Új hozzászólás Aktív témák

  • a1200

    aktív tag

    V.Stryker: Olvastam a nettó/bruttó árakat, és az egész árlista 2009-es, 2,5 éves, 185 $/Ft-tal, ez mostanában sokáig 230-235 körül volt, most éppen 225.
    Tőlem ÁFÁ-val együtt kerülhet ugyanannyiba az USA-ban, mint Mo-on.

    De igazából nem is ez a probléma, hanem az, hogy az USA-ban, és fejlettebb országokban a magyarhoz képest min. 6-10-szeres a jövedelemszint.
    Kint havi 1-2 milliós havi nettó fizuból röhögve megveszi a fél milliós Mac rendszerét, és ennyi, leszarja az árakat.
    Mo-on ez lehetetlen, amikor a lakosság 2/3-a nettó 90-150e körül keres, köztük én is, ebből havonta max. 10e-et lehetne Macre félretenni, elkezdeni sincs értelme.

    Valahol láttam, hogy Európában 1-3% a Macek aránya, USA-ban 40-50%, ez mennyire igaz?

    Xero: Értelek, de nekem még 150e-em sincs 1 komplett Mac rendszerre.
    Most megnéztem az írt alkatrészek árait, ez sima PC konfig, nem Mac: CPU 32e, lap 32e, 2×4 GB RAM (1600 MHz) 16e, SSD 25e, HDD 35e, DVD író 6e, táp 15e, össz. 161e, de boltfüggő.

    Arra is gondoltam, hogy a mostani konfigomba (17051-es üzi) veszek rendes ÚJ Mac alaplapot, hozzá való OS X kompatibilis VGA-t, mert a CPU, RAM, HDD, ODD, USB-s egér, PS/2 billzet, monitor maradhat, ezek ehhez is jók lesznek, így olcsóbban megúsznám. Bár olvastam olyat, hogy ha a billzet és az egér közül az egyik USB-s, a másik PS/2-es, akkor lehet olyan, hogy a PS/2-es nem fog működni.
    De sehol sem találok külön Mac alaplapot, Mac VGA-t árakkal, stb., így fingom sincs mi mennyibe kerülne.

    Még csak pár napja keresgélek a témában, de már furcsaságok vannak.
    Hol van a Mac laptopok, asztali gépek alaplapjainak, és a többi direkt Apple tartozéknak a pontos típusa, a típusválasztékok, hogy rákereshessek a részletekre?
    A sima Intel boltok oldalán minden ott van.
    Miért nem tudom én összeállítani alkatrészekből, mint az Intel cuccokat, hol van az alkatrészek listája, ára, részletei?

    Csak előre összerakott konfigokat lehet venni a boltokban, mindent csak rendelésre, és sehol sincsenek pontos típusok. Ez nem pontos típus:
    2,3 GHz-es, kétmagos Intel Core i5 processzor
    A 3570T lenne az?
    [link]
    Itt a környéken csak 1 Apple bolt van több 100e embernek (nem Pest megye), nem csodálom, hogy ilyen árak, bérek mellett nem tud több bolt megélni.

    Egyáltalán létezik olyan az Apple-nél laptopban és asztali gépben, hogy integrált alaplap?
    Vagy integrált VGA-val, hanggal, hálóval nem is működik az OS X a rendes Mac hardveren sem? És a mostani konfigommal se fog?

    Még ha minden működne is a mostani konfigommal OS X-en, csak 1 VGA kártyát kéne vennem, akkor is sok hackelés kéne, hogy feltelepüljön a Lion, ezeket is tudnom kéne részletesen, különben hozzá sem fogok.
    Egyre inkább elmegy a kedvem az egésztől.

Új hozzászólás Aktív témák