a pénzköteget.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Ismer valaki külföldi fotós apró oldalakat (EU-n belül)?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Tikakukac
titán
válasz sideburns #51795 üzenetére
Nem abban a viszonylatban hanem úgy általánosan gondoltam
Este hozok is el elviekben egy szép darabot elég olcsón full doboz miegymás, és tesztelünk. Ha bejön akkor az marad és később lépek LX100-ra
-
dragonfx
veterán
sziasztok!
szeretnék venni 25-30 között átlagos felhazsnálásra egy kompakt gépet.
a canon ixus széria ami leginkább szimpi.
esetleg más márkából is van haosnló jó vagy jobb? pl:nikon, sony..?aza kérdésem aki ért hozzá és canon guru azt néztem eddig az ixus volt a "fentebbi" kategória ilyen 40-50e.s árral és a powershot volt ilyen kategóriában mint ahol én keresek.
De most amiket néztem médiába a powershot ilyen 50-70 környékén tanáyzik az ixus meg 30. megforditották a márkán belül a profilt? vagy ennyire lerontottak valamit az ixuson?
ixusból melyik ami ajánlott?
145?150?155?
az ujabbak nem férnek bele a keretbe."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Vyndree
őstag
válasz dragonfx #51798 üzenetére
Fontos, hogy mire szeretnéd használni, általános alatt mir értesz? Főleg szabadba, vagy inkább fényszegény helyen, tájat, embereket, álló vagy száguldó autókat? 30 alatt nem kapsz olyan telefont, ami jobb képet készít egy közepes okostelefonnál.
A kérdésed végülis az, hogy a Canon Ixusok közül melyiket érdemes? Nikont és a Sonyt felejtsd el ebben a kategóriában, nekem ugyan nem volt, de a teszteket és itt is rengetegen lehúzzák.
Talán a Samsung WB50F ami árban kicsit több, de talán jobb lehet a dönthető vaku, 12 optikai zoom és az optikai képstabilizátor miatt. -
dragonfx
veterán
válasz Vyndree #51799 üzenetére
megnézegettem az ixus 150 leírás alapján optikai 8x optikai zoom elég lenne.
tájlképet embreket világosba ritkán sötétben és átlagban közelre fotoznák.max 10-20m.tudsz olyan oldalt ajánlani ahol kompakt gépekről vannak értékelések tesztek?
telonál csak jobb képeket csinál minden kompakt nem a optikai zoom miatt?sony.ból monduka w810, w830at néztem.azok gyengék?
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest