Új hozzászólás Aktív témák

  • TBMC

    addikt

    válasz Jim74 #55518 üzenetére

    és DIEGO15 : természetesen.
    beparáztattott fater eléggé. aztán higgadt fejjel átgondoltam.

    csekkoltam a mail címeket haveipwneden, minden OK.
    ami elsőre fura volt, ennek a mailcímnek nem is ez a jelszava, tök más. DE sok oldalon használták ezen mail + jelszó párost ami a mailben jött vissza.illetve az egyik NAS account jelszava is ez volt (ez miatt fostam meg). tehát vmi unsecure oldalon történhetett a belépés, amit vmely "szervezet" elkapott, majd küldte a fentebbi mailt.

    mindenesetre mindenhol történt pw változtatás, és kértem, hogy lehetőség szerint ne használjon ugyan azon jelszót, használja a safari vagy lastpass egyedi nehéz jelszavait, amit automatikusan kitölt kulcskarikából vagy a lastpassból. korábban is szajkóztam ezt, de mintha falnak beszéltem volna :D

    DIEGO15: igen köszi a tanácsokat. szerencsére a NAS részéről ezeket megoldottam még a NAS telepítésekor (tűzfal aktív, illetve minden VPNen keresztül történik, vagy local), de azért a rinya a popómba jött, mikor megláttam azt a pw-t :D MACre nagyon vírust még nem láttam, ezért is volt fura. Adblocker toltam nekik mindkét gépre, safari+chrome egyaránt. Viszont ugye a parallelsen futtattot virutal win10 ott csak egy nod32 fut, de ezaon részével nem is nagyon foglalkoztam, mert csak a számlázó progi + excel miatt használják coherence módban, semmi másra. De minden bizonnyal vmely unsecure oldalon elkaphatták a beírt mail + pw párost.

    [ Szerkesztve ]

    markbellus.hu 

Új hozzászólás Aktív témák