Hirdetés
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
Új hozzászólás Aktív témák
-
Katka88
csendes tag
-
armcore81
csendes tag
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek ?
Kb 1 hónapja vettem az Olympus e 410 hez egy Zuiko 35/F3.5 Macro objektív et ...
jó jó megvagyok vele elégedve de szeretném egy picit megspékelni ezért azon tördelem a buksimat,hogy veszek hozzá egy Olympus zuiko EX-25 közgyûrût mi a véleménytek róla ?Vagy cseréljem le a macrót egy jobb ra ? Olympus Zuiko 50/F2.0 Macro ( Bár ez egy picit költséges lenne )
Válaszotokat előre is köszi . Üdv. Armcore.
-
Hydra SR
addikt
válasz armcore81 #2907 üzenetére
Mit értesz megspékelés alatt? Nagyobb leképezést? Az másik makró objektívvel sem fog megvalósulni valószínűleg, mivel a legtöbb makró obi 1:1-es leképezést tud alapból, közgyűrű nélkül. Szóval a nagy kérdés, hogy mit szeretnél elérni. Nagyobb leképezéshez közgyűrű kell, vagy speciális makró objektív ami 1:1-nél nagyobbat tud. A nagyobb gyújtótáv arra jó, hogy a környezetet jobban ki tudd zárni a téma körül, meg arra, hogy távolabbról tudj fotózni aminek több előnye is van, de természetesen hátulütői is vannak.
(csendben megjegyzem, hogy a brutális nagyítás 3 napos csoda szokott lenni, a legtöbb jó makró fotó nem attól jó, hogy hatalmas a leképezési arány)A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
BEE
addikt
válasz armcore81 #2907 üzenetére
Első kérdésedre, vagyis hogy akarsz-e kis segítséget kérni tőlünk,
mindenképpen magadnak kell válaszolnod !A 35mm-es makróobihoz szerintem nem érdemes közgyűrűt venned,
mivel annak a közelpontja önmagában is csak pár centi lehet,
közgyűrűvel lehet hogy élesre sem tudod állítani rendesen.
Pontosabb infókért keresd meg Roboter kollégát,
mert ő használ ilyet, pontos válaszokat tud adni neked.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
biker
nagyúr
válasz Hydra SR #2891 üzenetére
nálam a terráriumban az év minden napján lehet fotózni tücsköt, szeretettel várok mindenkit.
még lámpa is van
többi kép
sajnos nincs macro cuccom, csak barkácsolással tunningolt kisgépem, ennyi telik tőleElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Mercutio_
félisten
Néhány kevésbé mozgékony alany (Pentax 50/1.7 manuálobi + helicoid közgyűrű)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
biker
nagyúr
válasz Hydra SR #2914 üzenetére
csak a barna tücsök hímje ciripel, a fekete egyike sem, és a nőstény sem.
De tényleg jó itt aludni.Mellesleg lakópark, így kint meg 1000 szöcske, sáska és tücsök van, így kint is van ciripelés rendesen.
egyszer bejöt 3-4 sáska a forma 1 játék zajára tetszett nekik, nekem nem annyira
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
madgie
titán
Voltam ma infrázni reggel a temetőbe. Rájöttem, hogy 40D-vel nem lehet
De ha már ott voltam, akkor [kattingattam] párat -
-
Hydra SR
addikt
Már hogyne lehetne, szerinted rajzot rakott be? Csupán azon a képen nagyobb a mélysésélesség, avagy kevésbé van megdöntve a papír (a perspektívából az utóbbira következtetek). A jó fókusz nem az, hogy amire nem fókuszáltam, az homályos.
Bár szerintem is szemléletesebb lenne kisebb DOF-al.[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
ROBOTER
addikt
válasz Szten Márs #2926 üzenetére
Emberek valami front van, vagy mi? Hogy használtam volna más mélységélességet?
Mind a 3 kép F2.0.
De látom, a lényeget ragadtátok meg az anyagból.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz ROBOTER #2928 üzenetére
Ezt te csináltad? Wow Nem a lényeg, de csak ebbe lehetett belekötni Amúgy jó kis anyag
De valami más, az tuti... akkor a dőlésszöge az ábrának, bár igen, így megnézve, valóban az. A lényeg az, hogy mindkettőn az ábra fele életlen a jófókuszosnál meg az egész éles. Sokkal szemléletesebb lenne, ha a 0 előtt is és mögött is, legalább halvány eléletlenedés lenne. Ez csak egy tipp/javaslat, de így látom.
-
ROBOTER
addikt
válasz Szten Márs #2930 üzenetére
Na, béke legyen és hogy szemléletesebb legyen, magasabb kivágásokat fogok csinálni, akkor talán látható lesz.
De kisebb mélységélességgel nem csinálom, mert nem életszerű. A fotósok zömének F3.5, esetleg F2.8 obija van, APS-C-n valós helyzetet utánozva (tehát nem 20cm-es tárgytáv, hanem legalább 1m, de inkább több) még ettől is sokkal nagyobb mélységélességet fognak kapni.
-
Hydra SR
addikt
válasz ROBOTER #2928 üzenetére
Csak egy észrevétel volt, nyilván nem csak ennyiről szól a cikk de azért szerintem is lecserélhetnéd egy olyanra, amin látszik, hogy a helyesen működő autofókusszal sem lesz több az éles rész, csak máshol lesz a fókusz. Egyébként igen igényes és részletes leírást készítettél, és én a magam részéről köszönöm, hogy megosztottad.
Szerk: egyébként a papír sincs más szögben, csak optikai csalódás volt részemről.
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Szoles
senior tag
válasz ROBOTER #2923 üzenetére
Nekem nagyon tetszik, végre megértettem, hogyan is működik az AF. Sokat dolgozhattál vele. A szemléltető ábrák nagyon profik, élvezet volt a tanulás! Kösz!
(Az első képet ha esetleg kicseréled egy elöl-hátul életlenebbre, akkor tényleg még jobb lesz. De ne értsd félre, így is nagyon jó, de egy abszolút laikusnak esetleg megtévesztő lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Szoles
senior tag
Urak! Nagy tisztelettel kérném a tanácsotokat.
Vennék a Fuji s6500fd masinámhoz egy Raynox makró előtétet. Sajnos nincs lehetőségem kipróbálni őket, ezért dilemmában vagyok. Vajh a DCR-150-est, esetleg a DCR_250-est válasszam?
A 250-est mindenhol dicsérik, de ugyanakkor azt is olvastam, hogy annyira kicsi a DOF, hogy kézből szinte lehetetlen jó képet csinálni vele. A képek, amiket ezzel láttam, persze tetszenek, de én leginkább kézből használnám, ritkán állványról.
A 150-essel sokkal kevesebb képet találok, ennek mi lehet az oka? Szarabb, vagy csak mindenki arra hajt, hogy a hangya pöcsét lefotózza, és ezért a 250-eset veszi? Nekem tul.képpen elég lenne az, amit a gép szupermakró módban tud, viszont az csak kínlódva használható, mert 1-2 cm-re kell megközelíteni a témát, és ebben a módban a vaku sem működik. (mondjuk ha működne, se lenne nagy értelme ilyen távolságból)
Mit ajánlotok? Melyiket vegyem?
-
ROBOTER
addikt
Köszi mindenkinek, és köszi az észrevételt is!
Valamikor késő este ha lesz időm, megpróbálom érthetőbbé tenni az AF tesztábra példát.
-
BEE
addikt
válasz ROBOTER #2923 üzenetére
Köszönet az írásért !
Érthető, világos fogalmazás, de benne van minden amit egy érdeklődő
laikusnak tudnia érdemes a témáról.
A felemlített fókuszképeknél szerintem is szemléletesebben mutatná az eredményt
ha életlenedne a két széle, de bármikor mondhatod hogy ez egy
szemléltető ábra, nem fénykép.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
biker
nagyúr
válasz philoxenia #2916 üzenetére
új szállítmány érkezett
flick'r-en a képkéne már egy jobb gép
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
újabb képek a flick'r galériámban.
kaktuszaim kivirágzottak:
-
biker
nagyúr
és itt még nem látszik az egész
évi 6-8 lapátot leveszünk és szaporítjuk/ajándékozzuk, így ekkora 4 évesen
mögötte meg ami van, az több mint 1 méter magas márElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Mercutio_
félisten
válasz johnjohn #2948 üzenetére
Az a dög lábakkal együtt volt kb. 5 mm volt "néhány" bemozdult kép, mire sikerült ezt összehozni, márt bár nem volt egy idegbeteg, de a csápjait úgy forgatta mint egy radart
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs