Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
qpakcovboy
őstag
Tunátok segíteni egy un. CTB-Locker program eltávolításában?
Szeretném a lekódolt file-okat is helyreállítani.
Előre is köszönöm! -
nagyúr
válasz qpakcovboy #32751 üzenetére
Rendszer visszaállítás a fertőzés előtti időpontra?(ne tartanám meglepőnek,ha nem lehetne)
Futtass Kapersky Rescue CD-t,de ha le is szedi a vírust,a kódolt fájlokat már lehet semmi nem állítja helyre.Itt is egy kis segítség:
[link] -
Pityu.
nagyúr
Ez a Malwarebytes Anti-Exploit ez mennyit kajál memóriából?És jól látom,hogy a free nincs olyan hatékony mint a fizetős változata?mert a Malwarebytes Anti-Malware változatából a freet használom nem akarok már annyi mindent futtatni automatikusan ezzel néha át nézem a gépet,és ebből a free is jó.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
nagyúr
válasz qpakcovboy #32754 üzenetére
Igen,néztem én is-ha nem megy a rendszer visszaállítás,azonnal reinstall a javasolt.
-
Out
addikt
Az melyik vírus, ha egyáltalán az, ami minden Microsoft Office-os fájlnak (access, excel, word) a kiterjesztését átírja OQLAHFL-re? Találkozott már ilyennel valaki? És természetesen nem lehet megnyitni őket semmivel.
[ Szerkesztve ]
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
borix
őstag
Ezt a f@szságot hetente naponta újrahúzni vicc.
Az xp-vel is el lehet lenni még egy darabig ha normális biztonságos oldalakat látogat.
Föltesz egy normális vírusirtót fut mellette a Malwarebytes 1-2 böngésző kiegészítő amit win7-nél is használnak egy jelszókezelőt pl Sticky Password ami beépül a böngészőbe van virtuális billentyűzet is a gépeléshez.
Időnként lefuttatja a Kaspersky live cd-t megnézni hogy állunk.
Bankolni meg ha biztosra akar menni kiír lemezre vagy föltesz pendrive-ra egy Linuxot és arról csinálja.
Windows 8.1 mennyire biztonságos úgy hogy sokaknál a win is és a vírusirtó is törve van?Mégis elvannak. -
qpakcovboy
őstag
Szia!
Nekünk ma jött be a CBT-Locker. Ha nincs biztonsági mentésed a dolgidról akkor cseszheted.
Az irodában 4 gépünk van a szerveren kb 50 gb pótolhatatlan adattal. Ez a szar mindent tönkretett, de szerencsénkre minden vasárnap készül biztonsági mentés nyár óta.
Úgyhogy a fertőzött gépet újra kellett tenni és a biztonsági mentésből most sikerült visszaállítani a vasárnapi állapotot. Így csak két napi meló ment kárba meg ami az asztalon és C-n volt....
Aki még nem csinált biztonsági másolatot, az ne késlekedjen!!!
-
nagyúr
válasz qpakcovboy #32760 üzenetére
Milyen védelmen keresztül ment át?
-
King Unique
titán
XP, milyen AV?
(#32759) borix: ez az újrahúzás mánia szerintem is... Támogatott OS + normális AV/IS + kiegészítők + no user error és akkor nagy gond nem lehet.
8.1-ben is van néhány védelmi modul, meg miegymás, talán kicsivel biztonságosabbnak mondható, mint a többi. De annál is, ha nincs fent normális AV, csak a gyári Defender önmagában, akkor könnyen be lehet nyelni ezt-azt....még OS crackeli vki, hát..., de hogy AV-t is, mikor ott egy csomó free és fizetősök promói, potya (havi újságos kód) verziói, az user error a javából... Ezek a tört AV-k is rendszerint tele vannak rakva vírussal, v gondolom kémprogrammal, háttérben szépen "dolgozik" és úgy mutatja, rendben van minden...[ Szerkesztve ]
-
d3zs0
tag
válasz Pityu. #32753 üzenetére
Ez a Malwarebytes Anti-Exploit ez mennyit kajál memóriából?
Nem tudom, én EMET-et használok, az 20 MB-ot eszik. Ha jól látom 8 GB RAM-od van, szóval... Valószínűleg elég keveset eszik.Valóban nem nyújt akkora védelmet a free, mint a premium.
A két szoftver az más dologra való. Az MBAM egy másodlagos védelmet nyújt egy av mögött, míg az MBAE a biztonsági rések kihasználhatósága ellen nyújt védelmet. -
Out
addikt
Ez is egy céges gép, XP + ESET, és mivel nem a halózatra dolgozott a felhasználó így nincs biztonsági mentése sem a több éves mdb fájlról.
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
d3zs0
tag
Először talán ezt olvasd el, tegnap jelent meg, elég friss.
Utána várom a választ, hogy kerül a Windows 7 / 8.1 és a Linux ide?!
Nagytudásukám, ahelyett, hogy összehánysz ide mindent, inkább olvasd el még1x, h mik voltak a kérdések, amikre válaszotam...
Segítek a téma a Windows XP volt, és nem a Windows 7, a Windows 8.1 és a Linux.
Szóval egyelőre te vagy a vicc a hozzászólásoddal együtt.
-
stingy2
senior tag
válasz King Unique #32762 üzenetére
az ssd-nek meg külön jót tesz, ha naponta újrahúzza vki a rendszert, ezt ajánlják is a gyártók a mellékelt útmutatóban
a ghostolás nem víruskeresés helyett van, de ha nagy a gáz, egyszerűbb róla újratenni 5 perc alatt, mint szenvedni víruskergetéssel, op.rszer telepítéssel.(nekem ált évi 1-2 alkalommal nagyon jól jön a lemezkép)cryptolocker (ez nem Neked, csak úgy általában): én egy linuxos nas-sal oldottam meg. win-es vírus nem tud kárt tenni benne, linuxos cryptolocker meg nem nagyon van.( 1 kivételével minden gép minden fiókja csak olvasási joggal rendelkezik) ennyit nekem megér, hogy ne arra ébredjek, h az elmúlt 20 év minden fontos személyes adata a kukában végezte..
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
szaki26a
aktív tag
Az ilyen cbt és cryptolocker variansokkal egy baj van. Nincsen ellenük védelem csak helyi gépre az is csak egy. De felcstolt meghajtókat az se védi meg. A helyi elkodolt fileok nem okoznak gondot. De felcsatolt lemezeknek csak backup segíthet. Pedig marha egyszerű lenne ismeretlen processeknek megtagadni az írást, nem is értem miért nem ez a default.
Ui.: Mi is kaptunk elsőként cbt t. De logban kellett keresni, hogy megtaláljam volt e.
-
qpakcovboy
őstag
W7 64 bit + F-secure + Malware.
Utólag kiderült, hogy facebookon keresztül játszott a kolega és ez okozhatta a gondod. Sógorom rendszergazda és az idei éveben már többen jelezték neki ezt a problémát. Volt akinek nem volt biztonsági mentése és utolsó lehetőségként még fizetett is...
Ez egyáltalán nem biztos - de szerintem a flash alapú játékon keresztül jutott be. Nagy mázlink volt, hogy a gépben lévő D meghajtón található Fbackupot nem írta át.
-
szaki26a
aktív tag
válasz qpakcovboy #32770 üzenetére
Nézzétek át a levelezését. Valószínűbb hogy onnan jött. Facebook játékok azért szűrve vannak elég rendesen.
-
lefkosia
őstag
Sziasztok!
Nálunk a mai napon landolt a CTB-Locker finomság . Mail-en jött, és a kollegina megnyitotta....20Gb adatnak annyi. Ma egész nap próbáltunk megoldást keresni, de semmi. Olvasva a topikot, illetve más fórumokat feladtuk a harcot
The Truth Is Out There
-
lefkosia
őstag
-
qpakcovboy
őstag
válasz szaki26a #32771 üzenetére
Igen ez a másik ami elképzelhető. Kértük a kiszolgálót, hogy nem szűrje a SPAM-eket, mert voltak levelek, amik nem számítottak annak mégis kidobta. Manuálisan szűrjük őket és ez is egy gyenge pont lehet....
Mind1 most már, ezentúl a biztonsági mentésről is csinálok biztonsági mentést.
-
szaki26a
aktív tag
válasz King Unique #32777 üzenetére
Xp nem xp ennek mindegy. De még av is nagyából. Egyedül az védte volna meg aminek nem mondjuk ki a nevét. De az is csak helyi gépen. Mi visszakaptuk minden filet amit titkosított mikor blokkolták.
-
lefkosia
őstag
válasz King Unique #32777 üzenetére
kb 20-30 gépünk van, amin még XP fut , de olvastam, hogy Win7, illetve a Win8 is veszélyeztetett.
The Truth Is Out There
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz lefkosia #32779 üzenetére
A levélről lehet tudni valamit, amin keresztül jött? Angol, magyar, tipikus spam/hoax, vagy valami jobban sikerült dolog? Melléklet van, vagy linkre kattintottak?
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz lefkosia #32782 üzenetére
Oké, köszönöm. Átérzem a problémát, nyáron én belefutottam egy Synolockerbe.
A levelezéssel nekünk talán annyi szerencsénk van, hogy a google-nél van host-olva és a spamek 99%-át alapból megfogja.
Illetve ha már off: tud valaki esetleg olyan ingyenes vagy olcsó szoftvert kis irodai környezetbe (5-6 gép), amivel lehet a gépekről mentéseket készíteni (ütemezhetőség remek lenne), kb mint régen a Norton ghost volt. Az összes gépen eredeti win 8.1 van, ha ez számít.
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
szaki26a
aktív tag
válasz King Unique #32781 üzenetére
Igen az az 1 aminek nem mondjuk ki a nevét lol. De tényleg csak WSA rollback véd meg ilyenkor. Illetve más avk nal ha kijött már ez a technika. Cisnel volt szó róla, de az meg max otthon megoldás.
-
Krystal_s
addikt
Nem értem ezt a hangnemet. Kicsit olyan lekezelő. Egy szóval nem írtam, hogy rólam lenne szó.
Egy általános kérdést tettem fel, ami nem konkrétan rám vonatkozik. Én nem is használok Xp-t!
Ezt írtam: "Mekkora esélye van egy hozzáértő......felhasználónak", tehát úgy általánosan, aki picit képben van, bárki, akárki."A Comodo-tól azért annyira ne dőlj hátra, az se tud 100%-os védelmet."
Én? Hol írtam ilyet? Egy példának hoztam fel, mert az ismert tűzfalak között elég jónak számít.
"A hálózati védelemnek (pl Router és Comodo) számít, hogy 10, vagy 1000 rés közül melyikből jön a "felkérés", támadás?"
Tudom, hogy "lyukas" a rendszer, a böngészők frissítve is...A 10, vagy 1000 réssel arra céloztam."ezért szvsz a legjobb védelem az lenne a fentiek mellett, ha elég sűrűn újrahúznád a gépet, ami max 1 hét, ghost-al akár naponta."
Nekem nincs ilyen gondom, mostanában még Windowst is alig használok, de alap, hogy mentve van az egész tiszta rendszer és nem húznám újra. Gond esetén visszaállítom a képfájlt.Pont a lényegre nem kaptam választ. A böngészőről írtál, aminek köze nincs az XP-hez. Egy nem naprakészen tartott böngésző stb mellett egy Win7, 8, 8.1, 10 sem sokkal biztonságosabb. Ezért érdekel, hogy mi az a fertőzés, ami csakis XP-re van és csak azóta, mióta már nem foltozzák.
-
szaki26a
aktív tag
válasz Krystal_s #32786 üzenetére
Ilyeneket senki nem fog tudni neked mondani. De kb következő a helyzet, felmész a windows updateket végig nyálazod, mi amit nem foltoztak be, és XP is érintett lehet. Ezek egy részére lehet működő exploit a fekete piacon. Viszont nem a te otthoni géped lesz az elsődleges célpont. Nagyvállalatok támadására, esetleg cyber fegyver fejlesztésre fogják használni. Aztán szépen lecsorog valamelyik exploit kit-be és bekerül Vírus készítő modulokba. Na bajban ekkor leszel. Már most is a legnagyobb Vírus készítő kitnek része az exploit szekció. Hozzáértés nem szükséges, bérelhetsz vagy vehetsz Vírus készitő, command center, exploit modulokat a neten. Csak végig kell kattintgatni: xy exploit, mit csináljon a fertőzött géppel, milyen av-t állítson le vagy kerüljön meg. klikk, klikk, klikk kész is vagy. Bár ha lusta vagy egyszerűbb, ha veszel fertőzött gépeket amik már tagjai a botnetnek. 5000-10000 csomagban nem is drága, főleg ha nem usa.
-
Krystal_s
addikt
válasz szaki26a #32788 üzenetére
Köszönöm a választ.
Hasonlóan gondolom, ahogy te is írtad. Pár napja megint volt egy cikk igaz Win 7 volt a téma kezdete, aztán előjött a szokásos XP is. Elég durván odamondogattak egymásnak és ez már nem is tudom hányadik ilyen eset, ahol oldalakon keresztül megy a vita erről. Gondoltam rákérdezek itt, mert ez egy szakmai fórum, ahova betévednek hozzáértő emberek is. Hátha valaki válaszol konkrétan, hogy valóban mi a helyzet és mennyire van felfújva a dolog.
Sokféle téma érdekel és mivel nálunk is van több gép, amire figyelnem kell, próbálok képben lenni és megoldani a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Krystal_s #32789 üzenetére
látom nem sikerült felfogni
ha találnak egy olyan exploitot, amivel vírus hasonlóan terjed mint a blaster terjedt, akkor baszhatod az óvatosságot az XP-vel, meg az összes védelmi csomagodat kilóra, és SOHA nem is lesz befoltozva a rés
márpedig mivel nagy piac, azért gőzerővel keresik a megfelelő exploitokat, sőt, kussoltak 2014. áprilisig inkább egy csomóval, mint ahogy a szifonosok az új iOS-ig az exploitokkal, nehogy foltozva legyen.Értve vagyok?
magyarul mission critical gépet XP-vel közvetlen nem érdemes netre kötni manapság
[ Szerkesztve ]
-
hdf
tag
Sziasztok!
Szomszédomnak van két céges laptopja. Arra kellene egy védelem. Oprendszer win8.1. Jelenleg MBAM free van rajta kb. hetenkénti futttással és a windows defender állandóan bekapcsolva.
Használat teljesen korrekt, semmi veszélyes oldal, Mozilla böngésző, emailezés a microsoft levelezővel+gmail és a win tűzfala. Van cégeknek ingyenes av, vagy is? -
Krystal_s
addikt
válasz quailstorm #32793 üzenetére
Ne légy ideges.
Leegyszerűsítve a kérdésemre kb olyan válaszokat vártam, amit te is említettél az egykori Blaster és variánsairól, csak ami még most is terjed ismert védelmi programok mellett és csak az XP-n, de újabb rendszeren egyáltalán nem.
Ez érdekelt volna, hogy ki találkozott már ilyen (megszűnt támogatás utáni) fertőzéssel XP-n és milyen tünetei voltak. Azt mindenki tudja, hogy veszélyes, meg lehet ez és lehet az, csak személyes tapasztalatot nem szoktak írni. Szakmai fórumon ez miért elképzelhetetlen? Aki ilyennel foglalkozik, az találkozik mindenféle rendszerrel. Hol kérdezzem, ha nem itt? Engem a cikkekben megjelent leírások, vagy a hozzátartózó általános kommentek nem tudnak annyira érdekelni, mint amikor pl valaki leírja a személyes tapasztalatát.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Megvan a legjobb Antivírus program -----> csak nézzetek fel a Panda oldalára
read-only mode on the forum
-
addikt
A comodo ingyenes cégnek is, [link] frequent questions fül:
Is it free for business users too?
Yes. However, enterprises looking to implement Internet Security on large networks of workstations would benefit from the centralized management capabilities of Comodo Endpoint Security Manager (CESM).Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Csabnett
tag
Sziasztok!
Anyám gépén tegnap landolt ez a CTB Locker nevű szemét! (Emailen keresztül v.mi levélként)
Hogyan tudnám eltávolítani valami ingyenes szoftverrel ezt a hulladékot a gépről??
Win XP!!"Minden cél útba esik!"
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest