Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEE
addikt
Ez most egy virág.
[link]
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
d-boy
senior tag
Egy hete lőttem ezt a képet.
Nektek hogy tetszik?
[link]If you understand or if you don't, If you believe if you doubt! There is a universal justice, and the eyes of truth are always watching you.
-
Predator...
tag
Sziasztok....
Nemrégiben kezdtem el próbálkozni makro fotózással,
Egy Canon PowerShot G5 a kollégám és egy Hama Star 63 állvány.
Úgy gondolom hogy először megpróbálok a lehető legtöbbet kihozni ebből a gépből és magamból majd jön egy új....
Canon EOS 350D vs. EOS 400D ez majd még elválik kb tavasszal nyúlok a zsebembe ennek ügyében....sajna nemolvastam végig a fórumot...hisz nagyon sok meg folyamatosan gyarapszik de látom hogy nagyon jó képeket csinálgattok, és frankó eszközöket ''barkácsoltok'' gratula
Tudnátok tippeket adni? MSN-en vagy PH!-n
A honlapomon van egy-két próbálkozásom Galéria/Élővilág menüpontok alatt[link] tehát tanácsokat és helpet várok...előre köszi mindenkitől''Földünk Jövője azon múlik, hogy képesek vagyunk-e cselekedni...'' (Sir David Attenborough)
-
ivjoe
tag
válasz Predator... #1309 üzenetére
A géptesztekhez ajánlanám: [link]
Gépnek pedig:
Canon 350D [link], 400D [link], használt 20D [link]
Oly E-300 [link], E-330 [link] E-500 [link]
Nikon: D70 [link] vagy D70s
Nekem 350D-m van, így a 350D/400D-ről tudok pár szót mondani. :)
Egyet viszont nefelejts el: Mikor DSLR-t veszel, nem vázat, hanem RENDSZERT veszel, aminek a váz csak egy eleme, szóval azt is nézd, h a renszer mennyire és milyen minőségű obikkal/vakukkal stb van ellátva.http://lorem.hu
-
werttzui
addikt
[link] Őszi fotós tali /Coming soon/
PENTAX
-
j.bravo
addikt
válasz Jeannie #1324 üzenetére
Sajna tényleg úgy van hogy a közelpont csak bekapcsolt makró módnál és nagylátószögben 10cm. Ha zoomolsz, messzebb kell menni. Mondjuk nem kell annyival messzebb menni mint amennyivel a zúm közelebb hozza a témát, tehát az jobban kitölti a képmezőt, de hát csodára ne számíts
Ha az AF megtalálja, akkor még mindig gond lehet az esetleges bemozdulás, ezen trükkös vakuzással lehet segíteni (pauszpapír vagy műanyagfólia diffúzor, fehérlapos derítés, stb.; a topik elejefelé több ügyes, kis barkácsolással fillérekből kihozható megoldás volt.)
Egy cseppet egyébként lehet h nehezebben találta meg az AF az élességet makróban, mint simán. De olyan is előfordult hogy elfelejtettem bekapcsolni a makró módotWhatever.
-
AMD!4ever
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem,Van egy Metz 36-C2 tipusú külsővakum,és a kérdésem hogy Miként lehetne a záridőt 1/320 fölé tornászni?
a beépitett vakujával a 350d ugye 200as záridőt enged,többet nem.
Külsővakuval viszont ez mehet följebb,de 400as záridőnél(és gyorsabbon még kevésbé) a kép alja már nem látszik (makrónál jó lenne,ugye)
Lehet valamit tenni ez ellen? Szinkronkábel?(és ha igen,azt a 350d-ben hova dugjam be?Nem igazán merem sehova )
Vakutémában Nagyon kezdő vagyok de tetszik!
[Szerkesztve]Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
KrAt
veterán
Skacok!
A Raynox D-250 makrólencse hány dioptriás? -
KrAt
veterán
válasz j.bravo #1331 üzenetére
Ott én is néztem..
Igazából azért kérdem, mert nézegettem az olcsóbb megoldásokat és tudjam a d250 nagyításához hasonlítani (persze minőségre a d-250 tuti rommáveri, de d-250-re nincs pénzem ) így 2 alternatíva között gondolkoztam:
-1-2-4 dioptriás lencsék, Soligor (kb 6ezer)
-10 dioptriás lencse, és hozzá 55milis átalakító (mert a lencse 52 vagy 58 milis) ez is kb 6ezer.. -
-
pitman
őstag
válasz AMD!4ever #1326 üzenetére
Olyan vaku kell hozzá, ami tud nagysebességű vakuszinkront. Ekkor már tudsz 1/200-adnál gyorsabb időkkel is vakuzni egészen a gép legrövidebb záridejéig. A vaku hatótávolsága viszont a záridő rövidülésével drasztikusan fog csökkenni, de makrónál ez nem lesz akkora probléma.
Azt nem tudom, hogy az említett vakud tud-e ilyet, meg kell nézni a leírásában. -
AMD!4ever
őstag
-
AMD!4ever
őstag
válasz Jeannie #1328 üzenetére
Az első képed nem rossz! picit sok a homályos rész.
A másodikat én igazábol bemozdultnak érzem,semmi sem éles
a harmadik képed nagyon igéretes ügyes próbálkozás egy kicsit az vele a problémám hogy a mélységélesség lehettt volna nagyobb,hogy az egész ''menyét'' éles legyen,igy nekem kicsit zavaró hogy a fejrésze már nem az.
Tudom hogy előtétlncsével néha milyen nehézkes dolgozni,de megéri.
a 4.ik képed technikailag jó,de kommersz nagyon,bár én is ugy tudtam örülni picivel régebben az ilyen képeimnek
az 5.ik,nekem nem jön át csunya net
az utolso,szépen kivitelezett kép.
Ha akarod/teheted Probáld meg erős alexpóval vakuval együtt lemakrózni(reményeim szerint elfeketedne a háttér,illetve eltünnének tükröződések) Bár nemtudom a géped milyenHiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
Jeannie
senior tag
válasz AMD!4ever #1339 üzenetére
Az a bajom, sajna, hogy az s5500 kijelzőjén konkrétan semmi nem jön vissza fókusz és mélységélesség terén, fogalmam sincs mekkora lesz az éles rész és hol, valamint ezt még akkor sem látom ha kész a kép és visszanézem. Most abban bízom hogy rengeteg gyakorlással majd ráérzek hogy mikor melyik retesz milyen mélységélességet ad vissza. A Rayno-előtétet kb. egy órára kaptam, pláne örültem hogy egyáltalán találok vele fókuszpontot. A negyedik képről, nos, én még nem láttam ilyen virágot amit így körbe-szőttek-pókhálóztak volna, de ha rajtam kívül már mindenki láttott/csinált ilyen képet, akkor velem van a gond Ha legközelebb fényképezhető Harley-t látok, kipróbálom a vakus ötletet
-
hali01
őstag
válasz Jeannie #1347 üzenetére
Azzal a géppel ne is akarjál manuálisan élességet állítani.De ha elég sokáig nézed a keresőt akkor a pixeleket élesen elfogod tudni határolni egymástól. (ezzel nem bántani akarlak.)
235000pixelen már talán lehet látni valamit.Ezért adtam el a fiam FZ20-át mert használhatatlan volt az EVF. -
ThufirHawat
senior tag
Na én meg a saját tollaimmal büszkélkedem:
http://www.miklosrabi.com.
A macro képekhez szint kiszárólag egy Sigma 150/2.8-a macro optikát használok. Hamarosan felkerül az oldalamra a tesztje. Egyszerűen zseniális! Csak ajánlani tudom. És ha ez megvan, akkor már csak egy normális, masszív állvány kell, és nagyon sok türelem!Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Asztrofotózás
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen processzort vegyek?
- Trump vagy Harris
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest