Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem komolyan kérdezed
Mindenben kb. Valami konkrétum, hogy mit vársz tőle? Játszani nem fogsz rajta az biztosPH5.5: NEm lelem ezt a csomagot sehol Esetleg priviben egy link?
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nekem gyorsabb, sokkal biztonságosabb, és bár hasonlóan "eye-candy", de nekem mérföldekkel jobban bejön a vizuális világa, mint a vistáé
Másik, hogy azok a fícsörök,amiknek egy részével próbálkoznak a Pistában,de csak azt érik el, hogy idegesitő, itt remekül működnek. Meghát Spaces, ésExposé nélkül sezrintem itt senkinek nem élet az élet. Ajánlom, hogy az apple.com-on nézd meg a Leopard Guided Tour-t. Elég szépen bemutatja ezeket a hasznos funkciókat. persze márketing,de még ezer videot lehet találni a neten az OS-ről működés közben.Nekem régebben is volt PC-n OSX, most megint belevágtam, és újra nem bántam meg. Igazából taln azt mondanám, hogy leginkábbe gy próbát megér. Kipróbálod, és te magad eldöntöd, hogy bejön-e...
Windows-t fel tudod melléje dobni, szóval nem kell véglegesen lemondanod a játékról sem"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
infectedmann
őstag
Itt nézd meg a Leopard Guided Tourt->
http://www.apple.com/macosx/guidedtour/Én pár nap használta után mondom, hogy ez nem paraszt vakítás.
Miben jobb? Stabilitás. Teljesítmény. Jah azt nem tudom, hogy ki mennyire tudja, hogy az OS X 10.5.x Leopard 64bites Tehát nálam ezért is előnyben van.
Mióta használom azóta komolyan ujjászülettem, nem is hiányzik a win egyáltalán.[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz FefeeX #23879 üzenetére
Nem nehéz, mer megkértem a haveromat, hogy csináljon egy usb telepítőt nekem. De az ingyenes Maverics-ből is van vmware image, a vmware player is free, nem követek el semmi törvénytelent, ha ezeket letöltöm és használom, telepítőt gyártok. A Mav's-t pedig akár meg is vettem volna, de nem sikerült, mer ingyen van ugyi.
Ennyi szerintem. A régebbi verziókért talán prüszkölhetnek, azok nem ingyenesek. Kérdés, hogy kell-e apple gép a Mavericks használatához, és ha igen, akkor mi minősül apple gépnek. Kibelezett Mac másik kaszniba építve, apple kaszniban giga alaplap, ésatöbbi... áááá, ezt úgy baxná vissza egy bíróság, hogy csak úgy porol.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Tikakukac
titán
válasz FefeeX #23923 üzenetére
Talán hangot kérte újrarakni és ment minden. Meg trim-et. És simán frissült buhera nélkül, még a hangtorzítós móka is eltűnt azóta, öröm és boldogság.
Igaz, ez maximálisan OOB-ra épített konfig.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Kezdő Balázs
tag
válasz FefeeX #23923 üzenetére
Szia!
Hát ez nem vmi jó hír és egyébként ,hogy őszinte legyek azt se tudom mi az a Voodoo kext? meg mi az amit még említesz OOB? Bocs a lámaságomért ,de nem értek ehhez és ezért vagyok itt,hogy ha tud vki akkor segítsen,
Magyarán ha én újra telepítem Virtualboxba az OS X-et utána már jó lesz a frissítésem is ?
előre is köszönöm a segítségetÜdv:Balázs
-
tlac
Topikgazda
válasz FefeeX #23941 üzenetére
benne van alapból az osx-ben, már a régebbi verziókban is ott volt
egyébként vmware:
sajnos a vmware videodrivere nem az igazi, a hivatalos semmilyen gyorsítást nem támogat és meg itt-ott villognak is a grafikai elemek
a nem hivatalos driverrel már jobb a helyzet, ott félig-meddig van gyorsítás, de néhol hiányzik a tartalom, pl. a gyári térkép az üres lesz[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz FefeeX #23945 üzenetére
Ezt osztom Sajnos nekem is ez a bajom, hogy a radeon vga-m nem megy alatta. Én rengeteget utána olvastam, és próbálkoztam, de kevés voltam hozzá. Aki tudna segíteni, az vagy be van havazva, vagy nem foglalkozik vele...stb. Sajnos ez van.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
senior tag
válasz FefeeX #23879 üzenetére
Sziasztok.
Hátha tudtok segíteni, vagy elirányítani a megfelelő topikba.Adott egy Macbook 5,2, amin van egy legális Mac os x 10.5.8 verzió.
Na most ez már sok tekintetben nem támogatott, pl flash player 12, ami egyre több weblaphoz kell. A gép amúgy hibátlan, így netezni még bőven jó lenne.
Meg is találtam a neten, hogy frissíteni kéne 10.6 vagy újabbra és akkor megint minden happy lenne, ez belekerül 20$-ba.
Viszont látom közben, hogy a 10.8-as megint 20$-t kér frissítésért.
A kérdés az, hogy erre a gépre egyáltalán lehet-e és van-e értelme 10.8-at telepíteni és hogy ezt csak két lépcsőben lehet megtenni, vagy elég csak a 10.8-at megvenni, az is frissül 10.5.8-ról?
Vagy hagyjam a fenébe és erre a gépre elég a 10.6 is, azzal is támogatott minden új netes szabvány?Bocs a láma kérdésért, de a keresőt bújva, kb ez volt az egyetlen értelmes találat a témában, én pedig nem vagyok túl jártas mac os témában, ráadásul a kérdéses gép is messze van tőlem.
-
Tikakukac
titán
válasz FefeeX #24184 üzenetére
Csak egyet mondok: havi szinten úgy 20 laptop megy át nálam. Ebből 3-4 mindig tartós teszt és Win8, de inkább Win 8.1 van/lesz rajtuk, mint ahogy én is próbáltam fél évig verni magamat a saját gépemen így.
Olyan szép listát bírnék kanyarintani a mélytorkos kőkemény szopókkal, hogy csuhajja. Itt van minden a totálisan bootolhatatlan oprendszertől ami egy Office rakástól összehányta magát egészen az ablakváltó hülyüléséig, vagy a méretezhetetlen ablaktól ami beragadt és restart mert hát ez ilyen.
Nyilván ha valakinek 1 gép van amin totál jó és ő kedveli 27"-on ezt a sok marhaságot, nyugodtan használja. Én is használom, mert muszáj, ha akarom ha nem. Csak mikor végre nem dolgozom akkor ne piszkutáljam őket, mert volt este amikor komolyan mondom sírtam, hogy miként lehet ekkora ipari sz@rt a fölre kirakni, és hoztam a pencit és húztam fel ötödjére az oprendszert, mert befrissítette a VGA drivert és se kép se hang.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz FefeeX #24187 üzenetére
Egyetlen mondattal elsörpöm az első bekezdésedet: ezen gépeknek fele zsír új, dobozból elsőre kikapott, és legtöbbjük bőven kimeríti a márkás definíciót.
Lehet meglep, de épp most vágta be a BSOD-ot a win8.1 a kis 280k-s Dell egy update után Mondom, nekem aztán napestig lehet mondogatni mekkora királyság, én sorban felveszem az összes szopókámat ezzel és aztán végtelenítve 0/24-ben fogom nézetni, hogy a kis agymosás eltűnjönAsztalin arányaiban a vízhűtés és összerakás ha objektíven nézem 2* több időt szívott le, mint az OSX belakása. A tuning volt csak 2-3 nap. Az az 1 hét amíg egy rendszert nulláról felpatkoltam igencsak apróság.
-
Giovanny
őstag
válasz FefeeX #24187 üzenetére
A környezetemben van pár hackintosh,de mindenki azt mondta hogy "akkor is megcsinálom" és most is azt mondják,bár sok idő eltelt azóta,az én szemszögből,ez végtelen próbálkozás a rendes működésére a részükről.Csak ha a gép nem a munkára kell,akkor miért ne,de ha igen,akkor én nem bíznám erre a rendszerre semmi fontosat,egy egyszerű okból,hackintos sosem lesz macintosh.
Zero Defect.No Compromise !
-
Tikakukac
titán
válasz FefeeX #24270 üzenetére
Akkor annyival eszik többet alapból is
Mikor valaki úgy jön notit venni, hogy mert kevesebbet eszik és kisebb lesz a számla már nem is erőltetem magam, hogy elmagyarázzam mekkora hülyeségre készül.
-
adamka16
őstag
válasz FefeeX #24280 üzenetére
De az óra nem ment el. Megy egy olyan gépbe ami állandóan konnektorba van dugva, nem szoktak csak úgy elmenni a beállítások. Egyik céges gépben cseréltem elemet nem olyan régen, ott mindig áramtalanítva volt, hamar ki is fingott benn az elem. Bios nem ment el, csak az óra késett mindig egyre-egyre többet és a végén már kijött pár nap meg pár óra csúszás.
-
adamka16
őstag
válasz FefeeX #24282 üzenetére
Hát ha hibás az elem, akkor cseréljék ki. Bár nem hiszem. Én azért bízom benn, hogy az alaplap csinálta ezt. Meg a másik, hogy túl sok furcsaságot csinált egyszerre, ami eredendően valami alaplapbeli problémára utalhat. Szóval passz, ha visszakapom a szervizből többet tudok, addig csak találgatni tudok sajnos.
-
törölt tag
válasz FefeeX #24308 üzenetére
Oké, de ez 15.6-on ekkora és nagyon látszik a csúnya font smoothing bármire állítom a paramétert. Magasabb DPI kellene. Az lehet a gond, hogy szerintem ekkora felbontáshoz kisebb képernyőt társít a rendszer. Vagy fene tudja, de tényleg csúnya sajnos.
weinmaker: Akkor lehet nekem mákom van az Asus-ommal. Van hozzá kext pack is, de vadászni kellett picit hozzá, mert egyik sem tökéletes. Viszont összeszedtem mostanra azt a pár darabot ami kellett a hang, multi touchpad, bluetooth használatához. Wifihez is van, bár én cseréltem benne, mert az eredeti nem tudott 5GHz-et. Ami most van, az natívan támogatott. DSDT is van a géphez, ami kikapcsolja az Optimus miatt amúgy sem használható NVidia VGA-t és nem is fogyaszt így semmit.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz FefeeX #24395 üzenetére
úúúúú, ez flém volt, erősen...
pedig léteznek kiváló androidok..
LGimnél hiába van újabb szoftver, annyira kerek jól használható rendszer, hogy nem akarok variálni.gyors,okos,stabil, több havonta újraindítás,mi kellhet még?!hivást is fel lehet venni, végülis erre való egy telefon
-
FefeeX
veterán
válasz FefeeX #24458 üzenetére
Szóval akkor, Logitech Bluetooth Dongle használata OSX alatt.
Ehhez a művelethez kextet kell editelni, többek között azért is, mert minden eszközhöz feltételezhetően más ID-jű BT eszközt kapunk. A végeredmény azonban felemás lesz. Itt a cikk, ami alapján csináltam, azonban önmagában ez nem elég, workaroundolni kell még utána is, aztán az lesz a vége, hogy az addig DOS alatt működő Bill/Egér onnantól csak Oprendszer alatt, BT-n fog működni és az OSX a BT-t csak fél perccel az indulás után ismeri fel. Tehát mondjuk kódolt bejutás csak nagyon lassan, de mondjuk ha nincs kód is fél percig csak a háttérkép élvezhető.
Szóval ha nincs másik BT modul, egynek jó lehet, ha van mellé plusz billentyűzetünk pl BIOS eléréshez, esetleg a dual bootban másik lehetőség választáshoz, vagy olyankor ki kell húzni és újra bedugni a BT dongle-t, hogy átkapcsoljon USB mouse+kb módba.
Linux alá van rá mód, hogy ne kelljen ezzel játszani, Winben pedig alapból tud mindent, sajna OSX alá nem találtam kextet a HID2HCI-re (mód), így ugye a dongle vagy BT-ben áll vagy RF módban (bill és egér mintha USB-s lenne), az utóbbi módban nem megy OSX alatt a BT, az előbbiben meg ugye nem megy a bill meg az egér boot alatt.Most jön megint az összeakad-e a 2 BT dongle próba, mivel nekem ez ebben a formában tarthatatlan sajnos.
-
Mr.C
őstag
válasz FefeeX #24474 üzenetére
persze, küszködök majd még vele... eddig ezeket a parancsokat/ flageket használtam ill. ezek variácóit:
-v (kernel panic bárhogy variáltam a többivel)
-x (semmi változást nem tapasztaltam)
-f -s (ezeknél se)
USBBusFix=Yes (Ebios read error)
amd, amdfx (ezekkel bejön az alma, és a töltőkör is kering... háromnegyed óráig kb biztos, utána már újraindítottam)
GraphicsEnabler=Yes/No és IGPEnabler=Yes/No (semmi válzotás nincs)
cpus=1 (szintén nincs külömbség)még 1-2 dolgoz néztem mint pl a LegacyLogo=No vagy a PCIRootUID=1... eredménytelenül
ha nem használok semmit, akkor csak egy villanásra jön be a logo, majd újraindul... eddig ez a felállás.
Most letöltöm újra a dmg-t, md5-öt ellenőrzök (hátha itt van a gond), újra kiírom és hajár megint....sudo rm -rf /*
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Path of Exile (ARPG)
- Futás, futópályák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Kuponkunyeráló
- Építő/felújító topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.