Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
pingwin92
aktív tag
válasz SerialWin7 #5296 üzenetére
A Data-t a fönti listboxban, be kéne pipálni ehhez? Alapból nincs benne pipa, és most én se kattintottam be, de amúgy kipróbáltam. Beállítottam előbb egy négyjegyű PIN-t, aztán TWRP -> Mount -> Decrypt Data, megadom, de szerinte nem jó a jelszó ("Password failed").
-
crok
Topikgazda
Este vagy holnap delelott atnezem ezt az off cunamit.
-
crok
Topikgazda
válasz pingwin92 #5284 üzenetére
Először is első ötlet hogy vidd át a megfelelő topikba a dolgot hiszen van kifejezetten MIUI / HyperOS topik is meg ha más nem az Android szakmai topik de itt aztán végképp nincs semennyi értelme mert totál off.
Aztán.
Olyan ROM verzió arra a telefonra nincs is amit írsz. Olyan van hogy:
xiaomi.eu_multi_MI11Pro_MI11Ultra_V14.0.13.0.TKACNXM_v14-13.zipA Format-al ugye elvesztetted azt ami telefonon volt eddig (kompletten) és azért írt már egy nagyágot a /data-ra 0byte helyett mert akkor még nem volt encrypt-elve (még nem volt meg a ROM első boot a format után). Igen, ezzel rosszabb lett a helyzet (szerintem, mert elvesztetted az adatokat).
Ez a telefon a star vagyis ahhoz kellene egy olyan TWRP-t feltegyél ami erre való és illik az Android főverzióhoz (így ismeri a data decryption-t is hozzá - igen, akkor is encrypted mikor nincs hozzáadva semmi csak akkor az alapértelmezettel feloldható és fel is oldja a TWRP - ilyenkor nem kér kódot). Ha a TWRP nem ismeri a /data encryption-t és nem tudja feloldani akkor nem tudja mount-olni se -> így lesz a belső tár nagysága 0byte.
A Xiaomi.EU-nak van egy nem-hivatalos recovery gyűjtőhelyet itt és a star-nak itt van a könyvtára. AB rendszerű a telefon így skkk féle TWRP van, de ahogy látod majd van A13-ra és A14-re való is. TWRP-be lépve jó lenne tudni melyik van fent egyébként. A TWRP frissítése ugyanúgy megy mint a telepítése - a Xiaomi.EU-nak a fórumában egyébként le van írva a teljes menete, ennek is meg a ROM telepítésének is meg a frissítésének is itt.
Mivel AB rendszerről van szó a ROM-ban eleve benne kell legyen a TWRP (nincs külön boot/kernel és recovery mert egyben van). A telepítés így ott úgy megy hogy a megadott image-et fastboot-al boot-olod és onnan telepíthető "önmagából" (megpatkolja a megfelelő partíciót majd).A helyzet viszont az, hogy neked lehet egyszerűbb lenne egy PC-t keríteni a megfelelő driver-ekkel (ha WIn-ed van) és a hibrid ROM fastboot telepítést (pontosabban most a frissítést) választani mert az egyszerűen feltol majd mindent és nem kell TWRP-zni se, de (ahogy írtam fentebb) az is fel fog kerülni helyesen. Szóba jöhet a recovery-ből indított adb sideload is egyébként de felesleges mert ha már van PC akkor a Xiaomi.EU ROM hibriddé válása óta ott van hogy egy ZIP-et lehet használni recovery-ből is meg fastboot-al is, baromi gyors és egyszerű, megkímélnél mindenkit az önszivatástól. A leírás ott van a fentebbi Xiaomi.EU fórum linkben. Ha mindenképp TWRP-vel akarod csinálni akkor egy OTG USB pendrive vagy microSD kéne és vagy onnan telepíteni a frissebb TWRP-t (most ugye Android 12 verziót kellene használd mert ez most még jelenleg Android 12 ROM vagyis annak a decrypt method-ját kellene használni). De ha meg már úgyis lenne OTG vagy microSD akkor mehetne eleve arról a zip telepítése (ott ugye nincs decrypt.. a /data-hoz meg nem kell nyúlni, dalvik-ot meg ne piszkáld most, első boot-nál úgyis invalidált lesz és megcsinálja majd magától - de 0byte-os belső tárra Dalvik törlést küldeni nem okos).
-
pingwin92
aktív tag
Köszönöm a választ!
Akkor a beszélgetést átvittem ide.Köszönöm, hogy.. zavartam! Nem akartam.
-
crok
Topikgazda
válasz SerialWin7 #5310 üzenetére
ROM-tól, Android főverziótól.. és így a DroidGuard-tól.. úgy kb. három tucat dolog van most ezzel a verzióval (is) - de eddig is össze-összeakadt pl. a saját megoldásokkal, lazán kezelt hook-okkal..
[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
Sziasztok, szia @crok!
Szerettem volna segíteni egy kolegának a TV Go alkalmazással kapcsán, Xiaomi.eu heti ROM -n. Alap esetben nem indul el. Sajnos nem jegyzeteltem le, hogy mit csináltam, de sikerült elindítani. Most újra tiszta lappal megpróbáltam, de nincs eredmény.Első próba: Magisk v27.0 -> Magisk app elrejtése -> Zygisk be -> Tiltólista be -> Tiltó listán minden elemével -> TV Go app adatai törlése = Nem indul el.
Második próba: Magisk v27.0 -> Magisk app elrejtése -> Zygisk be -> Tiltólista be -> Tiltó listán minden elemével -> Airforzenbe a Magisk jegelés -> TV Go app adatai törlése = Nem indul el.
Hamradik próba: Magisk v27.0 -> Magisk app elrejtése -> Zygisk be -> Tiltólista ki -> Tiltó listán minden elemével -> Shamiko modul telepítve -> TV Go app adatai törlése = Nem indul el.Negyedik próba: Magisk v27.0 -> Magisk app elrejtése -> Zygisk be -> Tiltólista ki -> Tiltó listán minden elemével -> Shamiko modul telepítve -> Airforzenbe a Magisk jegelés ->TV Go app adatai törlése = Nem indul el.
Természetesen minden esetben megnéztem a Device, és a Basic ellenörzést, hogy azokon rendben van-e a dolog, és végig rendben volt.
Visszafelé olvastam, hogy MagiskCanary-val elindult, valakinek, de a beállításai nem tiszták egyenlőre, még azt párszor áttolvasom.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
crok
Topikgazda
Legjobb emlékem szerint Xiaomi.EU-n még Magisk vagy bármilyen módosítgatás nélkül ("tisztán") se indul el.
Az eset amiről írtál a Canary-val az Magisk Alpha volt nem Canary de az már benne van a v27-ben úgy tudom.. de mindegy is mert az ArrowOS-en volt (és bármelyik Magisk-el megy azóta is), nem tudom végül itt megoldótott-e Xiaomi.EU-n mert mikor ránéztem nekem ez jött ki és emlékem szerint azóta se megy (mondjuk nem is feccöltem bele többet mert az ugyanezen külsős ellenőrzőt használó alkalmazások ugyanúgy nem mennek, XDA-n is sokat pörög a dolog).[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Nekem felment a Shamiko de pár nap múlva ez illetve a playintegrity module is inaktiválódott magától inkompatibilitás miatt. Leszedtem a modulokat, újratelepítettem a 27es Magiskot (directly - recommended) és a modulokat. Most megy minden.
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Átolvastam az összefoglalót és próbáltam értelmezni az ott leírtakat, de azért lenne pár kérdésem. Oneplus 8T telefonom van, rajta Magisk 26.4 (direkt nem a legfrissebb mert azzal nálam gondok voltak). Mindez mellé az android 14-es rendszert használom.
A kérdésem: ahhoz hogy a safetynet teszten átmenjen a telefon, elég akkor a Playintegrity fix meg mellé egy működő pif.json? Vagy mit kell még csinálni hogy a teszten átmenjen? Jelenleg működik a Gránit bank appom, mert a zygisk és az Enforce denylist engedélyezve van, viszont a safetynet teszten nem megy át.
-Norbi-
-
crok
Topikgazda
válasz Norby86 #5323 üzenetére
SafetyNet-en már mindegy mi van.. Play Integrity API teszt, többit el is felejtheted. És igen, ha gyári ROM (értsd: nincs benne ami megoldja..) akkor PIF és hozzá egy működő pif.json. Viszont a PIF-hez bekapcsolt zygisk kell így az Enforce DenyList-ed is "meg kell fordítani" vagyis az Enforce-ot ki kell kapcsolni és a listát meghagyni valamint feltenni a Shamiko-t hogy a DenyList lista alapján tudjon dolgozni és elrejteni előlök amit kell.
-
PpenoO
őstag
Ezt nem tudom hogy hoztam össze, nem csináltam semmit... Checken átmegy de a modulok nem mennek.
-
Norby86
őstag
Köszi a segítséget, kezdem érteni akkor, csak még ennyire nem mélyültem bele a dolgokba.
Szóval az Enforce DenyList kapcsolót kikapcsolom, de a listát amibe előzőleg bepipálgattam az appokat hogy mit rejtsen el a root elől, azt meghagyom. Mellé felteszem a Shamiko-t és akkor ennyi. Az Enforce DenyList-ben milyen appokat kell pontosan bejelölni hogy működjön a dolog? (A banki appon kívül, gondolom google play és társai, csak pontosan nem tudom mit kell)-Norbi-
-
crok
Topikgazda
válasz Norby86 #5327 üzenetére
A DenyList-re csak azokat tedd fel amik elől el kell rejteni a root-ot meg hogy nyitott a bootloader, stb, tipikusan a banki meg szenzitív alkalmazásokat (a PIF miatt a "jól ismert" Google alkalmazásokat nem kell felvenni mert azzal amúgy is lábon lőnéd magad - egyébként is megnézi boot-kor a modul a DenyList-et és leszedi róla).
-
Norby86
őstag
Most próbálkozom a telepítéssel, de a Shamiko elhasal, azt kéri telepítsem fel a Magisk Canary-t. Tehát gondolom a 27.-es Magisk-ot akarja feltelepíttetni velem, de nekem azzal gondok voltak, ezért tértem vissza a 26.4-re. Ezt nem lehet a Shamiko-nál valahogy kicselezni hogy ne akarja velem a 27-es Magisk-ot felrakatni? Akár egy régebbi Shamiko kiadás pl.,bár kérdés az mennyire stabil.
-Norbi-
-
crok
Topikgazda
-
Norby86
őstag
Végül engedtem neki, feltettem a friss Magisk-et (v27), + a play integrity fixet, meg a shamiko-t is a legfrissebb kiadásokat. Aztán bemásoltam a json file-t a helyére, de sajnos nálam az API checkerrel nem ment át az ellenőrzésen, pedig még a Enforce DenyList-t is kikapcsoltam ahogy mondtad, csak a listát hagytam meg úgy hogy csak a Gránit bank appot pipáltam be.
Most vissza raktam a 26.4-et, mert végülis a wallet-et nem használom, de legalább így megy a gránit bank app, utalni tudok, stb.
Friss Magisk Canary-n az istenért sem működik Enforce DenyList-el. De azért köszönöm a segítséged![ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
crok
Topikgazda
válasz Norby86 #5334 üzenetére
"az istenért sem működik Enforce DenyList-el" -- es nem is fog: A DenyList itt most csak egy lista amit majd a Shamiko fog hasznalni hogy mi elol rejtsen el nyomokat. Amint bekapcsolod az Enforce-t a Magisk a listan levo alkalmazasok alol telibe kiszed (umount) mindent ami Magisk.. es onnantol kezdve a modulok se tudnak veluk senmit csinalni (Zygisk && Shamiko) viszont az Enforce nem rejt el semmit igy a nyomokat az alkalmazasok lathatjak es latjak is. Erre van a Shamiko es a DenyList, kikapcsolt Enforce mellett.
-
llaszlo
veterán
Hello!
Ma azzal szembesültem, hogy nem megy a YT premium. Azt írja ki, hogy csak a legújabb yt verzióval játsza le a videókat. A legújabb magisk van fent.
Próbáltam feltenni a legújabb premium modult, de azt nem hagyta. Mindig hiba lett a vége. Amit sikerült az az előző. a V19.05.36-os. A V19.07.40-es futott hibára.
A lényeg az lenne, hogy a yt premium menjen. Próbáltam a vanced YT-ot is, ott meg szerver hibát írt ki. -
crok
Topikgazda
válasz llaszlo #5346 üzenetére
Telegram-rol meg az isten tudja honnan / milyen forrasbol felkerult random modulok gyujtohelye ami a legtobb privacy-aware esvagy reklamblokkolo hosts listan alapbol blokkolt, ismerten malware forras is volt mar es abbol tartja fenn magat mint az Androidacy (akar ketes forrasu vagy free/open source modulokat tesz neked letolthetove egy reklamokkal teletolt oldalon amibol a modulkeszitok semmit nem kapnak). A dontes a tied de van atlathato modon keszult es mukodo megoldas, sose ertettem minek ez a himihumizas mindig.
Ott van a j-ch, a shekhawat, a Revanced APKs, mind GitHub-on epul, atlathato forrasbol.[ Szerkesztve ]
-
janakbacsi
őstag
telefonomon nincs magisk és root, revanced youtube-ot használtam rajta, de sajnos már nem működik. valamit biztos baszakodott megint a google. xiaomi.eu rom van rajta, az nfc-s fizetés működik kiválóan. hiába csinálom meg az itt leírtakat, sajnos ennek ellenére sem akar működni a yt. [link]
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Trollok komolyan
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest