Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Ilyen lapra rakta már fel valaki az osx-et? GA-H77M-D3H Elvileg lehet csak kéne biost frissítenem és mivel nagyon kezdő vagyok félek tőle bár láttam,hogy elég egyszerű! Simán az előbb próbáltam bootolni de a windows se akart bebootolni utána visszaállítással sikerül! Ha esetleg valaki tudna adni ötletet vagy valami bíztatót megköszönném! Másik,hogy i53470-em van, valahogy a 2500hd-t működésre lehet bírni? Köszi
[ Szerkesztve ]
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Biost frissítettem. Csináltam egy mountain lion boot usb-t power isoval achi-re raktam amit kell és amikor bootolna usbről akkor csak a fehér kurzor villog meg mintha dolgozna az usb,de semmi nem történik. Mindenkéépen kel unibeast? _Miovel nincs macem unibeastet tudom csinálni win alatt is? vagy hogy van ez?
-
Lazika
senior tag
válasz Máté94 #20303 üzenetére
Köszi! Lapot biztos nem veszek, mivel most vettem a gépemet és felmegy rá elvileg , de vga-t azt akarok majd.
Ragnar95: Próbáltam retail verziót usbvel,de csak a kurzor villogot... megpróbálom ezt a virtuálboxos csodát
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Felraktam virtual boxra az iatkos ML2-t. Viszont nem ismeri fel a pendriveomat. Tudna valaki segíteni,hogy mit csináljak? Köszi
-
Lazika
senior tag
válasz mongoose123 #20315 üzenetére
Igen bekapcsoltam és nem is látja. :S
-
Lazika
senior tag
Tudnátok mondani olyan videókártyát nvidiát ami out of the box megy osx alatt? Vmi nagyon belépőszint érdekelni 210 vagy ilyesmi, mert csak arra kell,hogy menjen majd a rendszer. Láttam osx wikin,hogy 10.8.2-nél működnek csak az a kérdés,hogy a 3nál mennek-e. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Csináltam egy myhackes boot usb-t. Beállítom,ahogy leírják a biost. Bejött az alma logo pörgött a szivárványos labda ,viszont az alma logo alatt megállt a pörgés és az usb sem villogott... vártam pár percet de semmi. próbáltam újra bebootolni usb-ről de akkor már nem csinált semmit hanem a wint akarta bootolni. Valakinek van ötlete esetleg? Köszi
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
7végén vagy 20 usb boot pendrive-ot csináltam nem sok sikerrel. Találtam leírást,hogy hogyan kéne beállítom a biosba, de nem jön be semmi. Vagy azt írja,hogy tegyek be egy rendes telepítőt és nyomjak vmilyen gombot, vagy egyből a wint bootolja :S Felkéne mennie, mert másoknak sikerült. Ilyen a lap: GA H77M D3H azt olvastam,hogy net audio minden megy vele. Csak azt nem tudom mit csinálok rosszúl. Próbáltam myhackel is,iatkossal is.. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!
-
Lazika
senior tag
-
Lazika
senior tag
Érdeklődnék,hogy efi stringet, hogyan tudok beilleszteni? vagyis konkrétan ezt hova kell beírnom? "ig-platform-id: 01660003, FB Memory: 64MB, Pipes: 2, Ports: 2, FBMem: 2" Köszi
-
Lazika
senior tag
válasz ThuG4LifE #20396 üzenetére
Köszönöm! Viszont nem értem miért mindieg azt írja ki a gépem,hogy helyezzek be egy rendes boot ezközt és nyomjak akármilyen gombot. Ez van akkor is amikor guid particíóra csinálom meg akkor is amikor master boot recordra. :S
-
Lazika
senior tag
válasz ThuG4LifE #20410 üzenetére
Disk utilityvel journaled-re formáztam resorral ráraktam a kép filet clover boot vagy chameleon telepítése, de ezt kapom. Myhack-kel se ment. Viszont egyszer bejött az alma logo, de akkor nem is ment tovább bár akkor meg semmi boot nem volt rajta, szal nem értem. :S
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Találtam egy leírást az intel hd 2500-hoz [link]. A kérdés az,hogy ez vajon úgy is megy,hogy az usb-re telepített osx-en is ha ezt megcsinálom, akkor működik-e. Azaz bejön-e majd a telepítő végre?
-
Lazika
senior tag
Myhack-el csináltam egy usb-t meg bele raktam a chamelonos boot plsitbe az Efi stringet amit írnak és be is jön a fehér alma logo egy darabig pörög meg villog az usb,de megáll... valkinek ötlet?
-
Lazika
senior tag
Ideáig jutottam erre van valakinek ötlete? [link] nullcpupowermanagment kext-el is próbáltam,de ugyan ezt írja ki. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Myhack-el csináltam usb-re telepítőt fel is rakta, de viszont ezt a hibát írta ki install előtt is és után is és nem tudtam bebootolni vele. "getCPUIDinfo: this is an unknown CPU model 0x3a -- Power management may be incomplete or unsupported" Cpu:i5 3470 ihd 2500, alaplap Ga h77m d3h. Tudom,hogy a hd 2500 nem támogatott, de arra is van megoldás. Symbiosnak pedig egy mac mini 6,2-t használtam,de ezt a hibát kapom. Esetleg valaki tudna segíteni? Köszi
-
Lazika
senior tag
Hali!
Az mitől lehet,hogy iatkos ml-2 alatt virtualboxba formázás közben a pendrive lefagy ? Elvileg a pendrive 100%-os.
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Hali!
Apple Pages-t lehet valahogy magyarosítani?
-
Lazika
senior tag
válasz blade1526 #20923 üzenetére
Szia!
Milyen a bios verziód? Nekem is ilyen procim van és nekem is ezt csinálta, bár nekem nem ismerte fel a procit. Én frissítettem a biost F9-esre és úgy raktam fel a rendszert,hogy -v -vel indítottam felraktam utána meg -x safe módba bootoltam multibeast-tel felraktam ami kell + easy beast és utána már rendesen bebootol. Vagy még a graphics enablert próbáld ki Yes/No-val. Nekem csak Yes-el ment No-val újraindult.
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Turbo Boost-ot hogyan tudom beállítani, mert most 3,2-ig megy fel 3,6 helyett maxon! Köszi
-
Lazika
senior tag
Hali!
Valakinek sikerült ivy-s procin beállítani a turbót úgy,hogy mindegyik sppedstep működik? 16, 34 van eddig . 34x a max szorzóm 36 helyett valamiért :S Thx
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
válasz tDr1v3r #21115 üzenetére
Én ma próbáltam a maverickset , de apple logo után újraindul a gépem. Próbáltam Graphics enabler yes/no-t,de semmi. Verboose modban meg nem látom mi a baja, mert annyira gyorsan újraindul. Mi használsz mág a boot.plistben? Extrában milyen kextek vannak neked? Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
válasz tDr1v3r #21127 üzenetére
Én is myhack-kel csináltam, de nálam a Ge=No nem játszik, mert akkor fekete a képernyő. Smc hibát írt aztán utána szürke képernyú fogad. Az smc hibát kiküszöböltem úgy hogy a 10.8.4-ből beraktam az applesm kextet, de csak fehér képernyőm van. Csomó bootflaget próbáltam,de semmi pedig a videókártyára írja is,hogy betöltve.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segtíteni,hogyan kell efi stringet csinűálni az nvidia kártyámhoz? Mavericks még mindig szürke, amikor bootolok pendrive-ról hátha az segítene! Köszi
-
Lazika
senior tag
Hali!
ML-nél,hogy lehet beállítani,hogy ha húzom az egeret a dock-on, akkor mozogjanak az ikonok?[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Hali!
Ha felrakom a 10.8.5 dp-t arra rátudom valahogy tolni combo updattel ha 10.9 dp1-et,mert amikor a maverickset bootolom szürke képernyő fogad. A kártyám nvidia 210. Másik oldalon ugyanilyen kártyával gond nélkül felrakták, nem értem,hogy wtf baja van. Thx
-
Lazika
senior tag
válasz kalimist #21215 üzenetére
Telepitot megcsinaltam,de feher kepernyot kapok. Ge/noval meg feketet. Masik oldalon sracnak siman megy gf 210el... Probaltam csomo boot flaget de semmi Szôval telepíteni se tudom. A hd 2500nal meg latom az alma logot porog a karika de nem megy tovabb.
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
válasz kalimist #21217 üzenetére
Köszi!
Próbáltam már úgy isahogy leírtad és úgy is hogy csináltam myhack-el egy dp1-es és egy dp4 full installos dmg-vel pendriveot,de no luck. Mégegyszer nekifutok az általad leírtaknak. Jó lenne ha felmenne. a 10.8.5 Dp gond nélkül felment combo updattel.
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
válasz kalimist #21219 üzenetére
Megcsináltam ahogy mondtad, felraktam a legújabb chimerát a tonymacről. Először bejött az alma logo pörgés és szürke képernyő. Utána próbáltam -v,f,v el de semmi egyből újraindult. Az előzőnél ott legalább bejött h dmsos has arrived meg az a bluetoothos akármi és utána jött a fehér képernyő.
-
-
Lazika
senior tag
Sziasztok.
Attol lehet valami baja a procimnak hosszabb tavon,hogy csak 1600,3170 en megy a speedstep? A turbot ki is kapcsoltam, mert ha az eistet letiltom akkor a max az 3,37 ghz. Vmiert nem megy 3,6-ra. Probaltam nar ssdtvel de nem megy. Dsdt meg fogalmam nincs hogy kell csinalni. Koszi
-
Lazika
senior tag
Hali!
Tudnátok ajánlani olyan videókarit ami 1000% működik mavericks alatt? Jöhet olcsóbb is és drágább is! Valamiért a gf 210el nem tudok bootolni pendirevról :S Köszi!
-
Lazika
senior tag
válasz tDr1v3r #21257 üzenetére
Nem tudok. Szürkeképenyőt kapok ha yes-el bootolok alma logo után (ez még a telepítés) usbről A no nálam m nem megy. Próbáltam clver bootloaderrel is ,de az újraindítja a gépet... szal még addig se jutok el mint a chameleonnal.
-
Lazika
senior tag
válasz RaZroX #21259 üzenetére
Igen... Nemrég vettem ezt a videókártyát de már bánom,h nem kicsivel többért vettem. Igazából erős nem kell,mert nem játszok meg ilyesmi,de ezt ha nem tudom beüzemelni akkor kénytelen vagyok venni egy újat.
Edit: Vagy esetleg milyen kextet kell kivenni a mav telepítőből?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest