Hirdetés
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- PlayStation 5 Pro teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThufirHawat
senior tag
Új nyitóképet tettem fel az oldalamra.
Katt a [link]-re, belépés, megnézés, vélemény kinyílvánítás.
Végre hétvége!Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
BEE
addikt
válasz ThufirHawat #1751 üzenetére
Nagyon jó kép !
Hol találtál most egy ilyen miniszörnyet ?
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
ThufirHawat
senior tag
Kisfiam szobájának plafonján. Akkor vettem észre, mikor a hasamon ugrált.
Egyébként a kertben is találtam egy karolópókot, meg egy szarvasbogár lárvát, de egyikre sem volt időm, rohanni kellett a Kika-ban. Nagy leárazások vannak. sose nősüljetek...Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
Fryskitt
addikt
válasz ThufirHawat #1754 üzenetére
Vagy bízd rá az asszonyt a barátnőire. Tudod, odaadod a hitelkártyád ő meg használja.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
sszever
őstag
Nem rossz - nem rossz
Biztosan kérdeztem már, de nem emlékszem: a Sigma 2x-e használható Canon L-es üvegekhez?Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
zed44
tag
Jó kép, szépen dolgozik az ikervaku!
-
Predator...
tag
Üdvözlet!
Újra itt vagyok,de most már egy Pana FZ30-al és egy Raynox DCR 250-el
Várom már a meleget mert rovarfotózni kéne....de látom hogy ti azért találtok állatkákat...merre felé vannak ilyenek? én vidéken lakom...ugyhogy errefelé kéne lenni hasonlóknak....tehát merre induljak szerintetek? házkörül?erdőben?mezőn?hegyeknél?patakoknál?
Bee: tudok olyat csinálni h szgépre rákötve fényképezzek az fz30-al? vagy csak fényképeket letölteni tudok így? (canon G5-el megoldható volt)
Srácok: help kéne még abban hogy van egy soligor vakum /Soligor DG-340 AZ/ és elvileg tud olyat hogy ''rabszolgavakuként'' szolgál...tehát nemkell csatizni a géphez a vakut mert a rendszervaku hatására villan a külső is.....hogy kell ezt beállítani?
Előre is köszi mindent!
[Szerkesztve]''Földünk Jövője azon múlik, hogy képesek vagyunk-e cselekedni...'' (Sir David Attenborough)
-
ThufirHawat
senior tag
válasz sszever #1757 üzenetére
magam és az ugrópók nevében köszönöm mindenkinek a pozitív hozzászólásokat!
Sigma 2X megy Canon L-ekkel, de hogy milyen lesz az eredmény, azt nem tudom. A gyári nyilván jobb... Ennek is van egy egész kicsit kilógó része, tehát bármire azért nem lehet rátenni, de azok az L-ek, amik kompatibilisek a Canon saját TC-ivel, azokkal működni fog.Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
sszever
őstag
válasz ThufirHawat #1760 üzenetére
igen, csak hát a minőség mennyire megy hozzá ez lenne az égető.
Ugxanis a gyári Canon 2x-re meg nem fog menni a 150-es Sigma makró, és azért 2 fajta 2x-et nem áll szándékomban venni!Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
BEE
addikt
válasz Predator... #1759 üzenetére
Kitűnő páros !
Már csak egy diffúzor kell a beépített vakura és indulhat a vadászat.
Nem tudod gépről irányítani a gépet, de ennek hiányát nem éreztem még.
A vakut pedig csak akkor tudod segédként használni, ha beállítható
rajta hogy a második villantásra induljon.
Ha ez nincs, akkor kell hozzá venni egy vezérlőt.
-
Dtomi
őstag
[link] Egy kis érdekesség Ez a buborékfólia nem rossz 5let és ahogy feltette a vakut az obi elé az se.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Predator...
tag
Frankó!
Bee: Betudod dobni a linket ahol megtalálható a diffuzorod?
tudsz adni tippet hogy miből készítsem? ha gondolod told privibe...köszi
azt írták a vakuról hogy tud ilyet de nem találom hogy hol tudnám ezt beállítani...
na mindjárt feldobok egy képet a hátuljáról hátha tudja valaki''Földünk Jövője azon múlik, hogy képesek vagyunk-e cselekedni...'' (Sir David Attenborough)
-
BEE
addikt
válasz Predator... #1765 üzenetére
[link]
Itt egy gyűjtemény.
Anyagnak mostanában egy matt fehér műanyagfóliát használok,
amit dekor boltban kaptam.
Ott kapható pausz papír is, ami nem színezi el a képet mint a műanyag,
de párás időben megszívja magát és elveszíti a tartását.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz Predator... #1759 üzenetére
''....de látom hogy ti azért találtok állatkákat...merre felé vannak ilyenek? én vidéken lakom...ugyhogy errefelé kéne lenni hasonlóknak....tehát merre induljak szerintetek? házkörül?erdőben?mezőn?hegyeknél?patakoknál?''
Keress fehér sziklákat, nyugati vagy déli tájolással. Ott elég mediterán mikroklíma tud kialakulni. vagy ugye lakásban, pincében...
Tegnap fotóztam katicabogarat.Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
Predator...
tag
Kösz-kösz
Itt a Vaku amit ígértem
[link]
ne a minőségét nézzétek a képnek...ez telefon-foto
Ja és ha valaki kitud ezen igazodni..
[link]
sajna nemtudok németül
Az viszont érdekes hogy ugyanaz a típus van nekem mint amit belinkeltem de a hátulja máshogy néz ki....és láttam már egy 3-ik verziót is...
most akkor melyik Soligor DG-340 AZ-n lehet ezt beállítani?
UI.: Az enyémnek nincs tartója...mármint úgy hogy amivel a fényképező mellett helyezkedik elo...csak feltudom tenni
De jó hogy itt vagyok..mi?''Földünk Jövője azon múlik, hogy képesek vagyunk-e cselekedni...'' (Sir David Attenborough)
-
BEE
addikt
válasz Predator... #1769 üzenetére
Ott van a leírásban : S5 mód - a második villantásra indul.
-
sszever
őstag
válasz ThufirHawat #1767 üzenetére
igaz.
Funkcionalitásából nem veszít? (AF, stb)Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
Mercutio_
félisten
Néhány napja beszereztem egy DCR-250-t
Első próbálkozásom
[link]Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
ThufirHawat
senior tag
Nyekem is van új nyitóképem.
Katt a [link]-re, belépni, megnézni.
Nem vagyok oda a hófehér háttérért (akkor már inkább fekete), de itt egész jó lett. Szerintem.Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
BEE
addikt
válasz ThufirHawat #1777 üzenetére
Húú ! Ez nem lett most valami túl jó.
Nekem nem jön be, túl absztrakt, nem kifejező vagy látványos.
Várjuk a következőt.
-
Fryskitt
addikt
válasz ThufirHawat #1777 üzenetére
Ez is félelmetes. Mintha vonzanának a pókok, nem?
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Predator...
tag
válasz ThufirHawat #1781 üzenetére
ThufirHawat....
Milyen állványod van???
Láttam az oldaladon hogy lent van szinte a földön meg stbstb...
Csak nem Manfrotto 190 PROB?
Ha igen akkor légyszi informálj hogy hol tudok olcsón venni ilyet...
most erre gyúrok és a héten fizu jövőhéten meg bakony túra
Srácok tudtok jó árban hasonlót mint a manfrotto 190 prob?
ez 11cm-es szintig letud menni meg keresztbe,fejjel lefelé betenni a középoszlopot...szóval nekem valami hasonló állvány kéne..
valami ötlet esetleg?
Köszi...''Földünk Jövője azon múlik, hogy képesek vagyunk-e cselekedni...'' (Sir David Attenborough)
-
ThufirHawat
senior tag
válasz Predator... #1782 üzenetére
Manfrotto 055NAT2 + Linhoff Pro Ballhead 2
A PROB szinte ugyanaz, mint a NAT2, csak fekete. De amikor én vettem, még csak a NAT-okon volt szivacs. Ha most vennék, PROB-t vennék, mivel a fekete szebb, mint a zöld. Én a Studioline-ban vettem minden állványos cuccot.
Mivel én nem használok középoszlopot (ha makrózni kell, Te is ki fogod szedni, vagy le fogod vágni), így a 190 eleve kiesett. Nem elég magas középoszlop nélkül.Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
Predator...
tag
válasz ThufirHawat #1783 üzenetére
''Nem elég magas középoszlop nélkül.''
Nem elég magas
Nekem ponthogy azért kell hogy talajszinten tudjak fotózni....
vizszintesen beszerelhető középoszlop meg fejjel lefelé is..az azért lehet hogy hasznos...
ilyened van?[link]
azért nem szeretnék szétvágni egy 30e ftos állványt... már ha a 190-ről beszélünk...
sok piz ez nekem ugyhogy nem szeretnék csalódni túlságosan
tehát vmi olyan kéne amivel egészen közel letudok menni.... pl ez a 8-10 centi frankó lenne
Fejet milyet érdemes?
Amúgy makrózáshoz kéne...''Földünk Jövője azon múlik, hogy képesek vagyunk-e cselekedni...'' (Sir David Attenborough)
-
ThufirHawat
senior tag
válasz Predator... #1784 üzenetére
''Nekem ponthogy azért kell hogy talajszinten tudjak fotózni....''
Ha csak erre kell, akkor babzsák. Annál nincs jobb. De ha mégiscsak kell másra is (nekem igen), akkor jól jön a magassága....
Mondtam, nekem 055NAT2 van, nem sima B. Ez most nincs fent a lapjukon, de mindig szokott lenni raktáron (asszem most már NAT3 van). Ez meg a gömbfej: [link]
Középoszlop felfelé is, lefelé is elég ingatag. Majd rájössz. Vagy használod a Low Angle Adaptert, amiről letekeredik a fej, vagy lefűrészeled a középoszlopot. Én az utóbbit csináltam. (Azt írtad láttad az állványos írásom, ott ezt elmondtam, meg látszik is a képeken...)
Fej: vagy valami nagyobb gömbfej, vagy fogaskerekes (az sokkal precízebb, és alig lassabb, bár jóval drágább).
Vagy vegyél makró vakut, és akkor alig-alig kell állvány.Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
ThufirHawat
senior tag
Feltettem a januári albumomat a galériák közé az oldalamon. Javarészt makró.
[Szerkesztve]Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
drkbl
őstag
Nem saját képek, de talán inspirálólag hatnak:
Amit eddig csak éreztél, most láthatod is : [link]
Forrás: The Code Project Insider -
drkbl
őstag
válasz ThufirHawat #1786 üzenetére
Ez a kép és a katica mellette 10-ből 10, gratulálok Még sok ilyen, és összejön egy igényes, nem csak rajzokat tartalmazó környezetismeret-''könyv''!
A kos téma nem tetszik, röntgenképre, betegségre és halálra emlékeztet - vagy kicsit pozitívabban a DCD azonos című albumának borítója... -
Fryskitt
addikt
válasz ThufirHawat #1786 üzenetére
Legjobban a 3. képen látható pók, az két ablak, a katicabogár és a kaktusztüske meg a gomba (? tényleg az?) tetszik. Szóval majdnem mindegyik ... A kos viszont nekem sem jön be (még mindig). Persze nem a technika nem tetszik, hanem a téma: nem egész a feje, szürke, stb. Összességében viszont csak gratulálni tudok (ismét!).
-
Mercutio_
félisten
Úgyérted képszerkesztő progival kellett volna még javítani, vagy a technikámat csiszolni?
(Előbbihez nem értek, és időm se lesz pár hónapig rá, utóbbin sajnos szintén van bőven javítanivaló )
A másodiknál eklüdés után jutott eszembe, hogy nem kellett volna beszédes nevet adni, és lehetett volna barkochbázni, mi van a képen inkább csak érdekességként csináltam, illetve örültem, hogy ilyen szép éles képet is össze tudok hozni
Köszönöm az értékelést, jó érzés, hogy itt a segíteniakarást látom a kritikákban isEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BEE
addikt
válasz Mercutio_ #1794 üzenetére
Ha van igényed jobb képekre, akkor kell foglalkoznod az utómunkával.
A képek tartalmán is javíthatsz még, de ezek mind megtanulhatóak idővel
és sok gyakorlással.
Ha pl. visszakeresel az én első képeimre,
akkor látni fogod a gyakorlás eredményességét.
-
Mercutio_
félisten
Igényem van, de a prioritás nagy úr...
Esetleg az 1. hsz-be majd egy modival be lehetne tetetni néhány alapdolgot, ahogy a ''melyiket válasszam'' topicbanEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
drkbl
őstag
válasz ThufirHawat #1797 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest