Új hozzászólás Aktív témák

  • SaltyDave

    csendes tag

    Sziasztok! 5 éve nem jártam erre és sajnos most sem jó kedvemben teszem, ugyanis kezdi feladni a nagyon szeretett Xiaomi Mi Mix 2S-em, és belátható időn belül valószínűleg cserére szorul majd: egyre gyakoribbak az egész napos reboot loop-ok, önlezárások, rekord idő alatti akku merülések (minimális használat mellett konkrétan 90-ről 5-re 4 órán belül, ezt értsd munkaidőben szóval nem játék alatt), és hát... igyekszem megtenni amit tudok fórumok olvasgatásával, 91mobiles, gsmarena összehasonlításokkal, tesztekkel, de sajnos nagyon kevés ad valódi képet egy-egy mobilról és inkább marketing szövegek köszönnek vissza. Az alábbi igényekbe kéne beleférni:

    * Árkategória: lélekteni határ 110-120k
    * OS: Android, aztán megy rá a Nova Launcher szóval gyártói UI preferencia nincs.
    * Évjárat: late 2022/2023
    * RAM: 8Gb alá nem megyünk (6Gb-ról váltok és szeretnék futureproof maradni)
    * Tárhely: 128Gb alá nem megyünk, a mostani 64 azért szűkös időnként. Bővíthetőség nem fontos, 256Gb jöhet ha ársávban maradunk.
    * Felhasználás: fontos a stabil GPS (Magyarország, Ausztria, Németország, Svédország utazások előfordulnak munka miatt), fontos lenne egy relatív strapabíróság (szélerőműveken dolgozok, sokszor vagyok szűk bemászós helyeken a generátorban pl. és nem szeretném ha recsegne ropogna kantáros naci mellzsebében vagy az átizzadt lábzsebben IP -1/-1 alapon egy csepp izzadtság megölje), racionális keretek közötti melegedés belefér játékok alatt de pl. olvasni a Snapdragon 4 Gen 1-ről hogy egy benchmark-ot nem tudott végigvinni mert az OS kilőtte az appot túlmelegedés miatt...szóval ne olvadjon el, azért az egy másik szint már. Wild Rift, Diablo Immortal, Heartstone, nem vagyok nagy mobil gamer de szezonálisan ezekre azért volna igény, és a mostani vason is elmennek (DI mondjuk nem támogatott ezért arról nem tudok nyilatkozni).
    * Időtállóság: szeretnék a következő 4-5 évre tervezni vele. Ha nem lennének elhasználódottságból fakadó problémái, mai napig elégedett lennék a Mi Mix 2S-emmel. Akku terén a ma már alap 5000mAh óra gondolom mindenben megvan, de valós tesztek alapján nem baj ha a kicsit combosabb eredmények felé húznánk. És ha már időtállóság, egy 5G férjen bele.
    * Kamera: igazából rosszabb ne legyen mint ami most van https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix_2s-9067.php - a MP szám lehet parasztvakítás, ha szenzor gagyi, ebben nem tudom mi van, de elégedett vagyok vele.
    * Egyéb: 3,6" Jack legyen, a Mi Mix 2S-emnél úgy voltam vele hogy "á lejárt már", de biciklizéshez kell, nem szeretem a wireless cuccokat, egyszer kell kiessen sose lesz meg.

    Szóval egy erős közép, közép-felső kategóriát szeretnék belőni. Flagshipekre nincs igény, presztízs értékre nincs igény (szeretem az üveg hátlapot de gyakorlatban sosem látom vagy érintem a védőtok miatt, szóval itt igazából ki is fújt az értelme).

    Mivel nagyon bejött a mostani Xiaomi telefonom, a maga idejében egy hardware-ben kifejezetten erős darabot választottam és külsőleg is nagyon szerettem (Snowden óta nem szeretem ha kamera néz velem szembe böngészéskor, és zseniális ötlet volt a jobb alsó sarokba tenni a selfie kamerát amit egyébként is takarsz kézzel, baromi jó lenne ha lennének még ilyen modellek), elsősorban erre nézelődtem az alábbi modellek felé:

    * Xiaomi Redmi Note 12
    * Xiaomi Redmi Note 12S
    * Xiaomi Redmi Note 12T
    * Xiaomi POCO X5 (Snapdragon 695 és 4Gen1 gyakorlatilag ugyanazokat az eredményeket hozza, csak előbbire nem hallottam túlhevülés panaszt, árkategóriába belefér, 8/256, egyelőre ez elég nyerőnek tűnik, de várom hol van a kutya elásva)
    * OnePlus Nord 2T vagy CE 3 Lite (0 márka ismeret, adatlap átfutások alapján és mert legutóbb majdnem OnePlus-t vettem alapon merült fel)
    * Motorola Moto G72 ("mer' régen minden jobb vót' " nosztalgia alapon szembe jött hogy megint relevánsak a piacon).
    * Bármi alternatíva amit ajánlotok, kis "azért mert" hozzáfűzéssel hogy kontextusba tudjam helyezni kérlek.

    Elég nehéz megkülönböztetni a Note 12 modelleket, ahogy néztem leginkább a CPU/GPU terén van változás, ezeket nagyon nehezen hasonlítom össze, tech2 teszt alapján pont ezekben van a 4Gen1 ami képes a pokol tüzével égni... kérdés hogy a fenti felhasználás mellett ez releváns-e, vagy ha úgymond "úgyse hajtom ki" akkor mindegy. Illetve sosem tudom hogy a piaci élettartam eleje / közepe / vége felé van-e bármelyik mobil a fentiekből, és ezek fényében érdemes-e esetleg 1 generációt visszalépni mert masszív árkülönbség van észrevehetetlen teljesítmény különbséggel (vagy egyenesen jobb, ahogy a helyi Note 12 tesztek alatti kommenteket olvastam).

    Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák