Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Emlékeim szerint hasonló feeling volt a ''This mortal coil'' nevű zenekar is.
Thufir: Nekem nagyon tetszett a kosos képed, szeretem az olyan képeket, amiken akár hétköznapi dolgokat mutat meg valaki más szemszögbőlEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
A régebben mutogatott képeket összeszedtem egy weboldalra:
[link]
A weboldal még gyerekcipóben jár, de a képek nagyrésze fel van töltve. Válasszátok a ''photo'' aloldalt a főmenüben. -
Predator...
tag
-
Predator...
tag
Üdvözletem megint...
Volt 1-2 Raynox 250-es próbálkozásom...
toljátok a véleményeket
Valami kisvirág:
[link]
Harmatos pókháló:
[link]
Harmatos levélke:
[link]
Van rajtuk egy kis psp kontraszt/brájtness
meg ugyanilyen keretszerűség...
De ne a keretet hanem a képet véleményezzétek..köszi
Teszek egy kövirózsát digit fényképeimbe...tessék megnézni''Földünk Jövője azon múlik, hogy képesek vagyunk-e cselekedni...'' (Sir David Attenborough)
-
Fryskitt
addikt
válasz Predator... #1804 üzenetére
Tetszenek. Különösen a pókháló... Milyen géppel csináltad?
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
BEE
addikt
Jók ezek a képek !
Szép munka. Nyugodtan rázúmolhatsz koccig, hogy ne kelljen
vágni sokat.
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
-
j.bravo
addikt
Tyűha, a pókhálós-cseppes tényleg bejövős!
A másik kettőt direkt sötétítetted így be? Szépek egyébként.Whatever.
-
j.bravo
addikt
válasz Predator... #1821 üzenetére
Távol álljon tőlem hogy elkedvetleníteni akarjalak, de a 10perc az nagyon jó szintidő
Whatever.
-
Mercutio_
félisten
Tyűű azok a vizcseppek!
Ehhez képest az én S5600+DCR250-eim csak gyenge próbálkozások
[link]
[link]
[link]
Ez lehet kerettel jobb lett volna, de nem találtam olyan színt, ami kiemelné a tartalmat.
[link]
És próbálkoztam én is mohával, de guggolva, kézből csak ennyi tellett
[link]Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz j.bravo #1824 üzenetére
A rovar az mozog , pedig lőttem rá egy csomót, de...hajlakkot meg nem vittem
Igen egy hibiscus bibéje és porzói
Az állvány a következő projekt, babzsákból mekkora az ideális, bár gondolom nehezebb és több helyet foglal mint egy összecsukható 6-8k-s állvány (Hama star 63-FV-n gondolkodom, vagy valami hasonló, még megfizethető kategórián, többre nincs keret, és ami már elbír egy majdani belépőszintű dslr-t, az emlékeim 20 körül indul )Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Predator...
tag
válasz Mercutio_ #1825 üzenetére
Üdv.
Sztem is jók a képeid....a hibiscus (az a sárga pirosas) ütős lett...bár én a bal oldaláról vágtam volna...nekem valahogy hiányzik onnan valami...ha levágod akkor viszont szépen középen lesz a növényed....
a mohás is jó lett...sztem próbáld meg manual fókusszal...nemtom hogy a te gépeden hogy szuperál a DCR 250....de nálam...minnél jobban rázoomolsz annál kevesebb lesz a fókuszálható terület...ha kicsit távolabbról kapod le akkor talán az egész éles lesz...
érdemes próbálgatni...én is azt bűvölöm szabad időmben
őőő...ja igen...nekem van egy Hama Star 63-om kiválló állapotban...számla is megvan róla...ha érdekel akkor beszélhetünk róla...én egy földön fekvősre gyúrok....pl manfrotto 190PROB''Földünk Jövője azon múlik, hogy képesek vagyunk-e cselekedni...'' (Sir David Attenborough)
-
Mercutio_
félisten
válasz Predator... #1826 üzenetére
S5600-on elég vacak a manual fokusz, de próbálkozom jön a tavasz egyre több makro-téma bújik ki a föld alól
Állványra egy 5-öst tudnék felajánlani, ennél többet nem bír el a kasszaEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
j.bravo
addikt
válasz Mercutio_ #1827 üzenetére
Nem csak a rovarra gondoltam, hanem az első kettő növény is bemozdult sajnos.
A babzsák pedig pár száz Ft-os dolog, te magad is gyárthatsz (vagy anyuka, hugi, barátnő). Kerítesz bármilyen darab szövetet, ami akad. Mondjuk ne legyen túl kemény (farmeranyag nem az igazi). Varrsz egy zsákot, akkorát amekkora neked kell. Mielőtt az utolsó oldalát bevarrnád (vagy cipzárat is tehetsz rá akár), teszel bele babot, lencsét, rizst, bármi ilyesmit. Nem tömöd ki teljesen, hogy egy kicsit formálható maradjon a zsák alakja.
És voilá, máris kész egy földközelben ragyogóan használható fényképezőgép-alátámasztó okosság. Olyan formára alakítod ahogy a téma épp megkívánja. 2 másodperces önkioldóval exponálsz hogy a gomb lenyomásával ne mozgasd be a gépet (makrónál, és ilyen 1/10, 1/4 másodperceknél amikel a linkelt képeid készülnek, már nagyon számít). És voilá, éles, de legalábbis bemozdulástól mentes makrófelvételek
[Szerkesztve]Whatever.
-
Mercutio_
félisten
válasz Predator... #1829 üzenetére
Ide akartam írni, de véletlenül privátba ment a válasz (új nekem ez a rendszer)
BEE: A vaku az plussz vakut jelent ha nem tévedek, arra mostanság nincs keret, és jön a tavasz is akkor több lesz a fény talán.
j.bravo: Kösz a tippet, bab az talán még itthon is van, már csak zsákot kell aplikálni.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Predator...
tag
válasz Mercutio_ #1831 üzenetére
vissza ment a privi...de ha úgy egyszerűbb küldj mailt
És most jöjjön Predator hülye kérdése:mi lenne...
Ha egy videólámpát tennék a fényképező vakupapucsába...annak érdekében hogy nagyobb fényben legyen a téma és így pl nagyobb rekeszidővel is fényképezhetnék pl. 1/500-on vagy 1/1000-en...F2.8-al...lehetséges ez?
Egy ilyensmi esetében?
látom ledes a lampi ugyhogy biztos szép erős fénye van...makrózni jó lenne...pl repülő rovart lekapni kis bemozdulással...vagy azzal se
a lampi így néz ki...
# LED lámpa digitális fényképezőgépekhez és kamerákhoz
# Tápellátás 2db AAA méretű elemről vagy akkumulátorról
# Működési idő: kb. 2 óra
# Felfogatás vaku sínre vagy ź colos állvány csatlakozáshoz
# 7 db fehér LED-del
# LED élettartama kb. 100 000 óra
# Színhőmérséklet: 5500 K
# Ezüst színben
# Súlya : 45 gramm, akkuk nélkül
# Méretek: 40x65x45 cm
vélemény?
[Szerkesztve]''Földünk Jövője azon múlik, hogy képesek vagyunk-e cselekedni...'' (Sir David Attenborough)
-
BEE
addikt
válasz Predator... #1833 üzenetére
Ha ezt berakod a vakusínbe, akkor messze elvilágít a makrótéma felett a semmibe.
Csak olyat használhatsz, ami lefelé is dönthető és annak sem szép a
fénye derítőlap nélkül. Túl éles árnyékokat vetne.
-
nagyúr
Összehasonlítottam a dofmasteren a Zuiko 50mm f2 és a Sigma 150mm f2,8 DOF-jét a közelpontjuknál f16-nál.
Az olyé 24cm-nél 0,88cm, a sigmáé 38cm-nél 0,09.
Létezik ez? Mi értelme akkor a 150-es makróobiknak (nem beszélve a méghosszabbakról...)?
Persze ha valaki direkte a kis DOF-re hajt, akkor jó, de hát f2-n az oly is már csak 0,11cm ami egy hangya feje A sigma f2,8-on 0,03cm, ami már csak a lábfeje
De azért makrónál nem árt ha egy kicsit nagyobb a DOF nem?Aki él és nem boldog, az téved!
-
Mercutio_
félisten
-
Predator...
tag
Hozzászólok...
huh...na mind1...ha nem kérdez, akkor nem tanul az ember...mi az a DOF?
Tényleg nemtudom
valami olyasmit sejtek hogy középponti fókusz...ez hülyeség?...kérek szépen egy magyarázatot
[Szerkesztve]''Földünk Jövője azon múlik, hogy képesek vagyunk-e cselekedni...'' (Sir David Attenborough)
-
werttzui
addikt
-
nagyúr
válasz Predator... #1841 üzenetére
Bocsi.
Depth Of Field - mélységélesség.Aki él és nem boldog, az téved!
-
ROBOTER
addikt
Válaszoltam neked a esystem topicban, de azért itt is beírom, mert sok a kavarás e fogalmak körül:
A tágyra vonatkozóan 3 távolságadat van használatban:
- tárgytávolság (subject distance) - ennek van igazából optikailag a legnagyobb jelentősége, ezt a távolságot a tárgy és az objektív tárgy oldali fősíkja között lehet mérni (ugyanis az 1 fősík csak elmélet, mint objektívnek 2 fősíkja van) - a DOF képletek erre a távolságadatra vonatkoznak. A fősíkok helye ismeretlen általában, függ természetesen a fókuszrendszer állásától és zoom objektíveknél a gyújtótávolságtól is. Néha a fősík az objektíven kívűlre esik!!!
- élesreállítási távolság (shooting / focusing distance) - ezt adják meg a gyártók az objektíveknél dSLR esetén, a tárgy és az érzékelő távolsága, ezt le lehet mérni könnyen
- munkatávolság (working distance) - a frontlencse vagy objektív egyéb mechanikai eleme és a tárgy távolsága, kompakt gépeknél ezt szokták megadni.
Ezért célszerű DOF esetében a gyártók táblázatait használni.
A gyújtótávolság azonos elért nagyítás esetén nincs látható hatással a DOF-ra, de a távolabbi hátteret jelentősen befolyásolja. A nagy gyújtótávolságú objektív a távol lévő hátteret jobban elmossa, de ha a makrónál maradunk: a rovar feje kb. ugyanannyira lesz éles az 50-es és 150-es esetén is 1:1 nagyításnál. -
Mercutio_
félisten
Köcc a bzinict, bár az a kampóhiány az utolsó percben bedobva...
[Szerkesztve]Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BEE
addikt
Jön a tavasz !
[link]
-
ThufirHawat
senior tag
Iszonyat mód beruháztam. Vettem egy ''Reverse ring''-et, és jól felraktam egy 28/2.8 manuális objektívet a 400D-re.
Eredmény: kb. 2:1 leképzés, nagyon görbe élességi ''sík'', egészen elfogadható élesség középpen. Összességében jó játék. A Vatera [link] tele van fordító gyűrűkkel, olcsó nagylátószögű optikákkal... 10e Ft-ból simán 1:1 alatt lehet lenni.
Az első elfogadható képem ilyen technikával a jelenlegi nyitókép az oldalamon. [link]Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
ThufirHawat
senior tag
''Körvaku'' is van led-es kivitelben. Van olyan, ami tud egyfolytában világítani, de triggerelhető vakupapucsról is. Mintha az Optiform... de lehet hogy nem ők, hanem valaki más.
Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
Fryskitt
addikt
válasz ThufirHawat #1848 üzenetére
Á, hát visszatértél. A kép nagyon jó. Szokás szerint.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest