Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok!
Úgynézki sikerült feltenni a profilomnál látható konfigra a kalyway féle Leo-t, de bootolás után mikor már látható a betöltés, és forog a "kör" egy idő után kikapcsolja a monitort, és megáll a folyamat. Megtudnátok mondani, h hogyan tudnám beindítani az OSX-et?
Thx
-
őstag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék váltani, de előtte kipróbálnám, h milyen is az OSX. Ebből fakadóan kénytelen vok jelenlegi 780G-s konfigomat Intelre cserélni. Ismeretségi körben van is egy eladó P5KC, de szomorúan olvastam, h a kompatibilitási lista alapján (10.5.2) nem megy a lan. Van rá esély, h az újabb változatokon megy?
Valamint van még egy Audigy 2 ZS-em, evvel van vmi tapasztalat? A listában csak a platinumot említik, aminél nem mennek a bemenetek ( Yes output works with patch. Input options are grayed out. )
Van valami ajánlott konfig amivel, minimális az esetleges szívás esélye?Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
őstag
válasz Nyugdíjas #2582 üzenetére
Igen ezek nagyjából már megoldódtak.
Külső monitort (GMA 95o 168ox1o5o), használatát hogyan tudnám megoldani? Most frisítettem 1o.5.5-re, mert állítólag avval már jó, de nem jelenik meg az OSX. Illetve túljutok a bootképernyőn és utána csak egy kék képernyő fogad.
Még a magyar bill kioszással lenne problámám. A nulla helyett hosszú i betüt ír, a hosszú i bill. viszont nem működik.Előre is köszönöm a válasszokat.
-
őstag
Besza, behu. Konkrétan csak ennyit tudok mondani, miután feltettem az asztali 780g-s konfigomra a iPC OSx86-ot. Elsőre ment minden (Na jó, az onboard audiot még meg kell hegesztenem) igaz túl vagyok már egy iWinden igy van némi tapasztalatom. De sztem könnyebb és gyorsabb volt mint egy Vista install, bázz.
Ezt muszáj volt megosztanom, azonall
-
őstag
Sziasztok!
Van esetleg valami pontos leírás, hogy hogy tudnám engedélyezni a QE-t a Gigabyte 7300Gt-men? (Az iLife csomag használata miatt fontos lene). Hétvégén próbálkoztam több dologgal is, nem igazán sikerültek. De nem tudom mit ronthattam el. Jelenleg az nvinject kext van fent, amit a teleptő dvd rakott fel.
Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm!
-
őstag
Sziasztok!
Pár hete használom már a Leo-t és felmerült bennem néhány kérdés. Időnként kénytelen vagyok Paralells használni egy-két progi miatt. Érdeklődnék, h hozna -e valamilyen érezhető sebesség növekedést, akár az OSX működést tekintve is, ha a 780g + 4400+ kombót kicserélném egy Intelesre (p35+e6400), és/vagy 2Gb-ról 4-re növelném a memó méretét. A váltástól egy kicsit az tart vissza, h újra kel telepíteni (?) a rendszert, és már elég jól belaktam.
Az NTFS meghajtók érezhetően lassabban működnek mint ahogyan azt Vista alatt tették, van erre valami megoldás?
Feltettem az egerem driverét (MS Laser 6000) de még abban sem tudtam rábírni, h a Finderben és Firefoxban az oldalsó gombbal vissza lépjen, hogyan tudnám ezt megtenni?
Az Alu billen meglehetne azt oldani valahogy. h a home, end, pg up/down gomb ugyanúgy használható legyen mint Winben. (A funkció gombok felcserélését már megszoktam, de ez eléggé hiányzik)
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
őstag
válasz Nyugdíjas #2894 üzenetére
Nem lassú, de lehetne gyorsabb Elsődlegesen Office miatt, mert a MAC-esen nincs hun spell, anélkül meg meghalok. De használom az Imgburnt is a BD lemezek edittálása miatt, és egy pár apróság, amire még nem találtam OSX alatt nekem tetsző megoldást. A 4gb memót az iPhoto, iMovie, FCE, miatt gondoltam, mert Ők azért szeretik fogyasztani. és nehogy szó érje a ház elejét
NTFS-re az NTFS 3G-t használom, ami az 1. hszben is van. Lehet Én is átrakom a fő vinyóm másik partícióját is HFS+ -ra.
Az egér támogatott, fel is raktam a MS drivert, de egyik parancsra sem lép vissza a FF. A topicban linkelt progit láttam, de az fizetős és gondoltam felteszem a kérdést, hátha van ingyenes alternatíva is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
AMD-s konfigomat Intelre cseréltem, és elnéztem az E7300 specifikációit, mint utólag kiderült nem támogatja a virtualizációt, így nem tudom futtatni a Parallelst.
Az volna a kérdésem, h az OSX és a rajta futó alkalmazások kihasználják-e a 4 magot, érdemes-e beleinvesztálni egy Q6600-ba, vagy elégedjek meg egy E6x50-el.Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Honnan tudnék lekapni egy 9.6.0 Vanilla kernelt? (Gugliztam már, amit használtam disztrót abban nincsen sajnos) Vagy melyik lenne a megfelelő a konfigomhoz?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
Sziasztok!
A segétségetek szeretném kérni az alábbi döntésben:
Érdemes-e az Inteles összeállításra váltani, a jelenlegi AMD-s gépemről kb. 35k ráfizetés mellett?
Első és eddigi egyetlen OSX86 installját AMD-s képen csináltam, de nem tudom, h most mennyire bonyolult Snow Leo-t hegeszteni az alábbi konfigokra. (HCL-ben nem igazán találtam meg a lapom)
Már nincs garancia az alkatrészekre
CPU: Intel® C2D E6750
Alaplap: ASUS P5Q Deluxe
Ház+Táp: Antec P150+Neo HE 430
Memória: Tracer 800 2x2GB
HDD: 1TB Samu
ODD: Plextor PX-708A
Cooler ASUS Silent Square
VGA: Gef 9300-asNagyrészt garanciálisak az alkatrészek
X2 245 box
Giga 785g us2h
CM M-ATX ház egyszerű 350-es táppal
Tracer 800 2x2GB
1TB Samu
Nec DVD-RWMielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm!
-
őstag
Sziasztok!
Sikeresen telepítettem egy P5N7A-VM (730i Gef 9300 igp), E5200, 4GB Tracer, 500GB Samu F3 konfigra a 10.6.3-as eredeti lemezről, multi-beast-el OS X-et.
Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e érezhető különbség, ha az E5200-őt (2M Cache, 2.50 GHz, 800 MHz FSB) egy E7300-ra (3M Cache, 2.66 GHz, 1066 MHz FSB) cserélném?
Újrahúzás nélkül is megoldható a proci csere?
Hogyan tudnám kideríteni, hogy engedélyezve vannak-e az OpenCL / QE / CI funkciók (About this mac -> more info alatt nem találtam erről infót?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Pisztillus #5499 üzenetére
Köszönöm a válaszod, várom a fejleményeket.
Nálam ez olvasható:
Unknown:
Chipset Model: Unknown
Type: GPU
Bus: PCI
Slot: Slot-2
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x086c
Revision ID: 0x00b1
ROM Revision: xx.xx.xx - internal
Displays:
SyncMaster:
Resolution: 1600 x 1200 @ 60 Hz
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Rotation: Supported
Display Connector:
Status: No Display Connected[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Pisztillus #5501 üzenetére
Nem tudom, h tettem e fel vmilyen nvidia drivert
Animálva fordul meg az óra.
-
őstag
« Válasz #595 Dátum: Tegnap - 10:04:05 »
Sziasztok!Az alábbi alkatrészeket válogattam össze TonyOSX86 blog alapján iBoot-os telepítéshez. Sikerült is telepítés iBoot 2.5 Legacy lemez használatával, de az OSX alatti Multi Beast indításakor elszállt a 10.6.4 kombo update telepítését követően és a következő multi Beast indításkor már nem tudtam megadni a MB telepítés helyét, és mivel nem bootolt be a rendszer gondoltam teljesen előröl kezdem a telepítést. a 10.6.3 -as dvd-dl lemezre kiírt telepítőről most nem akar elindulni. -V vel indítva az alábbi hiba üzenetet kapom. Mi lehet a megoldás?
ACPI table not found: DSDT.aml
No DSDT found, Using 0 as uid value
Using PCI-Root.UID value: 0mod: DSDT van az alaplapomhoz, ezt kellene valahogy beadnom neki bootoláskor?
mod2: -v vel tudok telepíteni, de kb 20 min left-nél újraindul a gép. Következő indításnál megint a fenti hibaüzenet jön.
Congig: Giga H55N-USB3, I3-540, 2*2GB A-Data 1600, MSI GF 210 512MB, Agility 2 60GB SSD, Samu 1TB
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
őstag
Sziasztok,
Milyen usb-s bt modult használtok gépeiteken, melyet támogat az OS X? Magic Trackpadhez használnám elsősorban. Amit a TonyOSX86 ajánlóban láttam azokat sajnos nem kaphatók itthon.
-
őstag
Sziasztok,
1. Találkoztatok már olyannal, hogy a Magic Trackpad pár perc után kicsit meghülyül és össze vissza megy ha mozgatom rajta az újjam, nem oda kattint, ahova normális működés keretében tenné? Míg az egér (InteliMouse 1.1a) teljesen normálisan működik? Próbáltam már áttenni másik USB2-3 portba a Delock BT4-es modulom, de nem változott az eredmény. MacBook Prommal hibátlanul megy a trackpad.
2. Chromeban, Safariban hallgatom a zenét Mixcloud vagy Soundcloudon keresztül és pár perce elteltével megáll és csak az oldal újratöltésere vagy akkor se lehet újra zenét hallgatni. MBP-nél hibátlan a történet.
mod:
2.1 iTunesban is van valami gebasz, mert a net rádiót hallgatok, van hogy pár másodperce recseg, de megy tovább a lejátszás. Ilyennel sem találkoztam még hosszú éket alatt a MacemenOS X 10.9.2
Mobo: Gigbyte H87M-D3H (hang: Realtek ALC892)
CPU: i5-4570Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok,
Jelenlegi gépemre (Gigabyte GA-Z87M-D3H, i5 4670, ASUS GTX970OC) szeretném feltenni az El Capitant, de már az első lépéseknél elakadok.
tonymacx86.com leírása alapján járnék el, de bizonytalan vagyok, hogy bent kell lenni a GTX970-ennek a telepítéskor vagy nem. Ha bent van akkor gondolom, hogy kell használnom a nv_disable=1 indítási opciót, valamint érdemes bekapcsolni a verbose módot is, hogy lássam, hogy akad el.Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A DVI kimenet is jó lehet, vagy csak a hdmi dp?
Valamint a pendrive létrehozásánál a EFI-s boot-ot választottam ki nem a legacy-t, és nem injecteltem semmilyen vga drivert, remélhetőleg ezt jó csináltam.
Smiley: Olvastam, de nem láttam a vga-ra vonatkozó leírást.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Wiz Khalifa #26647 üzenetére
Egyébként tegnap megvoltam az installal, leállítottam a gépet, majd ma reggel rendben elindult. Ma reggel csináltam meg az El Capitan Post-Install Tools-t, (UEFI Boot Mode, CustoMac Essentials) Alternate NVIDIA Graphics Drivers telepítést egy szuszra, majd az ezt követő indításnál állt elő a probléma.
Az mondjuk nem tudom, hogy tényleg csak annyi a feladat, hogy a Clover configban nyomok egy safet a config fájlt kimentem az asztalra Ez egy kicsit fura.
8. Download and open Clover Configurator
9. Your config.plist should auto-mount. If not, choose Mount EFI Partition.
10. Select SMBIOS tab
11. Press Magic Wand Icon
12. Choose a System Definition from the list. Then choose a version of the system from the dropdown. This will auto-populate your config.plist with appropriate SMBIOS information including a unique serial number. If you're unsure what to choose, Mac Pro 3,1 will work for most desktop systems.
13. (Optional) If you have an existing Chimera SMBIOS located at /Extra/smbios.plist, you can choose the same system definition in Clover Configurator, then copy that serial number into your config.plist manually.
14. (Optional) If you configured graphics for the UniBeast installation, open Graphics tab and select Inject NVIDIA or Inject ATI.
15. Save and close Clover Configurator.Pendrive még szükséges a bootoláshoz?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A lapom uefis, de ami. Köszi, megnézem.
Közben kiderült, hogy nem a pendriveról bootoltam és az lehetett a gond. Ma beraktam a pendriveot és azt kiválasztva már betöltött a rendszer.
Így az volna a kérdés, hogy mi volna a teendő ahhoz, hogy ne kelljen a pendrive.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Látom, hogy ez nem lesz egy sétagalop.
Megnéztem pár videót, hátha valami apróság nincs leírva Tony oldalán, és az nincs pl ott leírca, hogy a clover configuratorban mikor elkészítettem a config fájlt, akkor felül kell írni a meglévő config fájlt az efi partición.
Ezt megtettem, de nálam pl nem módosult az about this menupont alatt Mac Pro-ra a config, ahogy azt beállítottam a fjálban.
Ez azért lehet, mert nem a HDD-mről bootol a rendszer továbbra sem?
Továbbá nem műköödik az integrált hang (audio_cloverALC-110_v1.0j.command-al sem), van egy usb-s dacom az működik rendbenígy nem sos a dolog, de jó volna ha menne az is rendben.
Megy viszont a GTX970 video gyorsítás, sleep/wakeup/shutdown is, sikerült megcsinálni a HDMI hangot is a GTX-en keresztül, működik a BT modulon keresztül az Apple Bill és Magic Trackpad is teljeskörően. USB 3-as portom is működik, bár a sebességet még nem tudtam letesztelni.A Bios boot beállításai lehetőségeim a következők:
[link]Az iMessage 2 napja még működött, most valamiért nem, de ez már részletkérdés.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A boot problémát sikerült megoldani. A Cloverben miután felttem az OsxAptioFixDrv-t, akkor jó lett. És mostmár jót mutatja a gép verziót is System info.
Köszönöm az ötleteket, hamarosan megnézem az audio problémát és utána már csak a dual boot kel a Win10-hez, hogy idpnként szimulátorozhassak is.
mod a videót beszúrom, hátha másnak is segít:
[How to Install OS X El Capitan 10.11.1 on a PC - step by step guide][How to dual boot Windows 10 and OS X El Capitan on PC | Hackintosh - step by step tutorial]
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Eddig tartott az öröm, nagyon laasan indult a gép majd megallt csik es kinyomtam kb 5 perc utan. Utana probaltam verbose inditast.
Ezt megelozoen az audio eszkoz hianyat szerettem volna orvosolni az alabbi leiras alapjan futtattam a audio_realtekALC-110.command-ot majd ujrainditottam a gepet, de elakadt.
Mit lehet ebben az esetben tenni?
-
őstag
válasz Smiley #26719 üzenetére
Ki lehet valahogy exportálni a teljes indítási logot, hogy hol akad el? Mert ugye csak egy képernyőképnyit tudok lefényképezni. Vagy ennyi is elég?
a legutóbbit berakom rendel tájolásban, hát van még valami plusu info róla. (mobilról feltöltött képet rosszul tájolta)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Smiley #26734 üzenetére
Megcsináltam a 7-9-es pontot, már volt egy fakesmc.kext a mappában (/Volumes/Macintosh\ HD/Library/Extensions/FakeSMC.kext/) de nem indul normál módban a gép, csak pendriveról és az általad korábban írt exrákkal: kext-dev-mode=1 rootless=0
A hang beállításokban azonban megjelentek az alaplapi ahngkeltők és működik is a kimenet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OTP Bank topic
- Le Mans Ultimate
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest