Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
válasz pecccccccca #4801 üzenetére
Ennél az eszköznél egyre érdemes figyelni.
Nincs rajta a kereten oldalt a légelzáró szabályzó.
Én is néztem, jónak tűnik, de azt lefelejtették róla.Mouse driver not found! Please click OK!
-
pecccccccca
őstag
válasz Gustavson #4802 üzenetére
Köszi.
Bár kétlem, hogy 150k-s eszközt fog venni mikor a Mazdánál a 30 ezres “frissítést” is sokallja.
Persze sport kipufogó már került rá 70 ezerért, mert az fontos volt….
Fiatalka még a lelkem. 19 éves. Sok hülye BMW meg Audi buzi havernak a véleménye fontosabb még neki mint az ésszerű érvek.
De majd egyezer rájön.[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
tag
válasz pecccccccca #4803 üzenetére
Azt én is szeretnék, de csak műbizonylattal .
A gyári kipufogó eléggé "hurka" meg persze vastagon rozsdás.Mouse driver not found! Please click OK!
-
troland26
őstag
Sziasztok
2020 ba vettem egy 2015 ös Mazda 3 2.0 benzines autót . A kocsiba akkor volt 75 k most már kicsit több mint 100k van benne . Az lenne a kérdésem , hogy van e valami intervallum 100k nál amit ki kell cserélni vagy van e erre valami táblázat ami segítséget nyújthat . Természetesen az alap dolgokat cseréltem már , olaj , szűrők ilyesmi ... -
-
Moleman
addikt
válasz troland26 #4805 üzenetére
Ha fékfolyadék még nem volt cserélve, akkor mindenképpen. Minden országban más a karbantartási terv, valahol 2 évente cserélik, de Magyarországon sosem nyúl hozzá a márkaszerviz.
A másik a váltóolaj, ha vételkor nem volt cserélve, akkor most már érdemes. Papíron "élettartam feltöltésű", de ha nem cseréled le, az élettartama lehet, hogy csak 160 ezer km lesz, az előző autómban akkor hullott szét.
A gyárival megegyező váltóolaj a Total Transmission Gear 8 75W80, elvileg 2 liter kell belőle (a biztonság kedvéért 3 litert vittem a szerelőnek, 1-et visszakaptam bontatlanul).Gyújtógyertyát majd 120 ezernél kell cserélni, a gyárit képtelenség beszerezni, márkaszervizen keresztül 60+ ezer lenne a 4 db, de ugyanazt tudja pl a Bosch VR7NII33X is 11 ezer forintért, nekem az van benne 3 éve.
Utána majd a hűtőfolyadék jön (FL22), 10 év vagy 200 ezer km után, az még odébb van.
Itt egy karbantartási terv, elvileg Európa, de nem egyezik a magyarral, mert ez rendszeresen cseréli a fékfolyadékot és 180-nál a váltóolajat is.
#4806 Runo
+1, én is le szoktam cserélni 10-15 ezrenként, igaz, hogy az idővel csalok, mert 2 év alatt megyek ennyit. Cserébe 60 km-nél rövidebb távra sosem indítom be.[ Szerkesztve ]
-
shifty!
senior tag
válasz troland26 #4805 üzenetére
Köszi hogy bedobtad a kérdést, mert hasonló cipőben vagyok én is
Szintén 20-ban vettem, csak egy évvelfiatalabblóherét, idősebbet, az enyém '14-es... 3 G120 Sedant.Én évente elvittem eddig az M3 Focus-ba, első évben az olaj+szűrők és az első féktárcsa+fékbetétek kerültek cserére, 21-ben az olaj és olajszűrőt cserélték ők, levegőt és pollent megcsináltam magamnak, plusz klímatöltésre volt szükség.
Gyanús, hogy idén már megcsinálom magamnak az olajat, szűrőket magamnak, előző autómon is mindent amit tudtam magamnak csináltam, de ott bátrabb voltam (2006-os dízel Megane , ismerem már kívülről belülről )
Viszont a váltóolaj cserét nem tudom, érdemes magamnak megcsinálni, vagy azt egyszerűbb tőlük kérni vitt anyaggal, tavaly kérdeztem a szerelőt hogy érdemes-e, de ő is azt (a szerintem blődséget) mondta, hogy az élettartamra van, nem kell cserélni...
Akkucsere esedékes még - vagy rendszeres otthoni töltőre rakás - azt talán neked is érdemes kimérnni hogy "mit tud", a start-stop jó indikátor, mert 63% akkukapacitás alatt megfelelő körülmények között nem kapcsolja már be az autó.
Köszi a karb. kézikönyvet!
[ Szerkesztve ]
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
-
troland26
őstag
válasz Moleman #4807 üzenetére
Köszönöm a sok hasznos infót
Runo persze olajat meg szűrőket én is 10 ezrenként cserélek .
shifty! amit eddig kellett én is magam csináltam olaj , szűrők , betét meg a plusszok pl ajtóba komfort modul ilyesmik . Az aksit cseréltem , mert folyton kaptam a hibaüziket , pl hogy a start/stop rendszer nem működik , aksi csere megoldotta a gondot .
A váltófolyadékot is kicserélném csak olyat még nem csináltam . -
troland26
őstag
Van itt olyan akinek alapból halogén fényszórója van és próbálkozott ledes fényszóróval/égővel ? Osram xenon hatású halogén izzót használok , jobb mint a sima de azért ez közel sem led vagy xenon ....Valakinek tapasztalat ?
-
Moleman
addikt
válasz troland26 #4823 üzenetére
Én mindent próbáltam (CX-5 H11 halogén).
Személy szerint a xenont szeretem a legjobban (4300k), de mivel véletlenül sem akarok elvakítani senkit, ezért jóval alacsonyabbra tekerve használtam, mint a halogént.
A led nekem nagyon nem jött be, túl kék, éjszaka fárasztó volt, vizes úton abszolút semmit nem láttam vele.
Mióta meghalt az egyik xenontrafóm, Osram Night Breaker van bent, nyilván nem annyira fényes, de magasabbra tekerve valójában messzebb látok vele. Úgyhogy maradok ennél.
+ ezzel tuti nem zargatnak az osztrák rendőrök sem.Amúgy fénymérővel a xenon és a led fényárama jóval nagyobb, mikor kilép a fényszóróból, viszont pártíz méter után nagyon legyengül a led. A halogén viszont hosszabb távon is jobban megtartja a kilépő fényerejét, messziről mérve már a xenonnál is fényesebb.
Én inkább a H15 távolságira panaszkodnék, borzasztóan gyenge és szűk sávban világít, az amerikai halogén-változatok HB3-as izzója sokkal jobb. Ezt kiküszöbölendő a ködlámpába raktam 100 wattos H9 égőket, és reflektor magasságba tekertem őket. Így már egész jó (nem is kapcsolhatók külön, csak a reflektorral együtt világítanak).
[ Szerkesztve ]
-
Uher
aktív tag
Ujra kell foncsoroztatni a lampat, utana jo lesz.
-
Topikgazda
Az egyetlen igazi megoldás: Nézz szét facebookon Headlight Junkies csoportban. Legjobb a Morimoto, persze nem olcsó.
Van cég valahol szeged körülelvileg akivállal már ilyet, de én megcsináltam magamnak csak sajnos nem a legjobb cuccokat építettem be.
Lökhárító le, lámpák ki, hőlégfúvóval szétszerelés, projektor csere. Aliról lehet rendelni, az igazi knowhow eltalálni mit rendelj, mi fér be, milyen beépítőkeret, milyen segédeszközök hozzá. Én a legolcsóbb műanyagházas 2,5 colost tettem a 2004 Mazda6-omba, csak led és xenon mehet bele, különben elolvad, 6-7000 forintba meg pár nap munkába megállt a művelet, plexiből vágtam befogókeretet, stb. Xenon szettem volt, izzót vettem újat mert már régi volt, H1 xenon 2500/db volt akkor Bárdiban. Profi szakműhelyben 6 számjegyű összeg. De utána látsz, ég és föld a különbség.
Most a Passatban van kanyarkövetős kitakargatós automata távolságis bixenon, a szembe jövőt kitakarja de tőle balra és jobbra megy a távolsági, valami pazar.https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
lemmy71
őstag
válasz troland26 #4827 üzenetére
Ha osram akkor a Night Breaker -nek nagyobb a fényereje, a cool laser led ott csak az üveg van festve ami szűri a fényt de gyengít is rajta, plusz csökkenti az tartósságát is. Elméletileg az Ulra Life bírja legtovább, persze itt egy kicsit visszafogott a teljesítmény ami nem igazán érezhető.
Én próbálgattam ezeket, igaz H1 -l, és egy két írásos teszt is ezt támasztja alá -
SzaboZE
addikt
Hát nem tudom, nekem gyári xenon rendszer van egy 1. generációs Mazda6-ban, 2018-ban a projektort kicseréltettem bixenonra, ég és föld volt a különbség. Megkockáztatom, hogy tud annyit mint egy alap ledes. Lehet, hogy csak a foncsorod van bemattulva, egy jó xenonnak nem szabadna annyival rosszabbnak lenni egy lednél, hogy óriási legyen a különbség. Ami igazán számíthat, az a led automatikus távfény funkciója a szembejövő kitakarásával. Hogy mekkora a különbség a gyári és az új xenon projektor között: https://www.facebook.com/watch/?v=173226576892004
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Topikgazda
válasz Uyuarasy #4839 üzenetére
Nekem ilyen van: Youtube
Ez nem vakít és jól is látok vele, nagyon szépen szemlélteti a működését 1:40-től 2:10-ig ahogy a szemből jövőt középen kitakarja, majd követi az autót a kitakart sáv, és amikor már közel van a bal oldalt le is kapcsolja.
Viszont látható 0:53-nál, hogy rávillognak, mert van egy pici reakcióideje.https://tinyurl.com/rasoapro
-
tag
válasz rasotamas #4840 üzenetére
Nagyjabol igy mukodik az enyem is (pl. ilyen ez is), a tompitottal nincs gond, az folyamatosan allitja a magassagot a rendszamtabla eleihez. A tavolsagi viszont elegge idegesito tud lenni, ha mar egy kicsit magasabb a para a levegoben, hiaba kapcsolja le a szembejovo elott par meterrel a szort feny miatt akkor is erezhetoen erosebbnek tunik a fenye...
Mivel engem is zavarna, ezert kezzel kapcsolgatom, ha kell, foleg nem sik utakon az adaptiv kapcsolasa nem olyan latvanyos, mintha az egeszet levennem, ezert tobben fenthagytak mar a sajatjukat, mert azt hittek en is paraszt voltam. -
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Van egy 2008-as, 1.6b, sedan mazda3-asom.
Kb 1-2 hete , olyat produkál, hogy ha a bicskakulccsal ha megprobalom lezarni, akkor a zaro gombbal ki is nyit illetve be is zar, ugyanez tortenik akkor is ha a myito gombot nyomom meg rajta. Emiatt allandoan azt kell neznem, hogy bezart-e, mert van, hogy 5x is meg kell nyomnom valamelyik gombot ahhoz, hogy bezarjon, ugyanez nyitasnal is. Van otlete valakinek, hogy mi lehet ez?
Koszonom![ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
-
Debilon
addikt
csak keresgélés szintjén, nem tud valaki 2011-2012 6-os kombit 2 literes (esetleg 2,5, ha nagyon nincs 2,0) motorral eladót?
HAHU-t már végig néztem, azon felül
[ Szerkesztve ]
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Debilon
addikt
japan caras/skyactiv cars Gödöllőn ismeri őket valaki?
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Monitor hiba topik
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen mosógépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anime filmek és sorozatok
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.