Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz pingwin92 #5284 üzenetére

    Először is első ötlet hogy vidd át a megfelelő topikba a dolgot hiszen van kifejezetten MIUI / HyperOS topik is meg ha más nem az Android szakmai topik de itt aztán végképp nincs semennyi értelme mert totál off.

    Aztán.
    Olyan ROM verzió arra a telefonra nincs is amit írsz. Olyan van hogy:
    xiaomi.eu_multi_MI11Pro_MI11Ultra_V14.0.13.0.TKACNXM_v14-13.zip

    A Format-al ugye elvesztetted azt ami telefonon volt eddig (kompletten) és azért írt már egy nagyágot a /data-ra 0byte helyett mert akkor még nem volt encrypt-elve (még nem volt meg a ROM első boot a format után). Igen, ezzel rosszabb lett a helyzet (szerintem, mert elvesztetted az adatokat).

    Ez a telefon a star vagyis ahhoz kellene egy olyan TWRP-t feltegyél ami erre való és illik az Android főverzióhoz (így ismeri a data decryption-t is hozzá - igen, akkor is encrypted mikor nincs hozzáadva semmi csak akkor az alapértelmezettel feloldható és fel is oldja a TWRP - ilyenkor nem kér kódot). Ha a TWRP nem ismeri a /data encryption-t és nem tudja feloldani akkor nem tudja mount-olni se -> így lesz a belső tár nagysága 0byte.
    A Xiaomi.EU-nak van egy nem-hivatalos recovery gyűjtőhelyet itt és a star-nak itt van a könyvtára. AB rendszerű a telefon így skkk féle TWRP van, de ahogy látod majd van A13-ra és A14-re való is. TWRP-be lépve jó lenne tudni melyik van fent egyébként. A TWRP frissítése ugyanúgy megy mint a telepítése - a Xiaomi.EU-nak a fórumában egyébként le van írva a teljes menete, ennek is meg a ROM telepítésének is meg a frissítésének is itt.
    Mivel AB rendszerről van szó a ROM-ban eleve benne kell legyen a TWRP (nincs külön boot/kernel és recovery mert egyben van). A telepítés így ott úgy megy hogy a megadott image-et fastboot-al boot-olod és onnan telepíthető "önmagából" (megpatkolja a megfelelő partíciót majd).

    A helyzet viszont az, hogy neked lehet egyszerűbb lenne egy PC-t keríteni a megfelelő driver-ekkel (ha WIn-ed van) és a hibrid ROM fastboot telepítést (pontosabban most a frissítést) választani mert az egyszerűen feltol majd mindent és nem kell TWRP-zni se, de (ahogy írtam fentebb) az is fel fog kerülni helyesen. Szóba jöhet a recovery-ből indított adb sideload is egyébként de felesleges mert ha már van PC akkor a Xiaomi.EU ROM hibriddé válása óta ott van hogy egy ZIP-et lehet használni recovery-ből is meg fastboot-al is, baromi gyors és egyszerű, megkímélnél mindenkit az önszivatástól. A leírás ott van a fentebbi Xiaomi.EU fórum linkben. Ha mindenképp TWRP-vel akarod csinálni akkor egy OTG USB pendrive vagy microSD kéne és vagy onnan telepíteni a frissebb TWRP-t (most ugye Android 12 verziót kellene használd mert ez most még jelenleg Android 12 ROM vagyis annak a decrypt method-ját kellene használni). De ha meg már úgyis lenne OTG vagy microSD akkor mehetne eleve arról a zip telepítése (ott ugye nincs decrypt.. a /data-hoz meg nem kell nyúlni, dalvik-ot meg ne piszkáld most, első boot-nál úgyis invalidált lesz és megcsinálja majd magától - de 0byte-os belső tárra Dalvik törlést küldeni nem okos).

Új hozzászólás Aktív témák