Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kushwavez #33252 üzenetére
Köszi, hamarosan megyek hozzá, akkor megpróbálom.
Még annyi, hogy néztem ezt a clover/kexts/other mappát, ugye ott a lilu, meg a whatevergeen, fakemsc meg még egy, arra most nem emlékszem pontosan, hogy nem látom, de nem kevés ez egy kicsit?
Bocs, régebben jobban benne voltam, de azóta nekem eredeti gépeim vannak, most meg hackintosh-ban, kb kezdő vagyok újra.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kushwavez #33252 üzenetére
Ez jó lett, bár van egy kis hülyesége, de dolgozik már nála a proci.
Tehát:Ha laptop kijelzővel boot-ol, akkor alma logó piff-puff 10 sec. HDMI bedug, külső monitor bekapcsol minden frankó.
Ha a HDMI továbbra is bent marad. Alma logó, kb a közepén villan egyet, nem megy tovább, képernyőről a logó
is eltűnik.
Ha -v a boot, akkor picit lassabban, de beboot-ol HDMI és külső monitorral is, viszont ilyenkor a laposon nincs kép, de teljesen kikapcsolni nem lehet, tehát szürkés-feketén, de megy a háttérben.
Igazából a laptopja mindig a monitorra van kötve, ezért jobb lenne, ha ki tudná kapcsolni a lapost, de ez az amit nem tudtunk még megcsinálni. Ha ki, ha be van kapcsolva, akkor is tükrözi mind a kettőre. -
-
general
addikt
sziasztok!
kikészülök már ettől, rendszeresen előfordul, hogy a Chrome kiléptet, és az összes automatikus bejelentkezésnél be kell írnom a jelszót, kiválasztanom vagy beírnom a felhasználónevet mindenütt, miért csinálja ezt? nem fogok váltani a Chrome-ról, mielőtt ez lenne a nagyszerű javaslata valakinek.
ez csak hackintosh bug vagy a MacOs ennyire korlátozza a Chrome-ot?
-
kushwavez
senior tag
válasz general #33256 üzenetére
tehát bejelentkeztél több oldalra és kiléptet onnan?
szerintem ennek nincs köze rendszerhez.
én is használom de nekem nincs bajom vele. vannak oldalak ahonnan kijelentkeztet, de az az oldal maga, Safari, Chrome, Firefox alatt is mind macOS mind Windows alatt.
a többi oldalon amit használok bejelentkezve maradok pl Youtube Face gmail, hotmail, de ha a prohardver-t nézzük pl akkor egyfolytában kijelentkeztet, mert folyton különböző eszközről vagyok bejelentkezveLenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Valamiért a catalina beta 5 rózsaszín képet ad intel hd 630 alatt... valamiért vissza se tudod tenni a mojavet. Valamiért az eddig működő pendriveom nem akar bebootolni. Most úgy probálom áthidalni, hogy felteszem hddre a catalinát és leformázom az ssdn lévőt. hátha akkor bebootol a mojave telepítő. Nem értem mi lehet a baja a catalinának, hiszen felismeri az integráltat. Valakinek megy ihd 630-cal a catalina?
[ Szerkesztve ]
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Nicotin
kezdő
Sziasztok, kíváncsiságból kérdezném fel lehet erre a gépre varázsolni bármilyen Mac OS ?
CPU: AMD A8-6600k ram: 8gb, VGA:nvidia gtx 660 , a68 fm2+ chipset[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Nem értem, hogy egy működő mojave install usb most miért nem bootol be a telepítőig. Unsupported phct ir meg h abnormal code 1.
-
kushwavez
senior tag
válasz kushwavez #33265 üzenetére
tudtok ajánlani jó és gyors 5Ghz+bluetooth kombós hackintosh wifi karit PC-be? Gondolok itt apple m.2 pci módosított kártyákra amik működnek Windows és Mac alatt is mókolások nélkül.
Jelenleg egy TP-Link WDN4800 van a gépbe és jól teszi a dolgát Win és Mac alatt is, de lett egy “új” routerem (ASUS RT-AC56U) amihez kötöttem egy vinyót és bottleneckig tolja a kártyámat, így csak 10-13 Mb/s -a sebesség.
Notiba BCM94352Z van és igazán szép 520-600 Mbit-es rate signal mellett 20-22 Mb/s sebesség van, ehhez szeretnék közeledni a PC-n is.
Találtam egy párat, de beleszaladtam párszor ebbe a “work oob” dologba, ugyanis egyszer nem volt oob semmi amire azt írták (vagy csak ritkán), így most szeretnék ebben körültekintő lenni.Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
Lazika
senior tag
válasz kushwavez #33266 üzenetére
link Én jelenleg virtuálisba se tudom valamiért feltenni a mojavet. Tudnátok ajánlani egy leírást... hiába követem. Iso is kell hozzá stb és valamiért nem akar elindulni..Kb egy hónapja még máshogy kellett telepíteni. Vagy esetleg egyműködő virtuális lemezt. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
Mit tudok tenni?
Meghalt az Nvidia GTX750-es vga és így nem indul az OSX.
SSD-t ki tudom szedni és egy másik műkődő hacklibe rakni.
Milyen fájlokba kéne piszkálódni? -
Lazika
senior tag
Nem értem... Ez alapján csinálom a virtuális catalinát… egy hónapja ez az oldal még teljesen máshogy irta le. Telepités után meg nem ölti be azt a részt, amikor kéne csinálni a fiókot stb... valaki segítsen pls. Köszi
-
general
addikt
ahh, srácok, újra kell tennem a hacklit, nincs sok kedvem, de ez van. viszont már az elején elakadok, tudnátok segíteni?
mindent a hackintosher oldal alapján csináltam, korábban működött. smbiosnak 14,2 van beállítva, alap EFI mappa, ez alapján
profilomnál a konfig a konfig. -
kushwavez
senior tag
válasz Lazika #33271 üzenetére
Mindkettőtöknek ajánlom:
USB készítése Windows alatt: [link] Ez már előtelepített Clover-rel van, módosítanotok kell a saját gépetekre/ ha 10.14.5-re frissítetek a clovert is frissíteni kell hozzá.
USB készítése Mac alatt: [link]Legfrissebb Clover letöltése: [link]
- Ezen belül megfelelő drivers64UEFI driverek kiválasztása:
- EmuVariableUefi-64.efi, OsxAptioFix3Drv, SMCHelper-64, ApfsDriverLoader-64Ezek után jöhet a kextek összeszedése a gépetek alapján, amik minden esetben szükségesek (szoktak lenni):
- Lilu, Whatevergreen, AppleALC, FakeSMC
-> mind a CLOVER/kexts/Other-beMajd ha szükséges, DSDT/SSDT patchek készítése: pl nekem anélkül is megy, de notin anélkül nem indul el (ugyan azt a hibát írja mint @general-nak, az egy SSDT/DSDT error).
Ehhez sajnos Mac kell (lehet vm is): [link]
De minden esetben azt ajánlom keressetek rá a procitokra\alaplapotokra és azzal működő gépekre, lehet valaki már készített DSDT\SSDT-t és azt tudjátok használni.Majd a nehezebb: config.plist bekonfigurálása:
- Lehet Win alatt is Notepad++, Linux alatt is, Mac alatt is teljesen mindegy.
- Ha Intel grafika használók vagytok akkor Graphics\Inject Intel=True és megfelelő ig-platform-id: pl ha Mobil HD 530 akkor 0x191b0000, ha Desktop akkor 0x19200000. Itt is ha elsőre nem jön be akkor egyszerűbb rákeresni a procira és kidobja, elég sok procik hackliztak már le és tuti használtak olyan procit mint amilyet Ti.
- Ha AMD használók vagytok és az az AMD nem ősrégi hanem mondjuk mostani akkor valószínűleg problémamentesen menni fog oob, ha nem: RadeonDeInit=True, Inject Ati=true
- Ha NVIDIA-t használtok akkor csak High Sierra és web drivers: [link]
- Ha van patchelt SSDT akkor config.plist-be ACPI\SortedOrder\-be be kell tenni őket
- Patches-ben a megfelelő Patchek: pl GFX0 to IGPU, _DSM to XDSM, HECI to IMEI
- ACPI\DropTables\DMAR
- A CPU-hoz legközelebb álló SMBIOSMajd a BIOS beállítása:
- UEFI
- SATA: AHCI
- CSM: Ki
- Ha iGPU akkor Primary GFX: iGPU
- Ha AMD akkor Primary, PEGÉs próba cseresznye
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
general
addikt
válasz kushwavez #33273 üzenetére
én is pont így csináltam eddig, ez a dsdt/ssdt dolog nem áll össze nekem, hogy mi is ez pontosan.
most megcsináltam egy új telepítő usb-t, de most boot után, amikor feljön az első clover képernyő, nem is lát olyat meghajtót, hogy "Install MacOs from...". pedig az usb-ről bootolt! Prebbot meg FileVault opció van... nem értem, ilyet nem isláttam eddig
illetve ezek közül honnan tudom, melyik kell nekem?
- Ezen belül megfelelő drivers64UEFI driverek kiválasztása:
- EmuVariableUefi-64.efi, OsxAptioFix3Drv, SMCHelper-64, ApfsDriverLoader-64[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
alakul a dolog, sikerült egy korrekt EFI mappát csinálnom, fel is ment a rendszer (High Sierra), most az nvidia webdriverrel szopok, nem találok megfelelő verziót.
azt hogyan tudom beállítani, hogy a Cloverben automatikusan az installált ssd induljon magától? hogy ott ne álljon meg a bekapcsoláskor
-
general
addikt
frissítés..:-D úgy látom, az a baj, hogy nem érzékeli a gpu-t a rendszerben. nvidia gtx980 van a gépben.
olvasom több helyen, hogy esetleg nvram gondok vannak, de nem tudom a megoldást..:-(
EmuVariableUefi engedélyezve van, a 64-es verzió is, ha ez kell.nem tudom, mitévő legyek. tudtok segíteni esetleg?
-
general
addikt
válasz kushwavez #33280 üzenetére
na közben a gpu meglett, az nvda_drv=1-t és az nv_disable=1-t is ki kellett venni.
a CUDA működik, de az istennek sem találok megfelelő webdriver verziót. az alábbiakat mind próbáltam, asszem a 130-as a legfrissebb.illetve hiába írom be Cloverbe a rendszermeghajtó nevát, nem indul arról automatikusan, helyette az mellette lévőre áll rá, aminek egyezik ugyan a neve, de az az installás indítója. ezt lehet valahogy korrigálni?
-
general
addikt
bocsi, hogy most monológokat írok, tudom, pihenős hétvége van, de hátha valaki reagál majd később.
szóval találtam egy önálló app-ot, NVIDIA Web Driver Manager, ezt elindítva egyből jelezte, hogy egy web driver már telepítve van, pedig én nem telepítettem még. az Adobe Lightroom is jelzi, felismeri, hogy van dedikált vga a gépben.
a Beállítások menüben most sem látszik az nVidia menüpont, pedig korábban látszott. a CUDA ott van. nem tudom, ez fontos-e, de ha működik, nem nagyon érdekel.tehát úgy tűnik, nagy nehezen, de sikerült a telepítés.
-
general
addikt
válasz kushwavez #33285 üzenetére
igen, ezt írom, hogy pont így van beállítva, de nem bootolni akar a rendszermeghajtóról, hanem a macos-t installálni....
van egy preboot, egy recovery meg egy VM maghajtó ugyanezzel a névvel a clover indítóképernyőjén, amit nem értek. (ok, a recovery-t igen). MAC a rendszermeghajtóm neve, amin van a MacOs.az első képen középen az install opció, mindig oda áll be magától, ha a meghajtó nevét írom be. a másik képen látható, hogy mellette jobbra ott van a boot from MAC, arra kéne állnia. ezt a preboot-ot és az install opciót nem lehet innen kiszedni?
-
kushwavez
senior tag
válasz general #33286 üzenetére
a macOS install az egy frissítésből maradhatott vissza szerintem (legalábbis nekem frissítéseknél jelenik az meg, de ha végigfuttatom és sikeresen települ akkor eltűnik magától)
Nos ez szerintem úgy tűnhet el, ha egyszerűen lefuttatod, bár ha megváltozik a build verzió akkor az NVIDIA-nak megint lőttek és ismét bajlódni kell vele. Esetleg töröld a letöltött frissítést (ha jól emlékszem a gyökérkönyvtárba van, de nem 100%, de rá tudsz keresni, hogy ezeket hol tárolja a mac)
a Preboot-ot el tudod tűntetni ha a Hide-hoz írod.Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
scream
veterán
válasz general #33286 üzenetére
Az 'Install from MAC' opció egy update telepítési processének az eredménye - amely nem ment végig, mivel ott maradt ez az opció, ha végigviszed az update-et, akkor eltűnik onnan.
Én a boot option-öket Win alól editáltam, hogy mit lásson, mit ne és így csak a 3 rendszert mutatja.
-
Lazika
senior tag
válasz kushwavez #33284 üzenetére
Telepiteskor, nem jelentkeztem be az icloudba. Igy ugye csinaltam egy offline felhasznalot es jelszot. Utolag viszont beleptem az icloudba telepites utan. Amikor inditom a rendszert az icloudos fiokommal szeretnek belepni, mint a macbook pronal anno. Koszi
-
kushwavez
senior tag
válasz Lazika #33289 üzenetére
áh értem.
De mi a gond az utólagos bejelentkezéssel? Hisz ha belépsz az adott Mac fiókon belül akkor az nem fog kilépni és minden szinkronizál ugyanúgy mintha telepítésnél adtad volna meg az iCloud adatokat.Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
kushwavez
senior tag
válasz general #33292 üzenetére
Xcode-ban nyitottam meg
De van egy másik kifejezetten .plist-re: PlistEdit Pro
Szövegszerkesztovel nem jó megnyitni, ha kódként szeretnéd megnyitni nyisd meg TextWranglerrel, Sublime Text-el vagy valamilyen más code editorral, mert hajlamos elcseszni a kódot a sima szovegszerkeszto[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
törölt tag
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni hogy egy HP ProBook 6465b laptopra fellehet tenni valahogy ezt a rendszert?
-
kushwavez
senior tag
válasz #35202114 #33294 üzenetére
Hmm AMD laptop igaz?
amd-osx.com jó oldal az AMD Hacklira egyébként, de szerintem ha menne is, grafikai gyorsítást el lehet felejteni.Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
kushwavez
senior tag
válasz #35202114 #33296 üzenetére
de ha szerencséd van és a Radeon grafikád ami a gépben van támogatott, akkor elméletileg működhet is.
Sajnos AMD notin még nem próbáltam hacklizni mert nincs egy se kéznél, de PC-n működik. Egyedül az alvással voltak gondok.Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Jó rég nem követem a topikot. Sierra van jelenleg a gépemen, illetve próbaként volt fent egy másik SSD-n High Sierra is.
Érdemes a legújabb rendszerre frissíteni? (1060 6GB dVGA van a gépben)
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- Amazon Fire TV stick/box
- Star Trek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs