Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz Szellem. #68450 üzenetére
Amúgy a mechanizmus ugyanaz hiszen:
1. futtatod
2. érzékeli
3. blokkol (ez gyakorlatilag a karanténozás)Itt válik el hogy melyik hogy kezeli ezt:
A. kérdést tesz fel és már akár ott is eldöntheted, hogy engedélyezed vagy (marad) karanténban) esetleg törlöd (bár lehet akkor is inkább előbb karantén biztos ami biztos alapon ha esetleg később meggondolnád magad) ilyet tud az Avast is ha jól emlékszem, bár ott sok mindent be lehet állítani.B. csak egy értesítést dob fel arról, hogy karanténozott, tehát akkor nem lehet engedélyezni hanem be kell menni a karanténozott elemek tárolójába, onnan visszaállítani, engedélyezni majd újra futtatni és nem lesz gond ilyen az F-Secure
C. ez a COMODO : virtuálisan engedni csak futni tehát karanténozza de engedi futni de csak homokozóban
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Tudnátok kérlek javasolni vírusirtót, ami jelenleg a leginkább ajánlott?köszönöm
-
-
Szellem.
Topikgazda
Csak egy kérdés:
Van valakinek működő és felesleges McAfee accja, vagy licence?[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz milan26 #68436 üzenetére
Nézem, hogy az Avastból van többféle és többféle verziószámmal.
Tudnátok ajánlani, hogy a [szempontjaimnak] melyik felelne meg legjobban?
Köszönettel várom válaszotok.
-
peter889
őstag
válasz -Nomad- #68462 üzenetére
Maradok a Win7 mellett egyelőre, amit nemrég tettem fel.
Aztán majd meglátom később.Sikeresen feltelepítettem az Avast free változatát.
És lenne egy kérdésem Felétek:
A Beállításokon belül a Kivételek közé beállítottam azokat a mappákat és meghajtókat, ahol nem kívánok ellenőrzést.A kérdésem, hogy ezek a beállított kivételeim vonatkoznak-e a zsarolóprogramok elleni védelemre is?
Tehát hogy akkor azokat kihagyja a zsarolásvédelemből?Ha jól gondolom nem, de azért gondoltam megkérdem a biztonság kedvéért.
Köszönettel várom a válaszotok.
-------------------
A Free változatot ajánlotta valaki, csak gondoltam lehet valamelyik fizetős opció volna nekem a legjobb, azért kérdeztem az előbb. De már inkább a Free mellett döntöttem, azért is, hogy minél kevésbé terhelje a gépem.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz peter889 #68463 üzenetére
Nem akarok troll lenni, de a zsarolóvírusoktól való félelmed számold fel 100%-osan +1-2 helyen tartott rendszeres adatmentéssel.
Amúgy a zsarolóvírus elleni védelmekkel óvatosan mivel itt a lényeg, hogy a módosításoktól védi az adott mappák tartalmát és akár akaszthat programokat.8zabi
Ahogy gondolod, mivel tudom milyen programok vannak a gépemen amiket tudom 100%-ban ismer az F-Secure - vagy bármelyik aktuális védelmem - tehát ha van valami új azt már telepítésnél megfogja pl. előfordul, hogy a legújabb friss Qbittorrent telepítőjét megfogja.Visszatérve tehát ha van pár "kérdéses" programod azt érdemes a védelem telepítése után teszt jelleggel futtatni és ha ugrik rá akkor a kivételek közé teszed (ezt ugye egyszer kell megtenni ) és kész is vagy.
-
peter889
őstag
válasz Cs1csó #68464 üzenetére
Semmi probléma, köszönöm a tippet.
Vannak biztonsági mentéseim, de azok többnyire ezen a gépen, másik HDD-n.
Erre nem is gondoltam, hogy problémákat okozhat a működés során.Tehát akkor talán legjobb volna kiiktatni a zsarolásvédelmet és a számítógéptől leválasztott HDD-ken tárolni a biztonsági másolatokat?
Mondjuk éveken át vírusirtó nélkül neteztem, csak Win7 beépített tűzfala védett, de még szerencsére nem futottam bele zsarolásba.
[ Szerkesztve ]
-
-Nomad-
tag
-
Cs1csó
félisten
válasz smallmer #68465 üzenetére
Alapvetően változó, ingyenes vonalon Windows 10 esetén a Defender vagy Kaspersky Free. Fizetős vonalon most az F-Secure (Safe vagy IS) sallangmentes, alacsony gépigény, és persze az ESET továbbra is de elég borsos ki lehet fogni akciót.
Az F-Secure-ból van most 120 napos promó még VPN vagy proxy sem kell hozzá itt linkelték is.
peter8889
A zsaroló (fájltitkosító) vírus elleni védelem inkább az elején macerás ki kell próbálni azokat a programokat amiket védesz vele, tehát kitapasztalni, hogy bezavar e vagy sem, a fájlok elérése, másolás lehet problémás.A fő gondom ezzel a fajta védelemmel azon túl, hogy a kényelmes géphasználatot akadályozhatja pl. nem enged fájlokat törölni másolni stb.
hogy :
- nem véd az egyéb adatvesztés ellen: lopás, mechanikai sérülés pl. leesés, tűzkár, villámkár, vízkár vagy csak simán elromlik a háttértár
- ha jön egy olyan zsarolóvírus ami okosabb mint a védelem ugyanúgy letitkosíthat mindent. A zsarolóvírusok bejutása a gépre és lefutása döntően a felhasználók sara ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg.Ha van egy HDD-d a fiókban amit ilyen célra használsz már a káresemények nagy része ellen biztonságban vannak az adataid ha ezt még feltolod egy online tárhelyre vagy van egy olyan fizikai adathordozód ami egy másik épületben van (az említett egyéb károk esete) akkor szinte 100%-os már az adataid védelme.
+ én azt vallom igazán nem kell MINDEN adatát az embernek védeni:
filmek, játéktelepítők vagy akár a zenegyűjteményeket is le lehet szedni újra.
Ellenben a családi videók, fotók, dokumentumok, már nem pótolhatóak és egy évek évtizedek alatt összegyűjtött zenegyűjteményt is nehéz pótolni. -
Cs1csó
félisten
válasz -Nomad- #68467 üzenetére
Nem erre gondoltam, a Qbittorrent egy ingyenes és nyílt forráskódú projekt és a digitális aláírás nem olcsó mulatság plusz ha kijön egy új release előfordul, hogy egy védelem még nem ismeri pl. ha pont az új release megjelenése után pár perccel már szedem és telepíteném is akkor nem fogja még ismerni a Defender szokott ugrani az új verziókra de még a FOOBAR2000 új vagy beta build-jeinél szokott probléma lenni.
Tehát ismert programok, hivatalos oldalról leszedve de ha nem ismeri a védelem akkor jelez rá. -
-Nomad-
tag
válasz Cs1csó #68469 üzenetére
Ok így már értem.
peter889:Én a helyedben nem erőltetném a W7-et mivel már január óta nem támogatott de ez legyen a Te döntésed.Ilyen esetben ahogy csicso írta legyen +1 HDD nálad amire ki lehet menteni minden adatot.Nekem a képek,zenék külső HDD-n és dvd-n vannak.A gépen nem tárolok semmit sem.[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
A WD gyengébb teljesítményű gépen teljes ellenőrzés során még mindig szinte 90% felett pörgeti sokszor a procit, szaggat, fagyogat a rendszer, alig lehet ilyenkor használni, ezen még most sem javítottak, eléggé bosszantó...
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Dévacsen
senior tag
válasz junior11 #68471 üzenetére
Egyébként beállítható a WD hogy kereséskor mennyi legyen a max proci használat értéke,alap esetben 50 %,tehát már eleve ezt sem tartja ahogy írod,és ezt tapasztaltam én is,ennek ellenére beállítottam egy alacsonyabb értéket a csoportházirendben,de nem vette figyelembe,ugyanúgy közel 100 % on járt a proci kereséskor.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
peter889
őstag
válasz Cs1csó #68468 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszaitok.
Van valami előjele annak, hogy fájltitkosító zsarolóvírus a gépbe kerül?
Ok, gépről leválasztott HDD-n fogom tárolni a legfőbb biztonsági másolatokat. Persze, hogy nem kell minden adatot védeni, ráadásul akkor minimum dupla tárhelyre lenne szükség.
#68470 -Nomad,
Eszembe jutott, hogy mégis összeakadtam már zsarolóvírussal, de az nem titkosított semmit, csak pénzt követelt, sima újraindítással elhárítottam.
Jó lesz nekem ez a Win7 egyelőre. A lényeg, hogy megbízhatóan működjön és ismerősen könnyen kezelhető legyen. Úgy lesz, külön HDD-n. Majd szétszedem a Raid0 tömbömet és akkor lesz még egy plusz leválasztott HDD-m.Lesz vagy 5 HDD a gépemben, és ezek egy része le lesz választva. Amikor kell, rádugom a csatlakozót.
Nincs külső HDD-m. Plusz lesz még a fiókban is HDD. :) -
-Nomad-
tag
Ezt kaptam az F-Secure-től: Tip Banking protection blocks unsecure connections when your pay online.Ez mit jelent?Ez csak egy sima üzenet vagy valaki be akar törni az online bankomba? Egyébként ma délután jött az üzenet.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
Srácok!
Ki lehet kapcsolni a Chromeban a víruskeresést valahogy vagy nézzek másik böngészőt?
Ez a már az agresszív pofátlanság teteje amit ez a cég csinál. -
-Nomad-
tag
Minden fórumtársnak Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
-
nagyúr
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
törölt tag
Boldog (és vírusmentes) karácsonyt minden kedves fórumtársnak! Köszönöm az eddigi segítségeket, jövőre ugyanitt, ugyanígy.
-
Szellem.
Topikgazda
Boldog Békés Karácsonyt kívánok nektek!
-
junior11
veterán
Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek! ☺️
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Pano
addikt
Köszönöm és Boldog Karácsonyt viszont!
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest