Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Maxtreme #34051 üzenetére
Egységsugarú usernek (tehát nem kellenek beállítások, legyen automata) a BD free mentalitása tökéletes.
A kérdés, hogy az Ad-aware free esetleg jobb lenne? Védelem terén nem tudom jobb e, illetve be lehet azt is állítani hogy ne kérdezősködjön?Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Megane2000
aktív tag
Nektek a panda leírása alapján sikerült kijavítani a hibát?
XP-s gépen próbáltam, ott nem működött..
-
addikt
válasz Visormail #34052 üzenetére
Közbe feltettem egy gépre az ad-aware free-t, a valós idejű védelemnél 2 félére lehet állítani a tevékenységet: hatástalanítás vagy karantén. Látom ugyanúgy regisztrálni kell email címmel mint a bd free-t, de lejár 1 év után mint az avastnál (gondolom akkor majd ugyanúgy meg kell újítani).
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz CJ4567 #34059 üzenetére
Az igaz, de sok játék még mindig támaszkodik a lokális mentésre (pl azért ment nekem egyszer a levesbe az L.A Noire-ba fektetett időm, mert azt hittem a Steam felhőbe ment, közben meg nem). A másik meg az, hogy az összes Steames játékra vonatkozik lényegében, hogy játszhatsz velük akkor is ha éppen nincs Interneted:
(Steam kliens - Steam menü - Offline módra váltás), ez pedig csak úgy lehet, ha akkor lokális mentést használ.
-
BenHans
addikt
Sziasztok!
Van egy ilyen problémám.
Felugró ablakoknál jön elő, pl itt ha rákattintok a saját hsz-emnél a nevemre vagy eredmenyek.com-on ha meccsre kattintok...Chrome bővítmények között csak az AdBlock van fenn. Közvetlen ez előtt olyan problémám volt, hogy tele lett minden megnyitott flash oldal congratulation nyereményjáték rezgős hirdetéssel amitől a Hitmanpro megszabadított, de máre jött ez pedig csak a lapcsaládot, az index.hu-t és a youtube-ot látogattam.
Mit ajánlotok mit tegyek?
Előre is köszi minden segítséget!
ps. Természetesen meg sem fordult a fejemben hogy bedőljek és kattintsak.
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Emsisoft IS-t használok, az utobbi pár napban feltűnt, hogy frissítéseknél mikor írja, hogy mennyi aláírásmintát használ a program, a szám csökken. Minden frissítésnél csökken az aláírásminták száma. Ez normális? Vagy bug lehet?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
PiXeL90
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy fel van nekem telepítve a COMODO Internet Security és nem engedi az itunes-t hogy szoftvert frissítsen eszközökön(pl.:iphone) mitől lehet ez?
Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
válasz zolee0307 #34068 üzenetére
Szia,találkoztam már ilyennel más védelmi programnál is pl.Malwarebytes,úgy tudom időnként eltávolítják a fals pozitív mintákat ezért csökken,több frissítésen keresztül tapasztaltam már ilyet,de napokon keresztül,hát azt már nem tudom.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
addikt
Sziasztok!
Ha az index.hu főoldalára megyek, mindig felugrik egy letöltési ablak, ami egy text fájlt akar letölteni. Most reggel vettem észre. Valaki más is találkozott a jelenséggel? Most ez vírus, vagy mi?
-
Szellem.
Topikgazda
Azért az elég durva amivel most találkoztam.
Megnyitom az index.hu oldalt és magától letöltődik Chrome alatt a f.txt fájl!
IE11 esetén is lejönne, de ott rákérdez. Mellékeltem a képet. A probléma nagyon gáz. Így lejöhet bármi magától driveby! A téma az ad.doubleklick.netLátom fentebb más is jelezte! Ez kurv@ gáz, hogy ilyen megtörténik!
Ártalmatlan txt fájl, de sajnos lehet akármi ezzel az erővel!
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz zolee0307 #34068 üzenetére
Normális. Két motort használnak (saját és BD), így egyes definíciók duplán kerülnek be. Ezt a felesleges redundanciát időnként csökkentik azzal, hogy a saját motorjukból kidobják a felesleget. A csökkenés másik oka az, hogy időnként összevonnak hasonló mintákat.
HussarF, Plag: valószínűleg a ad.doubleclick.net-nél volt valami probléma, és onnan az oldalba ágyazott JS fájl valamilyen fallback hatására application/javascript vagy text/javascript helyett tévesen text/plain content type-pal jött le. Néha előfordul az ilyen, szóval aggódni nem kell, mert ártalmatlan, csak iszonyatosan idegesítő. Majd ha application/octet-stream jön vissza .exe kiterjesztéssel egy külső reklámoldaltól, mert megtörték, akkor lehet és kell is pánikolni
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
aiminet
tag
Vírusnak nézte magát a Panda antivírus
http://index.hu/tech/2015/03/12/virusnak_nezte_magat_a_panda_antivirus/
-
lugosi
MODERÁTOR
Egy érdekes anomália.
Egy gépre próbáltam telepíteni a Kaspersky-t. 2 óra alatt sikerült.Kezdte azzal, hogy volt egy avira pro (ami már nem volt fent a gépen) és egy AVG free egyszerre. Ezeket a kaspersky megpróbálta eltávolítani, következő bootnál ugyanott voltak. Mondtam, hogy akkor az inkompatibilis szoftverek ellenére folytatás. Nagyon lassú volt minden, egy bootnál csináltam egy rescue disket. Talált talán 3-4 adware-t, meg 1-2 trójait (ismerve a gép tulajdonosát, géphasználati szokásait, ebben semmi meglepő nincs, mondhatni várakozás alatti mennyiség). Reboot, feltelepül a KIS. Az avira maradványait egy avira pro removal tool segítségével próbáltam törölni, így már következő bootkor ezt a hibaüzenetet (miszerint próbálná elindítani az avirát, de már nincs fent), nem dobta fel. Hozzáteszem, a gép sztenderd módon ezen kívül 2 hibaüzenettel indul, egyik egy hiányzó dll, a másik egy rendszergazdai beavatkozást kérő ablak, hogy JWOsetup.exe vagy mi szeretne települni, ez már pár éve (!!!) így megy a gép gazdája szerint, nem sikerült rájönni, hogy mivel lehetne irtani.
No, reboot, valami irtózat sokáig indul a gép (~10 perc?), mikor beindul, reszel mint akinek elment az esze, nincs hálózati kapcsolat, nem látja a routert. Ja, a KIS cd-jét nem lehet kivenni. Se a cd kiadó gombbal, se jobb gomb - kiadás nem működik. Újraindítás, még mindig nem adja ki a cd-t. Berágtam, vészkiadó gemkapoccsal, kézben a cd. Oké, de következő bootkor nem indul el cd nélkül, mindenáron cd-ről akar bootolni. Na visszateszem a cd-t, úgy elindul (hdd-ről), normál idő alatt, van hálózat, cd-t ki lehet venni. Örülünk.
AVG free-t megpróbáltam uninstallálni, hibaüzenettel kilép. Még mindig fent van. Reboot, engedi az uninstall-t, na ekkor már úgy voltam vele, hogy csak úgy merem otthagyni a gépet, ha még csinálunk 2 rebootot, és indul rendesen (egyik első rebootnál sikeresen szembejött egy windows frissítés is).
Közben kiderült, hogy a lassúság egyik oka, hogy kb 400 mega szabad hely van a C partíción (win7, 100 gigás partíció), úgy, hogy doksik, képek minden a D-n van. Lemezkarbantartó kidobott 23 gigát...Most itt tartunk, de nem vagyok nyugodt, szerintem az a gép egy időzített bomba. Erre a JWOsetup.exe-re nem tudtok esetleg valamit?
Ja, és az egész gép brutál lassú. i5, 4 giga ram, egy nem lassú vinyó, ugyanilyen gépem van itthon (oké, most cseréltem ssd-re, de emlékszem még a hdd-s boot időkre), és olyan, mintha egy időgépben ülnék...
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz lugosi #34084 üzenetére
kulcsmondat számomra: "Közben kiderült, hogy a lassúság egyik oka, hogy kb 400 mega szabad hely van a C partíción"
ha ilyen kuplerájos a rendszer, akkor van elég sok progi ami kitakarítja az eltávolított progik utána a maradványokat, ccleaner, iobit uninstallerrel leszedni, az kikapja a maradványt is. nem kavar be később.
az a jwo meg rakta magát az indítóba, kikell szedni, ccleanerben is kilehet."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
zolee0307
őstag
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz copass #34085 üzenetére
Ccleaner, köszi, ezzel majd nekiesek még valamikor jövő héten.
és Miklásbá: igazatok van, kellene már egy friss telepítés. Egy baj van csak: az user olyan, hogy 2 hónap és ugyanez van. Totál felesleges. Tudnátok úgy használni gépet, kb 2-3-4 évig, hogy 3 db nem induló program, és magát telepíteni akaró valami hibaüzenetével indul a gép? Én nem, ő igen. Mikor ma mondtam, hogy hívjunk valakit, aki kompletten újratelepít (én féltem az idegrendszerem tőle, meg az az igazság hogy az elmúlt 12 évben azt hiszem egy windows telepítésem volt, az is egy ismerős gépén egy vista, mikor a vista újdonság volt). Szóval kijöttem a gyakorlatból, türelmetlen is vagyok, és sajnálom rá az időt. Szívesen fizetnék is valakinek, aki rendbe teszi ezt a gépet (családtagé).
-
addikt
válasz lugosi #34089 üzenetére
Én 1 éve telepítettem utoljára win8.1-et, előtte pedig már nagyon régen már nem is emlékszem, hogy mikor, még lehet, hogy 7-es előtt. Én is rákészültem ,hogy majd hosszadalmas nagy kínlódás lesz, erre olaan simán felmászott a gépre, akadékoskodás nélkül, nagyon gyorsan. Nem akartam elhinni, hogy ez egy windows telepítés volt. Szerintem belevághatsz te is
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
válasz lugosi #34089 üzenetére
Sosem felesleges az újratelepítés..Én a helyedbe újraraknám majd telepítenék fel egy olyan vírusirtót amiben van parental control.és webvédelem majd a vírusirtó beállításait jelszóval védeném így nem tudná kikapcsolni a vírusirtó beállításait..
Ilyen pl a Forticlient ..egészen jól konfigurálható és igen erős a webvédelme .Én az ilyen tipusú emberkéknek ezt szoktam felrakni ..Pár hét múlva sírva könyörögnek, -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Az alábbi kép fogadott az MBAM megnyitásakor. Hiába nyomtam rá a kijavítás gombra, semmi reakció. Lefuttattam egy gyors ellenőrzést, talált is két SweetIM PUP-ot, karantén, majd törlés lett a sorsuk, de azóta se sikerül a javítás.
Ötlet, mit lehet ilyenkor csinálni?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
lacoka007
tag
Üdv. Létezik, hogy a felhőalapú feltöltő szervereken tárolt adatokat is megtudják fertőzni ezek a vírusok L- Mega, vagy Goole drive? Mert akkor befosokkkk.
[ Szerkesztve ]
Ha rövid a karod, akkor dobd el a francba!
-
King Unique
titán
Üdv!
Windows 8.1 + ESS 8 alatt a sztori a következő [link]
Tehát a mappa eltűnését okozhatja vmi kártevő, mert más értelmes magyarázatot nem találtam rá és a "többieknél" a topikban nincs rejtve
Lefutott Hitman Pro és MBAM is, de nem talált semmit.
Ami érdekes, hogy ha bekapcsolom a rejtett fájlok mutatását és alkalmazom a mappára, akkor a C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared belül néhány fáljra (dao360.dll | Inkdiv.dll | InkObj.dll | journal.dll és társaira) nem engedi alkalmazni, hozzáférés megtagadva.
Ezek ártalmatlan rendszerfájlok és minden ok (max csökkentett módban kéne megpróbálni) , v vmi kártevő állított el vmit, amik AV-k nem észlelnek? -
copass
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest